Wat gebeurt er met je huid met de leeftijd?

Er is geen reden om je voor je rimpels te schamen. Iedereen wordt ouder - wat belangrijk is, is hoe je je voorbereidt op en reageert op de veranderingen die je lichaam en huid met de tijd ervaren.

Onze huid bestaat uit twee lagen: de opperhuid die fungeert als de buitenste beschermende laag, en de dermislaag die eiwitten en collagenen bevat. Na verloop van tijd slijten deze lagen en worden minder bestand tegen externe factoren. Dit resulteert in losse huid, fijne lijntjes en andere tekenen van veroudering.

Natuurlijk zijn er tegenwoordig voldoende middelen zoals crèmes en behandelingen die deze tekenen van veroudering helpen voorkomen, verminderen en verwijderen.

Veroudering is een natuurlijk proces, daarom is het belangrijk om te weten wat er met onze huid gebeurt als we ouder worden - en wat we eraan kunnen doen:

1. Haargroei

Vanwege de hormonale veranderingen die je lichaam ervaart naarmate je ouder wordt, is het gebruikelijk dat vrouwen een toename van haar op hun gezicht en lichaam opmerken. Gelukkig zijn er tal van middelen beschikbaar die u kunnen helpen om ongewenst lichaamshaar op een veilige manier kwijt te raken - zoals laser ontharing!

2. Het verliest elasticiteit

Naarmate mensen ouder worden, verliest hun huid elasticiteit en stevigheid - wat resulteert in dat gevreesde verzakking. Volgens Medical News Today bevat je huid een combinatie van extracellulaire matrixeiwitten - zoals collagenen - die elasticiteit creëren. Deze eiwitten worden geproduceerd door fibroblastcellen die na verloop van tijd hun verbinding verliezen en resulteren in verminderde elasticiteit.

Dat gezegd hebbende, er zijn manieren voor je huid om stevigheid te herwinnen. Vulstoffen zijn bijvoorbeeld een minimaal invasieve manier om je jeugdige uitstraling te herstellen door volume toe te voegen aan je gezicht rond je wangen, kin en andere gebieden.

Juvederm is bijvoorbeeld gemaakt van natuurlijk hyaluronzuur dat kan worden gebruikt om gebieden in te vullen en volume toe te voegen.

3. Het verliest vocht

Naarmate uw huid vocht verliest met de leeftijd, wordt het ruwer - dit is waarom het zo belangrijk is om uw huid gehydrateerd te houden! Dat gezegd hebbende, houd er rekening mee dat als je huid droog is, je minder snel zult uitbreken - maar laat je huid niet als een woestijn aanvoelen.

Vind de juiste vochtinbrengende crème om uw huid gehydrateerd te houden en er jong en verfrist uit te laten zien. Oprah.com stelt voor op zoek te gaan naar producten met hyaluronzuur; dit zuur hydrateert je huid door het te helpen water te absorberen, en heeft zelfs opvullende eigenschappen!

4. Het ontwikkelt fijne lijnen

Naarmate je huid ouder wordt, verliest het zijn elasticiteit en ontwikkelt het als gevolg daarvan fijne lijntjes. Deze lijnen verschijnen meestal rond uw mond en ogen.

Natuurlijk zijn er ook maatregelen die u kunt nemen om deze rimpels te voorkomen. De waarheid wordt verteld, roken, niet genoeg water drinken en repetitieve gezichtsuitdrukkingen verhogen de kans op deze kreuken.

Dat gezegd hebbende, je kunt deze tekenen van dank nu verminderen en behandelen dankzij de vooruitgang van huidvullers zoals Juvederm en Botox, evenals laserprocedures zoals laserhaarverwijdering. Uiteindelijk gaat het erom controle te nemen en je zelfvertrouwen bij jezelf en je ouder worden te vinden.