Permanente make-up: voor en tegen

De procedure van permanente make-up is de afgelopen jaren geëvolueerd en veranderd. Voorheen werd tatoeage zo gemaakt dat het onmogelijk was om het niet op het gezicht te zien - heldere wenkbrauwen en onderstreepte lipcontouren. Vandaag de dag is natuurlijkheid een prioriteit, zo veel nieuwe technieken zijn naar voren gekomen. Technieken als bevedering en "rokerige ogen" zijn zonder twijfel populair.

Permanente make-up maakt het niet alleen mogelijk om het uiterlijk te verbeteren, maar ook om enkele esthetische onvolkomenheden te corrigeren - om postoperatieve littekens, de effecten van huidziekten (bijvoorbeeld vitiligo) te maskeren of om leeftijdsgebonden veranderingen te minimaliseren. De voor- en nadelen van moderne permanente make-up worden besproken op Womendialogue.com.

4 argumenten “voor” permanente make-up

De voordelen van de procedure van permanente make-up omvatten vooral economische voordelen. Hoe lang blijft de gemiddelde kleurmake-up op de wenkbrauwen? In het beste geval duurt het 2 weken, en je hoeft alleen maar naar de schoonheidssalon te gaan en ze er weer geweldig uit te laten zien. Tatoeage met wenkbrauwen zal je veel langer plezier doen (tot 5 jaar), en de specialist zal je kleur selecteren en de perfecte vorm maken.

Permanente make-up moet periodiek worden gecorrigeerd - het hangt voornamelijk af van de individuele kenmerken van het lichaam en het metabolisme. Indien nodig kan dit om de 2-2,5 jaar worden gedaan. De lijnen boven de ogen kunnen tot 10 jaar duren en lip-tatoeage duurt 2-3 jaar. Gedurende deze tijd hoef je geen geld uit te geven aan make-up en 's ochtends op te staan ​​om make-up te doen - je zult er altijd mooi uitzien. U zult geen ongemak ervaren op een strand, in een zwembad of in de ochtend na de datum.

Een ander duidelijk voordeel van de procedure van permanente make-up is de pijnloosheid. Je zult geen pijn voelen, zelfs niet als je een tatoeage maakt op zo'n overgevoelig huidgebied als de zone rond de tepels - bijvoorbeeld na een mammoplastiek. Natuurlijk kunt u een tattoo-specialist vragen om verdovende crèmes te gebruiken als u twijfelt of als u een verhoogde gevoeligheidsdrempel heeft, maar in het algemeen vereist deze procedure geen speciale anesthesie.

De procedure van permanente make-up heeft geen grote lijst met contra-indicaties. Dit is een ander argument voor deze procedure. Het wordt niet aanbevolen om te worden gedaan tijdens de zwangerschap en de lactatieperiode, in geval van bloedziekten, wanneer een persoon vatbaar is voor littekens of in geval van niet-gecompenseerde diabetes. Permanente make-up wordt met voorzorgsmaatregelen toegewezen aan de cliënten met een voorgeschiedenis van een beroerte of hartaanval. Voor dergelijke patiënten is de toestemming van een behandelend arts vereist.

Een ander pluspunt van de permanente make-upprocedure is dat dergelijke make-up altijd kan worden verwijderd. In sommige gevallen wordt het verwijderd om de huid schoon te maken. Gebruik een remover of neodymium YAG-laser om permanente make-up te verwijderen. De laatste optie is een prioriteit als je de niet-succesvol gemaakte permanente tatoeage wilt verwijderen, omdat je hiermee in een paar sessies kunt verwijderen wat je niet leuk vindt of waar je moe van bent. Het gebeurde dat een vrouw al 10 jaar lijnen boven haar ogen had voordat ze zich realiseerde dat deze make-up niet langer geschikt was voor haar. In plaats daarvan zou ze iets nieuws en relevanters kunnen proberen, bijvoorbeeld oogleden tatoeëren met schaduw. Om dit te doen, moet ze natuurlijk eerst de verwijderingsprocedure ondergaan en vervolgens een nieuwe permanente make-up doen.

