6 geweldige tips om je hair extensions glanzend te houden

Naarmate de temperatuur daalt, wordt de lucht droog en kouder, wat betekent dat het tijd is om een ​​paar aanpassingen aan uw huid en haarverzorgingsroutine aan te brengen.

Je haarextensies zullen zeker worden beïnvloed door deze jaarlijkse weersverandering, maar er zijn stappen die je kunt nemen om ervoor te zorgen dat je lokken soepel, gezond en glanzend blijven totdat het weer warmer wordt.

Top verzorgingstips voor haarverlenging in de winter

Hier zijn een paar tips die u kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat u het hele jaar door van mooi, gezond haar kunt genieten.

1. Bescherm uw haar tegen de kou

Geloof het of niet, het bedekken van je haar kan een enorm verschil maken voor de gezondheid van je hair extensions tijdens de wintermaanden. Door je hoofd in een sjaal te wikkelen voordat je naar buiten gaat, bescherm je je haar tegen de elementen. Maar niet elk type sjaal zal echter werken. Het is belangrijk om alleen een zijden sjaal op je hoofd te gebruiken als je klitten wilt vermijden.

2. Voorwaarden uw extensies vaker

Om je hair extensions door de wintermaanden te krijgen, wil je ze zo gehydrateerd mogelijk houden. Door je haar vaker te conditioneren door om de week een haarmasker te gebruiken, blijven je natuurlijke haar en je extensions gehydrateerd. Als extra bonus helpen haarmaskers kroezen op afstand te houden, wat heel gebruikelijk is als de lucht droger is. Een goed voorbeeld van een online winkel is Jadore Hair Supplies, dat een reeks sulfaatvrije conditioners heeft die veilig zijn voor gebruik op extensions.

3. Doe rustig aan met de Heat Styling

Om kroezen en breuk te voorkomen terwijl je haar al breekbaar is, probeer het niet te vaak met warmtestylingstools. Als u een platte of krultang moet gebruiken, is het essentieel dat u een hittebeschermende spray gebruikt voordat u warmte aanbrengt op uw natuurlijke haar of uw extensions, ongeacht het seizoen.

4. Let op uw binnentemperaturen

Als de temperatuur in je huis te warm is, kan het ook je haar uitdrogen omdat het de lucht droger maakt. Hoewel het verleidelijk kan zijn om een ​​kachel te gebruiken, vooral 's avonds, kan dit je haar aantasten. Blijf indien mogelijk op een lagere temperatuur om zoveel mogelijk vocht vast te houden. Het gebruik van een verdamper of bevochtiger helpt ook om eventueel verloren vocht in de lucht te vervangen.

5. Borstel uw extensies regelmatig

Je moet je haarextensies altijd minstens twee keer per dag borstelen als je ze gezond en zonder klitten wilt houden. Houd de wortels van uw extensies vast tijdens het poetsen om te voorkomen dat u er onnodig aan trekt. Als je je extensies grondig poetst, krijg je extra ondersteuning voor die koudere maanden en de rest van het jaar.

6. Plan regelmatige afspraken in uw salon

Je salon zal ook een belangrijke rol spelen bij het gezond houden van je haar tijdens de wintermaanden, daarom is het belangrijk om regelmatig afspraken te maken met een professionele stylist. Je stylist kan je ook deskundig advies geven dat je kunt gebruiken om thuis voor je haar te zorgen.

Bonustips om uw extensies zijdezacht en soepel te houden

Hydraterende shampoos en conditioners zullen extra vocht aan je haar toevoegen

  • Verlaat het huis niet met natte haarextensies omdat dit tot breuk leidt
  • Verzin een regime met je stylist dat je extensies in goede staat houdt
  • Koop producten van hoge kwaliteit die veilig zijn voor gebruik op hair extensions.
  • Sulfaten en siliconen zijn twee ingrediënten die u zeker moet vermijden

Kouder weer kan problemen veroorzaken voor je haarextensies, maar alleen als je ze niet wat extra zorg en aandacht geeft. U kunt het hele jaar door van glad, mooi haar genieten, er zijn slechts enkele kleine aanpassingen nodig.