11 beroemde en rijke mensen die zich een weg moesten banen door hun twintiger jaren

Ongetwijfeld zijn de jaren twintig de moeilijkste tijd in het leven van elke man (en vrouw). Je moet beslissingen nemen die belangrijk zijn om je leven vorm te geven, maar hoe weet je zeker dat de beslissing die je gaat nemen de juiste is en je precies zal brengen waar je wilt zijn? Wat als je beslissingen je meteen op de meest modderige plek brengen? Je hebt bijna geen ervaring om op terug te vallen, dus je wordt opgegeten door constante onrust. De school liep achterop en er ging een hele nieuwe wereld open waar je geen antwoorden en veel vragen hebt. Je kunt zelfs je adviseur niet met zekerheid kiezen.

Op de een of andere manier moet je deze moeilijke tijden meemaken, maar het punt is, hoewel je misschien het gevoel hebt dat je gewoon je leven moet samenstellen en het geheel moet maken, echt niet. Als je mensen ziet die beweren dat ze alles bij elkaar hebben gebracht, moet je weten dat de meeste van hen doen alsof. Over het algemeen blijven mensen proberen hun doelen te bereiken in plaats van te poseren op sociale media om de wereld te vertellen dat ze er al zijn, en je zult er goed aan doen om in gedachten te houden dat perfectie niet zo gemakkelijk wordt bereikt.

Om aan te tonen dat dit niet zozeer hete lucht is, zijn hier feiten van carrières van 11 beroemdheden die allemaal in stukjes waren toen ze twintig waren zonder te weten waar ze op zijn minst naar op weg waren. Nu zijn ze net zo zelfverzekerd als ze op zee waren in hun groene jaren, om je eraan te herinneren dat als je niet alles hebt uitgevonden tegen de tijd dat je 25 bent, dit niet betekent dat alles verloren is - niet door een lange krijtrots .

Sylvester Stallone

Het maakt niet zoveel uit als je een film met Sylvester Stallone hebt gezien - je kent hem toch. Hij was de drijfveer van de actiefilms zo'n dertig jaar geleden. Zelfs na al die tijd blijft hij een zeer populair filmpictogram. Hij ziet eruit als een Rambo die vloog zonder kleine moeite. Maar zo ging het niet met de jonge Stallone. Zijn carrière start was alles behalve opvallend - hij landde een handvol kleine delen die zonder credits gingen en uiteindelijk werd gereduceerd tot het verschijnen in een volwassen film. Spelen in een soft-core film was zijn enige kans om wat klaar te verdienen - hij kon toen de huur niet betalen en moest enkele weken in de busterminal van het Havenbedrijf gaan wonen!

Hij werd alleen bekend met Rocky, die werd uitgebracht in 1976 toen Stallone twintiger was. Maar tot hij opgemerkt werd, was hij zo berooid dat hij gedwongen was zijn hond te verkopen!

Steve Carell

Steve Carell heeft naam gemaakt op televisie en in films, en verschijnt in succesvolle films van alle soorten, zowel dramatisch als komisch. Acht jaar lang beeldde hij de goed herinnerde Michael Scott af op de Amerikaanse versie van The Office. Maar dit is het nu, en toen was de acteur een alledaagse Massachusetts-fellow die niet helemaal wist wat hij met zichzelf moest doen na de universiteit. Hij verloofde zich als postbode en werkte zes maanden voordat zijn baas hem de laars gaf omdat hij zijn spullen niet goed genoeg deed.

Op 29-jarige leeftijd verscheen Carell in Chicago's legendarische Second City, maar zijn grote doorbraak kwam pas na 40 toen hij speelde in The 40-Year Virgin en The Office. Deze rollen zetten de naam van Steve Carell stevig op de Hollywood-kaart.

Hilary Swank

Stel je de Million Dollar Baby-ster voor als een andere persoon dan de glamoureuze dame die we haar nu kennen! De afgelopen twee decennia leek ze niets anders te doen dan in beroemde films te spelen en prijzen te verzamelen voor haar prestaties. Maar haar begin was behoorlijk bescheiden. Toen de actrice nog in haar tienerjaren was, veranderde haar leven abrupt toen haar moeder haar naar Los Angeles bracht om serieus aan de slag te gaan. Ze hadden geen plek om te wonen en moesten een tijdje uit de auto van een gezin leven. Toen Swank dieper in acteren ging, stopte ze met haar middelbare school en begon ze kleine onderdelen te krijgen. Op 25-jarige leeftijd kreeg ze de cast van Boys Don't Cry, wat haar een Oscar en een Golden Globe opleverde, maar heel weinig in contanten - ze ontving slechts $ 75 per dag, het bedrag dat niet eens haar komt in aanmerking voor verzekering.

