12 beroemdheden die opstonden uit slechte omstandigheden

Mensen op deze lijst haalden de top van een vrij bescheiden begin en hun verhalen kunnen vonken als niets anders.

Toen Drake Started from the Bottom zong, ging hij naar de harten van meer beroemdheden dan we konden raden. Er zijn nogal wat van hen die moesten worstelen met het lage leven, en we kennen een aantal van hen goed. Er is Eminem met zijn traumatische achtergrond die hij openlijk onthulde en daarvoor werd gewaardeerd. Opgroeiend zonder een in de steek gelaten vader, met een moeder met altijd glazige ogen, ergens op een trailer, ging hij heen en uitte zijn houding ten opzichte van de vreselijke wereld zoals hij die kende.

Marshall Bruce Mathers III werd geboren in de herfst van 1972, vanaf zijn jeugd reisde hij van staat naar staat, zijn dronken moeder het enige bedrijf, voordat ze uiteindelijk hun wortels neerlegden in Warren, Michigan. Marshall kende een zekere stabiliteit met zijn oom Ronnie. Hij erfde van Ronnie Polkinghorn een liefde voor rap, en ze brachten vaak de tijd door met het samen componeren van rapnummers. Toen pleegde zijn oom zelfmoord toen Marshall 19 was en de tiener eenzaam werd achtergelaten.

Na verloop van tijd kwam hij echter in contact met lokale rappers en werd hij bekend in het gebied. Hij tekende voor rapgevechten en verzon zijn eigen uitvoeringen, waarna hij twee albums maakte die de interesse van Dr. Dre opwekten en zijn carrière omhoogschoot. Het maakt niet uit of je betrekking hebt op wat hij doet, je weet wie hij is, en het verhaal van een jongen in de trailer die wordt beschouwd als de koning van de hiphop, ging multi-platina en is nu $ 190 miljoen waard, bezit voldoende inspirerend kwaliteit.

Zulke verhalen (en dit is niet de enige veruit!) Laten zien dat je niet van een beroemde familie hoeft te komen om een ​​ster te worden. Hier zijn er nog een paar om het punt te bewijzen.

Leighton Meester, ter waarde van $ 8 miljoen

Bij sommige mensen is Leighton Meester beter bekend als Blair Waldorf uit de populaire tienerdrama Gossip Girl-serie. Haar verhaal komt niet zo vaak voor. Toen ze werd geboren, zaten haar ouders in de gevangenis - ze waren verwikkeld in smokkel van marihuana. Terwijl haar vader en moeder 'in het noorden waren', werd de toekomstige ster grootgebracht door grootouders - en daar voelde hij zich niet slecht voor.

Toen ze 10 werd, werd ze opgemerkt door een modellenbureau en ging ze later in New York wonen. Toen bevond de tiener Meester, vergezeld van haar moeder, zich in LA, studeerde voor een actrice en nam tv-audities op. Het enige waar ze spijt van heeft, is dat haar jeugd niet lang duurde, omdat ze al zo vroeg geld moest verdienen voor het levensonderhoud. Op 21 werd ze auditie gedaan voor Gossip Girl en landde het deel van Blair Waldorf. Sindsdien heeft ze nooit meer achterom gekeken, voor elke aflevering iets als 50k getekend en een naam voor zichzelf op tv gemaakt. Nu heeft ze geen schaarste aan contracten.

Selena Gomez, ter waarde van $ 50 miljoen

Selena Gomez's moeder, Amanda Cornett, beviel haar toen ze 16 was, en vijf jaar later waren zij en haar man al gescheiden. Voor Gomez betekende dit dat ze haar geboortestad in Texas moest verlaten nadat ze haar moeder naar LA had gevolgd Mandy Cornett verdiende haar brood met acteren, dus sinds Sreena is er sinds zeer groene jaren weinig op. Het was vanzelfsprekend dat ze haar moeder naar castings moest vergezellen, geen wonder dus dat ze op 9-jarige leeftijd al haar eerste rol kreeg in Barney and Friends. Helaas betekende dat niet dat ze genoeg geld hadden: vaker schraapten ze om voedsel te kopen.

Gomez speelde andere rollen na haar eerste pauze en slaagde er uiteindelijk in een hoofdrol te veroveren in de Disney Channel-serie Wizards of Waverly Place. Ze betoverde het publiek met haar stem en met haar getalenteerde acteerwerk, dus ze vond dat er veel vraag was naar animaties. Merken begonnen haar te benaderen met goedkeuringsaanbiedingen. Toen begon de actrice over het ontwikkelen van Lupus en liet haar nier transplanteren, pauzeerde in haar carrière voor de operatie. Nadien richtte ze zich op muziek, richtte een eigen band op en heeft inmiddels meer dan 90 prijzen gewonnen. Ook werd Selena Gomez door Billboard in 2017 uitgeroepen tot Vrouw van het Jaar.

