Arganolie voor huid, nagels en haarverzorging

Arganolie wordt verkregen uit de vruchten van de arganboom, die groeit in Marokko. Dit is de meest waardevolle olie voor de schoonheid van haar en huid. Arganolie voor het gezicht zorgt niet alleen voor verzorging en verjonging, maar behandelt ook de huid.

Hoe arganolie te kiezen

Arganolie, het belangrijkste schoonheidsgeheim van Marokkaanse vrouwen en een van de meest waardevolle en favoriete oliën voor schoonheid over de hele wereld, komt overeen met de beschrijving. Meestal gebruiken vrouwen deze olie, wanneer ze de gezondheid van hun haar moeten herstellen, haaruitval moeten voorkomen en glanzend maken. Toch is arganolie niet minder nuttig voor het gezicht. Marokkaanse vrouwen gebruiken deze olie voor hun gezicht, haar en nagels. Ze noemen arganolie 'voedsel voor de huid'.

Arganolie samenstelling:

 • Vetzuren. Het menselijk lichaam kan ze niet synthetiseren, maar ze zijn noodzakelijk voor gezondheid en schoonheid en in het algemeen voor de normale werking van het lichaam. Ze regelen de afscheiding van talg.
 • Prostaglandine. Het is een lipide dat in cellen wordt gesynthetiseerd met behulp van vetzuren en is een natuurlijk ontstekingsremmend middel.
 • Carotenoïden. Ze beschermen de huid tegen ultraviolet en vrije radicalen.
 • Polyfenolen. Polyfenolen hebben ontstekingsremmende, antiseptische en antioxiderende eigenschappen.
 • Ferulinezuur is een vrij nieuwe component in cosmetica. Het wordt beschouwd als een krachtig middel tegen veroudering. Het wordt meestal toegevoegd aan dure cosmetische producten.
 • Vitamine E (tocoferol) maakt de huid elastischer en vecht met de tekenen van veroudering.

Waarom is arganolie nuttig voor de gezichtshuid?

Arganolie heeft een echt wonderbaarlijk effect op de huid. Omdat het rijk is aan antioxidanten, is het een uitstekende natuurlijke anti-aging remedie. Arganolie kan veel huidziekten behandelen, zoals psoriasis, en helpt bij de behandeling van acne en het wegwerken van vlekken na acne.

Voordelen van arganolie voor het gezicht:

 • Vermindert rimpels, voorkomt vroegtijdige huidveroudering;
 • Normaliseert de secretie van de talgklieren, en is even nuttig voor een vette en droge huid;
 • Geneest beschadigde huidcellen;
 • Geneest brandwonden;
 • Geneest eczeem en psoriasis;
 • Dankzij antibacteriële eigenschappen voorkomt het het uiterlijk en verwijdert het bestaande acne;
 • Het voedt de huid en neutraliseert vrije radicalen, wat bijdraagt ​​aan de verjonging;
 • Verwijdert roodheid van de huid en behandelt ontstekingen;
 • Voorkomt vochtverlies, waardoor de huid zachter en gezonder wordt;
 • Verhoogt de elasticiteit van de huid;
 • Elimineert striae.

Arganolie voor verschillende huidtypen

Dankzij de veelzijdigheid van deze olie kan het voor alle huidtypen worden gebruikt, maar je moet weten hoe je het voor elk huidtype correct gebruikt.

Arganolie voor de droge huid van het gezicht

Ga als volgt te werk om de beste resultaten te krijgen:

 1. Was je gezicht niet met een gebruikelijke harde zeep;
 2. Voordat u arganolie aanbrengt, mag het gezicht niet volledig droog zijn. Was je gezicht, veeg het een beetje af met een handdoek, maar zorg ervoor dat de huid licht vochtig is.
 3. Breng een voldoende hoeveelheid olie aan op het gezicht.
 4. Het wordt aanbevolen om 2 keer per dag arganolie te gebruiken.