Ralph Lauren

De persoon die we kennen als Ralph Lauren (zijn naam bij de geboorte was Ralph Lifshitz), een modeontwerper van wereldfaam en een miljardair, had niet zo'n benijdenswaardig leven toen hij jonger was dan dertig. Ja, vandaag heeft hij winkels over de hele wereld en het Amerikaanse Olympische team sport zijn kleding, maar gisteren was het een heel ander beeld. In zijn twintiger jaren verliet hij het Baruch College in New York na twee jaar studie om in het leger te gaan. Nadat hij was ontslagen, werd hij verkoopmedewerker bij Brooks Brothers - eerder een typisch carrièrestart voor een jonge man die op de een of andere manier niet overeenkomt met iemand als Lauren. Uiteindelijk besloot hij om een ​​eigen bedrijf op te richten, een basis te krijgen in het Empire State Building en zich te concentreren op het ontwikkelen van designerbanden. Hij kon opscheppen over zijn eerste winkel in Manhattan toen hij bijna twintig was.

Harrison Ford

Degene die ooit in de geschiedenis kwam als Indiana Jones en Han Solo - en overigens een van Hollywood-iconen - was ooit een jongen die van plan was het goed te maken. Ford begon met acteren toen hij tijdens zijn laatste jaar op de universiteit een toneelles bijwoonde. Hij besloot ermee door te gaan en ging na zijn afstuderen naar LA waar hij probeerde - en faalde - om een ​​baan van voice-overs te bemachtigen. Na een tijdje tekende hij een deal van $ 150 per week met Colombia-foto's en begon hij kleine stukjes in films te spelen binnen hun New Talent Program. Hij verscheen in vele stille rollen op de achtergrond, waarvoor hij geen credits kreeg.

Het liet hem ontevreden en niet in staat zijn gezin (met twee kleine jongens!) Goed te onderhouden. Hij was verplicht timmerwerk te gaan doen om de kost te verdienen, en pas op 31-jarige leeftijd toen hij auditie deed voor de Amerikaanse graffiti van George Lucas, brak hij zijn grote doorbraak in zijn carrière uit.

Zach Galifianakis

De carrière van Galifianakis schoot omhoog toen hij Alan in The Hangover-trilogie afbeeldde - maar het was pas in 2009 toen de acteur al 40 jaar oud was. Daarna werd hij beroemd en landde hij sappige rollen in beroemde komedies - maar zijn beginnende scratch droeg niet zo'n prachtige belofte. Toen de acteur iets meer dan twintig was, kreeg hij niet genoeg credits om af te studeren aan de North Carolina State University en te stoppen. Nadat hij naar New York was verhuisd, kreeg hij druk met zijn stand-up ideeën om zijn brood te verdienen met een assortiment klussen (waaronder die van een busboy met een populaire strip joint).

Hij werd 27 toen zijn eerste verlovingen begonnen binnen te komen, hij portretteerde een terugkerend personage op Boston Common van NBC. Wat zijn Comedy Central-special betreft, deze begon pas toen hij ouder was dan 30. Maar het was nog een weg te gaan en veel kleine delen in films voordat hij de bekendheid kreeg die hij nu geniet.

Kristen Wiig

Kristen Wiig probeert al jaren de top te halen. Ze bracht ongeveer 7 jaar door op NBC's Saturday Night Live, tot 2011 toen ze speelde in Bruidsmeisjes, die haar claim werd op universele bekendheid. Wiig begon te acteren toen hij op de universiteit werd aangemoedigd door haar professor; na het eerste jaar nam ze een baan op het kantoor van een plastisch chirurg waar ze na de operatie foto's maakte voor de klanten. Toen de zomer voorbij was, besloot ze niet terug te gaan studeren maar naar LA te verhuizen en serieus te gaan acteren.

In eerste instantie ging ze door verschillende taken (ze gaf perzikmonsters, nam oproepen voor een advocatenkantoor, werkte aan kledingdisplays en serveerde zelfs serveerster in de executive eetkamer van de Universal Pictures). Aan het werk stak ze haar steentje bij voor The Groundlings en The Empty Stage Comedy Theatre. Dus sleepte ze mee totdat ze 32 werd en de NBC-verloving landde.