Halle Berry, ter waarde van $ 70 miljoen

Maria Halle Berry, een kind van een interraciale unie van Jerome en Judith Berry, werd geboren op 14 augustus 1966 en wist tijdens haar acteercarrière de reputatie van Afro-Amerikaanse acteurs in Hollywood sterk te verbeteren.

Nadat Jerome Berry zijn gezin verliet toen de kleine Halle vier was, verhuisden zij, haar zus en moeder naar Bedford, waar voornamelijk blanken woonden. Op een school die ook grotendeels blank was, leerde de toekomstige actrice over raciale discriminatie - en besloot ze hard te werken om de top te bereiken en een sterleerling te worden. Naast studeren probeerde ze haar hand bij het redigeren van kranten en cheerleading en was ze de eerste nummer twee voor de Miss USA optocht in 1986.

Berry verhuisde naar de Big Apple en vestigde in 1991 de aandacht op zichzelf om Vivian, een drugsverslaafde, voor Spike Lee's Jungle Fever af te beelden. Ze ging snel verder met het spelen van spraakmakende films naast Bruce Willis, Eddie Murphy en andere A-listers totdat ze aan het begin van de eeuw een van de best betalende Hollywood-diva's werd. En ze verdiende deze publieke erkenning keer op keer.

Nicki Minaj, ter waarde van $ 75 miljoen

De beroemde rapper die ook modelleert en optreedt met behulp van talloze alter ego's, Onika Tanya Maraj, professioneel bekend als Nicki Minaj, heeft een moeilijke jeugd meegemaakt. In een poging te ontsnappen aan haar tegenslagen in haar jeugd deed ze zich voor als een heel ander soort persoon. Ze begon met 'Cookie', werd later 'Harajuku Barbie' voordat ze zich uiteindelijk vestigde bij 'Nicki Minaj'. Vervolgens kan ze een persoon worden genoemd Roman Zolanski, opgeroepen om de woede uit te drukken die haar overspoelt.

Toen Nicki 5 werd, nam haar moeder haar en haar broers en zussen mee naar Queens, New York. Daarna bleef ze twee jaar bij haar grootmoeder en woonde een tijdje in een huishouden dat werd gedomineerd door haar vader, een drugsverslaafde, die hun spullen verkocht om zijn voorraad aan te vullen. Hij was ook vatbaar voor misbruik. Kleine Onika was altijd bang dat hij haar moeder iets zou aandoen, zoals de dag waarop hij het huis in brand stak terwijl haar moeder binnen was.

Minaj was zeker belegerd door problemen, maar ze slaagde er op de een of andere manier in om van onder en met wraak te ontsnappen. Ze verdiende meer inzendingen op de Billboard Hot 100 dan de fantastische Aretha Franklin en is de enige vrouw die op de Forbes Hip Hop Cash Kings-lijst staat.

James Carrey, ter waarde van $ 150 miljoen

James Eugene Carrey is een andere beroemdheid met een jeugd die het beter is om te vergeten. Hij moest stoppen met de middelbare school en een baan als conciërge in de fabriek aannemen om het levensonderhoud van zijn gezin te verdienen. Ondertussen ontdekte hij zijn komische talent en trad op tot grote vreugde van zijn familieleden en vrienden.

Uiteindelijk kwam hij toe aan het doen van komische handelingen in de Yuk Yuks Club van Toronto, hoewel zijn geschenk nog steeds moest worden aangescherpt, zijn andere verplichtingen in de weg stonden en de overeenkomst niet doorging. Nadat hij zijn financiële problemen had opgelost, ging hij serieus optreden en begon hij regelmatig toneelacts te verdienen. Sinds 1993 is hij op een aantal tv-shows, te beginnen met NBC's Tonight Show, maar het was een jaar later dat hij echt schitterde in Ace Ventura: Pet Detective. Het gaf een opstart aan zijn filmcarrière, piekte met een hoofdrol in Liar Liar en probeerde zelfs serieuze delen aan de lofbetuigingen van critici. Zijn optreden in The Truman Show en Man on the Moon leverde hem Golden Globe Awards op en in 2014 ontving hij een eredoctoraat van de Maharishi University of Management, Iowa.

