Spannende feiten over Robin Williams

Robin Williams wordt nog steeds goed herinnerd vanwege zijn uitzonderlijke talent en vermogen om ons aan het lachen te maken. In zijn tijd werd hij beschouwd als een van de uitstekende stand-upcomedians vanwaar hij uitgroeide tot een verbazingwekkende film- en televisie-acteur. Hij slaagde er niet alleen in grappige personages te spelen, maar hij speelde ook dramatische rollen in en werd een erkende veelzijdige artiest die beroemd is om zijn deelname aan een aantal memorabele films zoals Jumanji, Good Morning, Vietnam en One Hour Photo. Desalniettemin heeft Williams zijn stand-up shows nooit opgegeven.

Veel mensen werden verbrand toen hij ervoor koos dit leven vier jaar geleden te stoppen, maar toch liet hij een onvergetelijke erfenis van uitstekend werk achter die de tand des tijds doorstaat. Naast zijn opmerkelijke werk op het scherm leidde hij een spannend leven buiten sets en podia. Zijn biografie zou een opwindende lezing hebben gemaakt. Zijn bewonderaars zullen ongetwijfeld intrigerende feiten ontdekken over het leven van de cabaretier waarvan ze niet op de hoogte waren. Sommigen van hen (maar niet allemaal!) Zijn hieronder te vinden. Zie hoe opwindend het leven van een beroemdheid kan zijn.

Williams verdiende vroeger geld met mimespul

Midden jaren 70 bracht de toekomstige cabaretier drie jaar door op de Juilliard School in New York City. Het was al duidelijk dat hij meer dan gemiddeld talent had. Afgezien van zijn studies ging hij naar het Central Park waar hij als een mime speelde, vaak in gezelschap van een collega-artiest genaamd Todd Oppenheimer. Ze waren zo goed dat ze zich in 1974 zelfs laten fotograferen door Daniel Sorine. Op dat moment was Williams niet populair en de fotograaf maakte de foto alleen omdat hij de show leuk vond. Pas veel later herkende hij Williams als een van de artiesten op een oude foto.

Zijn stand-up debuut was in een kerk

Na drie jaar op school besloot Williams dat hij zich niet ontwikkelde zoals hij zou willen, dus stopte hij met Juilliard en verhuisde terug naar San Francisco. Helaas was er daar geen werk voor hem. Toen hij een spot zag voor een komedieworkshop - in een kerk van alle plaatsen! - hij dacht dat hij net zo goed kon solliciteren. Toch bleek het geen acteerworkshop te zijn, zoals hij hoopte, maar een stand-up comedyshow met de kelder van een kerk als locatie. De cabaretier meldde zich aan en bewees dat het de moeite waard was om een ​​goede start van een voorbeeldige carrière te maken.

Hij was geen voor de hand liggende keuze voor Mork & Mindy

Williams eerste claim op roem was zijn verschijning in Mork & Mindy (een spin-off van Happy Days) waar hij Mork speelde. De serie begon in 1978, maar de acteur was actief sinds seizoen vijf van Happy Days. Toch was hij niet de eerste die werd uitgekozen voor de rol. Er was al een acteur geselecteerd voor het onderdeel, maar hij vond het script niet leuk. Dus sloeg hij het aanbod af en stuurde de producent, Gary Marshall, op een verwoede zoektocht naar een vervanger. Toen kwam hij Williams tegen en was onder de indruk.

Hij had Lance Armstrong als trainer

Naast acteren had Robin Williams nog vele andere hobby's. Niet al zijn fans weten dat hij dol is op fietsen. Er was een tijd dat hij besloot een serieuze training te volgen en daarom deed hij een beroep op Lance Armstrong die zijn vriend was. Armstrong staat bekend als een geweldige fietser, hoewel hij niet de gemakkelijkste persoon is om mee om te gaan. Hij stemde ermee in en Williams bleek een prima fietser te zijn. Het bleef een van de grootste passies van zijn leven.

Hij lag aan de basis van het acteren van beroemdheden

In 1992 bracht Disney de animatiefilm Aladdin uit, die zowel bij critici als bij het grote publiek zo goed ging dat hij vrijwel de Disney-renaissance aankondigde. Een van de geweldige functies van de film was het stemacteren van Robin William, en zijn succes leidde tot de trend dat beroemdheden stemacteren deden. Daarvoor gebruikten beroemde acteurs niet om te stemmen - het was het veld waarop professionele stemacteurs domineerden. Maar een daaropvolgende studie onthulde dat na de briljante prestaties van Williams beroemdheden binnenstroomden en veel meer stemacteren deden.

Hij creëerde zijn lijnen in Aladdin op het moment van opwelling

Hoewel Williams veel lof ontving voor zijn stem over de Genie in de beroemde Disney-film, verhinderde zijn uitvoering dat Aladdin genomineerd werd voor Best Adapted Screenplay. De reden daarvoor was dat Williams de meeste van zijn lijnen improviseerde. Hij begon zijn deel uit het script voor te lezen, maar op een gegeven moment vroeg hij zich af of hij sommige regels kon wijzigen. Nadat hij ernaar had gevraagd en carte blanche had ontvangen, ging hij zitten om zijn personage opnieuw uit te vinden en bedacht hij binnen een paar uur zijn eigen versie. Zoals hij aan TelegraphUK bekende, gebruikte hij voor het deel 'zoiets als 40 verschillende stemmen'.