Arganolie voor de vette huid

Veel eigenaren van een vette huid denken ten onrechte dat hun huid minder vocht nodig heeft en verwaarlozen, maar de huid met verhoogde talgafscheiding probeert het gebrek aan vocht in de opperhuid te compenseren en te beschermen tegen de nadelige effecten van het milieu. Arganolie is niet alleen een natuurlijke vochtinbrengende crème, het reguleert ook de afgifte van vet.

Dus als u uw huid regelmatig hydrateert, wordt de vetafscheiding gereguleerd.

Enkele tips voor het gebruik van arganolie:

 1. 2-3 keer per week een scrub gebruiken om de poriën schoon te maken en dode cellen te verwijderen;
 2. Breng altijd olie aan op een licht vochtige huid;
 3. Gebruik 's nachts meer olie om de huid voldoende vocht te geven; 's morgens een beetje olie aanbrengen om vettige glans te voorkomen;

Hoe arganolie voor het gezicht te gebruiken?

Arganolie wordt zowel in zijn pure vorm als in de samenstelling van huiscrèmes, tonics en maskers gebruikt. Het belangrijkste voor de olie is om authentiek en zo vers mogelijk te zijn. Er zijn veel recepten voor het gebruik ervan. Iedereen maakt een keuze, afhankelijk van de behoeften van de huid, de hoeveelheid vrije tijd en andere factoren.

Masker van warme olie

Warme olie dringt door de diepe lagen van de opperhuid. Een kleine hoeveelheid olie wordt verwarmd in een waterbad of in een magnetron en vervolgens onmiddellijk op het gezicht aangebracht. Je kunt ook wat gaasje met olie bevochtigen en op je gezicht leggen.

Supplement voor cosmetische producten

Voeg een paar druppels arganolie toe voordat je de gezichtscrème aanbrengt. Hetzelfde geldt voor lotions en wasproducten.

Gezichtsmassage

Massage verbetert de bloedcirculatie, verbetert de teint en modelleert de huid van het gezicht.

Het toevoegen van olie aan het basisproduct maakt de huid stralend en mooi.

Over het algemeen kan wat arganolie worden toegevoegd aan alle recepten voor thuismaskers. Het zal zelfs nuttig zijn in maskers voor een vette huid, omdat het ook voeding en hydratatie nodig heeft.

Verjongende maskers met arganolie

Meng 1 eetlepel citroensap met 3 eetlepels yoghurt, een lepel honing en voeg 3-4 druppels arganolie toe. Breng het mengsel gedurende 10 minuten aan op de gereinigde huid en spoel het vervolgens af met warm water.

Hoe de juiste arganolie te kiezen

Er zijn verschillende regels die fouten helpen voorkomen en het juiste product krijgen:

 1. De olie moet schoon zijn, vrij van additieven en onzuiverheden. Sommige fabrikanten kunnen het verdunnen met andere oliën, dus let op de samenstelling.
 2. De olie wordt gewonnen met behulp van machines in plaats van handmatig. Handmatig verkregen olie is niet geschikt voor cosmetische doeleinden.
 3. Het wordt verkregen door koud persen.
 4. Arganolie mag geen uitgesproken geur hebben. Sterk geurende olie is niet geschikt voor de huid of het haar.
 5. Sediment. Hoe meer sediment, hoe korter de arganolie kan worden bewaard.
 6. Arganolie moet licht zijn. Als u merkt dat de olie erg vet en zwaar is, is het beter om deze niet voor cosmetische doeleinden te gebruiken.
 7. Arganolie mag nooit in plastic potten worden bewaard; alleen glazen containers zijn geschikt.
 8. Zoals je kunt zien, kan arganolie voor het gezicht wonderen verrichten, maar het is belangrijk om een ​​authentiek product te gebruiken. Vanwege de relatief hoge kosten zijn er veel vervalsingen op de markt, dus idealiter is het beter om deze waardevolle olie in zijn thuisland, in Marokko, te kopen.