Leonardo DiCaprio, ter waarde van $ 245 miljoen

Leonardo DiCaprio slaagde er wel in om het hart van meisjes extatisch te laten kloppen (en mannen kopiëren zijn kenmerkende gewas met middelste scheiding), vooral toen hij Rose zag wooien in de beroemde film die jullie allemaal kennen. Er ging een gerucht rond dat hij achter de ijzeren rage zat (omdat klappen niet het gewenste effect hebben). Hoewel DiCaprio een van nature begaafde acteur lijkt, was hij niet geboren in een familie van Hollywood-beroemdheden. Hij was een armoedige buitenwijk van LA met drugs, misdaad en prostitutie in overvloed. Later zei hij dat het bekijken van dit soort verslavende activiteiten hem dergelijke activiteiten voor de rest van zijn leven uitschakelde. Op school werd hij onderworpen aan pesten.

Hij besefte dat zijn toekomst had kunnen liggen in acteren, en hij haalde zijn moeder over om hem acteerlessen te laten volgen - en hij had gelijk! Hij ondersteunde zijn aantrekkelijke uiterlijk met zijn talent en verzamelde tot nu toe 54 prijzen in 161 verschillende nominaties. Ook zijn verdienste is de oprichting van LDF, een naar zichzelf vernoemde instelling. Het ondersteunt wereldwijde projecten gericht op het opbouwen van klimaatbestendigheid, het beschermen van bedreigde dieren in het wild en het herstellen van het evenwicht in beschadigde ecosystemen.

Justin Bieber, ter waarde van $ 305 miljoen

Zelfs degenen die beweren dat ze zijn liedjes niet leuk vinden, luisteren ernaar en kunnen meezingen. Hij wekte liefde op in de harten van elke tween van de wereld. Net als die van DiCaprio, was zijn zijwaartse sweepkapsel er ooit heel erg in. Zijn ouders gingen al snel uiteen na zijn geboorte in 1994, en hij bleef achter bij zijn moeder die zijn muzikale talenten al vroeg herkende en zijn waarschijnlijk meest significante verjaardagscadeau kocht, een speelgoed drumstel, toen hij nog maar twee was. Hij sprong er praktisch op.

Toen kwam een ​​talentenjacht waaraan hij deelnam. Op 12-jarige leeftijd uploadde zijn moeder een met zijn lied op YouTube, en mensen haastten zich om te luisteren. Al snel had hij een leger fans en een manager die hem naar Atlanta bracht om Usher van RBMG te ontmoeten. De deal werd getekend en vanaf 2008 was Bieber's mentor Usher.

Bieber bleek de eerste opnamekunstenaar ooit te zijn wiens vier singles uitgebracht voordat zijn eerste album allemaal in de Top 40 terechtkwam. Toen arriveerde het album, My World 2.0 genaamd, om meteen naar de top van de hitlijsten te vliegen en drievoudig platina te worden in de Wij alleen. Sindsdien ontving hij talloze onderscheidingen en verscheen hij vier keer op de Forbes-lijst van de machtigste beroemdheden.

Dr. Phil, ter waarde van $ 400 miljoen

Phillip McGraw, beter bekend als 'Dr. Phil 'dacht na zijn titel aan een voetbalspeler in zijn jonge dagen. Hij kreeg zelfs een voetbalbeurs aan de Universiteit van Tulsa, vanwaar hij naar de Universiteit van Noord-Texas ging waar hij zijn Ph.D. Zijn vader was psycholoog en McGraw sloot zich aan bij zijn privépraktijk. Maar al snel begon hij te denken dat er meer voor hem in petto was, en in samenwerking met een vriend, richtte hij een proefadviesbureau Courtroom Sciences op dat zich bezighield met het vinden van juridische middelen met betrekking tot elke zaak. Hierdoor kwam hij in contact met Oprah Winfrey. Oprah, verheugd over zijn behandeling van haar zaak, nam hem mee naar haar talkshow en gaf hem dus een start, waardoor hij gastheer kon worden voor zijn eigen show, evenals enkele spin-off shows en de auteur van gepubliceerde boeken.

Jay-Z, ter waarde van $ 810 miljoen

Jay-Z, of Shawn Corey Carter, groeide op in Marcy Houses, een met drugs doordrenkt woonproject, waar zijn leven allesbehalve eenvoudig was. Zijn vader verliet het gezin toen Shawn 11 was en liet zijn moeder achter om voor zichzelf en hun vier kinderen te zorgen. Hij vond verlichting en troost in rap en kreeg de bijnaam 'Jazzy'. In 1989 kreeg hij een mentor, een oudere rapper bekend als "Jaz-O", en hij stileerde zijn nickname om bij zijn mentor te passen. Ze kwamen met The Originators en gelukkig won het een optreden op Yo MTV Raps.