Morgan Freeman

Morgan Freeman is de op vier na hoogste box office-acteur en heeft een lange lijst met films waarin hij te zien was (inclusief twee bioscoopbeelden van God). Zijn roem en fortuin zijn zodanig dat het heel moeilijk is te geloven dat er een tijd was dat hij niet wist hoe hij zijn huur moest betalen.

Hij ging niet voor acteren na de middelbare school, hoewel hij een drama-beurs van de Jackson State University won die hij weigerde en in de luchtmacht ging. Na vier jaar in het leger te hebben voltooid, vestigde Freeman zich in LA en ging acteren. Hij raakte verstrikt in wat hij noemde als vangst 22 - hij wilde lid worden van de vakbond van acteurs, maar het was onmogelijk zonder een baan. Dus tijdens zijn eerste maanden in de stad was hij vrijwel berooid en stemde hij ermee in om vrijwel alles te doen: niet-erkende en kleine rollen, zelfs dansende delen. De acteur moest wachten tot de leeftijd van 52 toen hij verscheen in Driving Miss Daisy, en zijn carrière begon snel.

JK Rowling

Rowling was twintiger toen ze op het idee kwam van een jonge brildragende goochelaar. Toch was het een lange weg van het idee naar het geweldige succes. In het begin kreeg haar verbeelding haar op het zwarte boek van haar baas - ze was een tweetalige secretaresse bij Amnesty International en haar dagdroomgewoonten kostten haar uiteindelijk haar baan.

Het regent nooit maar het giet, en op dit moment ademde haar moeder haar laatste adem in. Ze stierf nog voordat ze het geweldige idee van haar dochter kon horen. Dus 25 was een cruciale leeftijd voor de schrijver. Maar het was niet het enige probleem in de twintig. Ze woonde een tijdje in Portugal en trouwde daar. Toen viel haar huwelijk uiteen na slechts een jaar en bleef ze achter met een kleine baby. Rowling voelde het zo diep dat ze de diagnose klinische depressie kreeg. Haar leven was vrijwel uit elkaar gescheurd en ze ging het naaien, gewapend met haar idee.

Walt Disney

De leidende geest achter het bedrijf die bekend is bij elke persoon op de planeet, en het vergt een vlucht van verbeelding om hem zich voor te stellen. Maar er was een tijd dat er geen films waren, geen Mickey Mouse - en Disney had het moeilijk.

Nadat zijn cartoonbedrijf in Kansas City failliet ging en Disney failliet ging, ging hij zonder cent of naam naar Hollywood (ondanks het feit dat de cartoonindustrie in New York was gevestigd). Hij maakte een stille film over Alice's avonturen in Wonderland en ging verder met het creëren van het konijn Oswald dat een ramp bleek: hij verloor de rechten en een behoorlijke betaling voor zijn creatie.

Daarna moest hij vrijwel los van zijn oude partner Ubbe Eert Iwerks, worstelen met oplichters en zich overmatig uitputten met een zenuwinzinking tot gevolg in 1931. Zijn eerste Academy Award wachtte hem pas nadat hij 31 werd.

Oprah Winfrey

Oprah is nu een ongelooflijk welgestelde en onuitsprekelijk invloedrijke persoon wiens roem en imago de hele wereld omspannen. Allerlei mensen kijken naar haar tv-programma's, volgen haar sociale media-profielen en lezen haar tijdschrift dat graag haar meningen en opmerkingen wil weten. Maar haar opkomst tot de iconische status begon in een bescheiden - om maar niet te zwijgen - omgeving.

Winfrey werd geboren in een klein stadje in Mississippi, haar moeder was 19 en ze was niet getrouwd. Vanaf haar jeugd moest ze vele malen door het land verhuizen, woonde toen enige tijd bij haar vader, werd geslagen en werd seksueel misbruikt door haar familieleden. Toch bleek ze een slim meisje te zijn en ontving ze zelfs een studiebeurs.

Na haar afstuderen aan de Tennessee State University won ze de Miss Black Tennessee schoonheidswedstrijd, ging naar Baltimore en begon te verankeren voor het avondnieuws, maar na een korte tijd werd ze overgeheveld naar een baan met een lager profiel. Al snel was ze co-hosting van verschillende lokale tv-programma's.

Zo bracht Winfrey haar twintiger jaren door, aan het einde van die periode verhuisde ze naar Chicago en werkte ze als gastheer op AM Chicago, van waaruit ze doorging naar de naar haar vernoemde show.