Hij had in Midnight Run kunnen landen

Het is waar dat Robin Williams een beroemdheid werd, maar dat betekende niet dat hij geen audities hoefde te doorstaan ​​- of afgewezen te worden. Dat is precies wat er gebeurde toen hij probeerde op de set van de film Midnight Run te komen. Hij wilde de rol van Jonathan 'The Duke' Mardukas zo graag dat hij er een aantal keren auditie voor deed. Uiteindelijk werd Charles Grodin gekozen voor de rol, en Williams kwam overeen dat hij een uitstekende Mardukas maakte, een betere dan hij zou hebben gemaakt, maar toch kon hij zich niet verbrand voelen en moest hij zichzelf ervan overtuigen dat hij andere vissen had om te bakken kom over de teleurstelling heen.

Hij is Broadway nooit vergeten

Robin Williams bereikte het sterrendom toen de jaren 80 ten einde liepen; hij maakte een naam die in kaskrakers verscheen en de wereld rondreisde. Het was niet gebruikelijk dat zulke beroemdheden plotseling naar Broadway gingen, maar Williams kwam in de verleiding om zich aan te sluiten bij de cast van Waiting for Godot van Samuel Beckett naast Steve Martin en F. Murray Abraham. Bij het bespreken van deze beslissing met The New York Times zei hij dat hij ervan overtuigd was dat er geen risico was voor zijn carrière - hij dacht er nooit over na maar concentreerde zich op zijn acteerwerk.

Hij moest persoonlijke problemen bestrijden

Helemaal boven had Williams te maken met hevige depressies. Toen hij bekend werd bij het werken aan Mork & Mindy, moest hij ook onder veel stress werken, waardoor zijn toestand verslechterde. Om zijn depressie op afstand te houden nam hij zijn toevlucht tot verslavende dingen (cocaïne en alcohol). Daarna moest hij zijn verslavingen beheersen met behulp van revalidatie. Toch plaagden persoonlijke problemen hem tot het einde.

Zijn favoriete auto was Land Rover gemaakt in 1966

Hoewel veel beroemdheden er alleen maar op uit zijn alleen de nieuwste en duurste dingen te kopen, bleef Williams een vrij eenvoudige persoon die geniet van het leven zonder veel geld te spenderen. Hij had tenminste nooit iets met auto's, zijn garage vullen met de beste merken - zelfs nadat hij beroemd werd, hield hij vast aan zijn oude Land Rover uit het jaar 1966. Hij merkte op dat hij nooit nieuwere auto's zou verkiezen omdat die ene was net als hij - "je weet nooit wat er gaat gebeuren." Hij was zo goed als zijn woord en kocht nooit een Ferrari die trouw bleef aan zijn auto.

Zijn goede vrienden waren Whoopi Goldberg en Billy Crystal

Williams was een vriendschappelijke en vriendelijke persoon en maakte veel vrienden, en zijn hechte cirkel omvatte Whoopi Goldberg en Billy Crystal. Ze hebben allemaal geld ingezameld voor goede doelen door Comic Relief USA op te richten en te hosten op HBO. Na de ziekte van de cabaretier kwamen de twee samen op The View om herinneringen aan hun geweldige momenten samen uit te wisselen. Crystal zei dat ze vaak urenlang aan de telefoon hadden gepraat. Soms merkten ze dat ze iemand anders waren. Toen Crystal op Broadway was, ontving hij steeds berichten van Williams die deden alsof hij een kapper was die Gary heette.

Toen hij jong was, was hij lange tijd vriendloos

In zijn jeugd was Williams erg timide en enigszins te zwaar; niet veel kinderen kozen ervoor om vrienden met hem te zijn, en in alle opzichten moest hij zonder vrienden rondkomen. Zijn speeltijd was van hemzelf en van niemand anders. Aan zijn lot overgelaten, leerde hij zelf entertainment en plezier te vinden. Hij begon in nabootsing te spelen en probeerde in verschillende stemmen te spreken en te laten zien dat hij een beroemdheid of een ander personage was. Dit hield hem geamuseerd en bereidde hem voor op zijn volgende carrière.

Good Will Hunting laat hem zijn hoofd improviseren

Een van de spectaculaire successen van Robin Williams was zijn hoofdrol in Good Will Hunting waarvoor hij een Oscar ontving. Daar kon de cabaretier niet (opnieuw) improviseren en zijn mede-ster Matt Damon - en de rest van de set - verrassen door een zeer fictief verhaal te vertellen over zijn vrouw die een scheet liet tijdens het slapen. Zijn partner in de scène, Damon, lachte hartelijk en oprecht, terwijl de bemanning verstikt van vrolijkheid was. Eigenlijk liet hij de cameraman zo huiveren van het lachen dat je de camera tijdens het fotograferen ongecontroleerd kunt zien bewegen.

Williams middelbare schooljaarboek voorspelde zijn waarschijnlijke mislukking in het leven

Zoals we al wisten, was Robin Williams niet op zijn uiterlijk gesteld en van nature verlegen op school. Hij slaagde erin het alleen van zich af te schudden toen hij begon te handelen. Maar op de middelbare school waren zijn talenten helemaal niet duidelijk, en zijn Redwood High School-jaarboek stelde dat de jonge Williams over het algemeen werd beschouwd als degene die "het minst waarschijnlijk zou slagen". Nu weten we dat de studenten niet meer ongelijk konden hebben. Ze keerden zich af van een jongen die opgroeide tot een wereldberoemde komiek en een veelgeprezen acteur die in veel iconische films verscheen. Hij behoorde ook tot de meest vermakelijke entertainers van die tijd. Williams is een legendarische figuur die ons nog jaren zal blijven verrassen.