In 1995 was hij klaar om serieus platen te maken, dus richtte hij, in gezelschap van zijn vrienden Damon Dash en Kareem Burke, een onafhankelijk label Roc-A-Fella Records op dat al snel zijn eerste album Reasonable Doubt uitbracht. Nu is het een van de hiphopklassiekers die de platinastatus hebben bereikt. Zijn daaropvolgende werken, evenals samenwerkingen met Mary J. Blige, Notorious BIG (voormalige klasgenoot van Jay-Z), maakten hem de onweerlegbare ster die Jay-Z vandaag is.

JK Rowling, ter waarde van $ 1 miljard

Joanne Rowling is ongetwijfeld de rijkste schrijfster ter wereld, van Britse afkomst; ze kwam in 1965 ter wereld in Yate, Gloucestershire. Het schrijven was haar middelste naam - ze begon om 6 uur met een verhaal over een konijn dat mazelen had. Ze las haar verhalen voor aan haar jongere zus. Over het algemeen bekende ze dat haar jeugd geen gemakkelijke was.

Toen ze opgroeide ging ze naar de universiteit van Exeter waar ze in het Frans studeerde. In 1990 merkte ze dat ze Engelse les gaf in Portugal. Daar maakte ze kennis met haar eerste echtgenoot - een huwelijk dat drie jaar later in een scheiding eindigde. Rowling werd alleen achtergelaten met hun dochter en ging naar Edinburgh waar haar zus woonde en begon aan een boek te werken in een poging om middelen voor zichzelf en haar kind te vinden. Haar eerste boek werd afgewezen door maar liefst 12 uitgeverijen, maar de 13e zag het licht. Nu wordt de waarde van het Harry Potter-merk geschat op $ 15 miljard. JK Rowling kan concurreren met de koningin in rijkdom en hoeft niets meer te doen: ze heeft meer dan genoeg omdat ze haar talent goed uitbuitte.

Oprah Winfrey, meer dan $ 3 miljard waard

Oprah Winfrey moet elke denkbare titel hebben verdiend - ze is een actrice, een producent, een filantroop en een media-eigenaar, die het in alles wat ze aanraakt, weet te beheersen. Ze steeg naar deze duizelingwekkende hoogten van een zeer bescheiden begin in Mississippi in het midden van de jaren 1950. Haar omgeving kan nauwelijks geschikt worden genoemd voor een kind dat niet over gemakken beschikt om te spreken, en bovendien moest ze constant misbruik ondergaan in haar pre-tienerjaren. Maar Winfrey bleek niet het type vrouw te zijn dat door ongelukkige omstandigheden werd verlamd.

Ze ging nooit naar de kleuterklas, leerde zelf lezen en was 17 toen ze klaar was met school. Aan de slag in de lokale media, werd ze het eerste jonge zwarte vrouwelijke nieuwsanker bij WLAC-TV in Nashville. Later was ze mede-gastheer van de People Are Talking-talkshow van WJZ en presenteerde ze de lokale versie van Dialing for Dollars. Haar eigen talkshow schoot binnen de eerste maand in 1984 op nummer één. Ze werd uitgenodigd voor de cast van The Color Purple en werd meteen genomineerd voor de beste vrouwelijke bijrol Oscar. Twee jaar later, omdat haar show nu nationaal is, had Winfrey haar naam in elk huis in het land bekend, gewaardeerd voor haar emotionele en ondersteunende hostingstijl. Bovendien is ze een eeuwige inspiratie voor veel mensen. Auteur en eigenaar van het televisienetwerk, zij beweert dat - wie een persoon ook is en wanneer zij ook afkomstig zijn - "het vermogen om te triomferen bij u begint."

Elon Musk, meer dan $ 20 miljard waard

Elon Reeve Musk uit Pretoria is uitgegroeid tot een van de machtigste zakenmensen in de Verenigde Staten. Hij leerde computer programmeren op 12-jarige leeftijd en verkocht al snel zijn software, waarmee hij op 31-jarige leeftijd miljardair werd toen hij PayPal verkocht. Hij richtte SpaceX, een ruimtetransportbedrijf, in 2002 op om de ruimtetransportkosten te verlagen en misschien de kolonisatie van Mars mogelijk te maken. Hij kreeg een contract getekend met NASA voor het beheer van vrachtvervoer voor het internationale ruimtestation. Zijn andere geesteskind is Tesla, Inc., een fabrikant van massale elektronische auto's, zonnedaken en wat niet.

Musks start in het leven kan nauwelijks een gunstig worden genoemd: zijn moeder was Canadees, zijn vader Zuid-Afrikaan. Het gezin viel echter uiteen toen hij 10 was, waardoor de jongen zich wendde tot computers voor troost. Nu is hij een erkend gezag en een filantroop, oprichter van Mush Foundation die schone energie probeert te ontdekken.