Hoe geurgeur langer meegaat

Coco Chanel heeft ooit gezegd dat parfum moet worden toegepast op de plaatsen die bedoeld zijn om te kussen. Natuurlijk zit er een waarheid in deze woorden. Er zijn echter veel geheimen over het juiste gebruik van parfum. Als u deze tips volgt, kunt u een langdurige geur bereiken.

Vind pulspunten

Pulspunten bevinden zich waar bloedvaten het dichtst bij de huid zijn. Deze gebieden kunnen warmte genereren waardoor parfum het beste in de lucht wordt verspreid. Het aanbrengen van je favoriete parfum aan de binnenkant van de polsen, ellebogen, aan de basis van de keel, achter de oorlellen of aan de binnenkant van de knieën, je kunt er zeker van zijn dat de gegenereerde warmte een wisselwerking heeft met de geur, en een aangename geur zal de hele dag duren. Breng geen parfum aan op de borst en oksels - deze lichaamsdelen hebben de neiging zeer te zweten en het resultaat kan onvoorspelbaar zijn.

Spray of deppen?

Vrouwen zijn erg geïnteresseerd in het correct aanbrengen van parfum. Meestal passen ze het toe, afhankelijk van het flesje - deppen, spuiten of het gebruik van compacte doekjes als het een solide parfum is. Sommige vrouwen spuiten een wolk van parfum in de lucht en lopen erdoorheen. Dit is een prachtige manier, maar niet helemaal zuinig, omdat er veel kostbare geurige vloeistof wordt verspild.

Gebruik parfum voordat u kleding en sieraden aantrekt. Veel geuren laten vlekken achter op stoffen, parels en metalen. Na het aanbrengen van parfum op de huid, zou het een beetje moeten uitdrogen. Er zijn drie stadia van een geur, die zich in de loop van de tijd ontwikkelen. Wrijf alsjeblieft niet over het parfum, anders kan het zijn individualiteit volledig verliezen.

Haar geur

Als je wilt dat de geur zo lang mogelijk meegaat en wordt waargenomen door alle mensen in de buurt, kun je wat geur op je haar aanbrengen. Het haar moet schoon zijn, zonder stylingproducten die de geur kunnen vervormen. Alle parfums bevatten alcohol, die je haar kan uitdrogen. Het is wenselijk om de parfum op een afstand van 20-30 cm van het haar en in kleine hoeveelheden te spuiten.

De geur zal langer duren dan een dag

Er zijn een paar geheimen voor de aangename geur om zo lang mogelijk te duren. Het zal bijvoorbeeld veel sneller verdampen op een droge huid, dus gebruik altijd een vochtinbrengende crème voordat u het parfum aanbrengt. Veel vrouwen brengen eerst vaseline aan op de huid en vervolgens - hun favoriete geur. Parfumdruppels blijven in dit geval aan de vetbasis hangen en zinken niet in de poriën van de huid. Dit alles geldt alleen voor vrouwen met een normale tot droge huid. Degenen die een vette en gecombineerde huid hebben, hoeven deze niet te hydrateren voordat ze de parfum spuiten.

Bestudeer zorgvuldig de geurconcentratie alvorens te kopen. "Parfum" gaat altijd veel langer mee dan "Eau de parfum". De laatste is resistenter dan "Eau de Toilette". Bewaar uw favoriete geur in een goed afgesloten fles op een droge plaats zonder zonlicht.

Chypre, muskus en houtachtige geuren zijn veel duurzamer dan zee- en bloemige. Als je al lang dezelfde parfum gebruikt, weigeren geurreceptoren ze te accepteren, dus je moet de fabrikant niet berispen - waarschijnlijk kan iedereen je geur goed voelen.

Hoe en wanneer kies je voor parfum?

Kies en koop parfum in het eerste deel van de dag. Op dit moment doet de neus het beter. Probeer niet veel verschillende geuren tegelijk - je raakt gewoon in de war en stopt met ruiken. Het kan de nasale receptoren ernstig beschadigen. Het is het beste om niet meer dan drie geuren te proberen in één bezoek aan de parfumwinkel.

Neem een ​​testdag met een nieuwe geur

Haast je niet om een ​​parfum te kopen. Zelfs als je van de geur op de teststrip houdt, spuit het parfum op jezelf en bewaar het gedurende de dag. Het kan gebeuren dat je de geur aan het einde van de dag niet meer lekker vindt. Zoek dit maar uit voordat je het parfum koopt.