Hoe een meester te kiezen

Misschien is het belangrijkste nadeel van deze procedure wel de verkeerde keuze van een specialist. Het is precies dit dat meestal leidt tot de negatieve effecten van permanente make-up - onregelmatige lijnen, onjuist gevormde wenkbrauwen, etc. Houd rekening met het belangrijke feit dat tattoo-meesters en permanente make-upspecialisten van gespecialiseerde klinieken met verschillende pigmenten werken. Deze laatste gebruiken zachtere en meer natuurlijke materialen die gemakkelijker worden verwijderd in geval van storing. Tegelijkertijd moeten ze van tijd tot tijd worden gecorrigeerd. Je maakt natuurlijk de uiteindelijke keuze, maar als we het hebben over de verwijdering, is het heel moeilijk om het te doen, wanneer de rode en groene tinten aanwezig zijn in de tatoeage-verf.

Voordat je een beslissing neemt over permanente make-up, moet je zorgvuldig kijken naar de portefeuille van de meester, leren over de mogelijkheden van een kliniek of salon die je wilt bezoeken en overwegen hoe ervaren de meester is.

Tegenwoordig zijn veel experts actief op Instagram, waar ze foto's van hun werk posten. Maar niet alleen foto's moeten uw aandacht trekken. Lees de beoordelingen en communiceer indien mogelijk met de klanten van deze fantastische specialist. Het is het beste om naar experts te zoeken, volgens de aanbevelingen van hun klanten - dus u kunt persoonlijk het resultaat van het werk zien en naar de originele beoordelingen luisteren.

Als je de portfolio leuk vond en geen negatieve opmerkingen zag, vraag dan om een ​​consult. Een goede specialist zal niet praten over wat een goede kerel hij is, maar zal certificaten tonen dat hij deze service kan bieden en met je praten over je uiterlijk. De meester moet u een soort make-up aanbieden, een schets voor u tekenen en met u bespreken. In elke fase van het werk moet hij / zij “voorlopige resultaten” laten zien om te zien wat er met je gebeurt en op tijd kunnen vertellen wat je wel of niet leuk vindt. Het is heel belangrijk om tijdens de procedure voortdurend in contact te zijn met de specialist en al zijn aanbevelingen strikt op te volgen.

Controleer strikt de steriliteit. Als de procedure niet in steriele omstandigheden wordt uitgevoerd, of de instrumenten die worden gebruikt om pigment onder de huid te injecteren, niet steriel zijn, kunnen de gevolgen zeer betreurenswaardig zijn - van ontsteking of ettering tot besmetting met herpes, hepatitis en zelfs syfilis. En hier komen we weer terug op het onderwerp van de juiste keuze van specialist en plaats. Als u er zeker van wilt zijn dat de procedure zo veilig mogelijk is, moet u geen geld besparen op permanente make-up en naar een bekend medisch centrum gaan, dat een vergunning heeft en alle noodzakelijke voorwaarden heeft om de procedure uit te voeren . Het mag geen tatoeagesalon zijn in de kelder van een woonhuis die zelfs geen steriliteit kan bieden.

Als je besluit om deze make-up te verwijderen, kost het veel tijd. Je moet voorbereid zijn op het feit dat de tatoeage niet verdwijnt als bij toverslag, dat wil zeggen meteen na blootstelling aan de laser. Het kan zijn dat u verschillende procedures nodig heeft als uw doel is om permanente make-up op de huid te verwijderen. Het verwijderen van een make-uptatoegering kan enkele maanden tot 1-2 jaar duren. Dit kan worden toegeschreven aan de nadelen van slecht gemaakte, saaie en verouderde make-up. De duur van verwijdering hangt allereerst af van de kleur van het pigment (rode, groene, gele tinten worden slecht verwijderd, alleen zwart wordt goed verwijderd). Een andere factor is de diepte waarop het werd geïntroduceerd, de huid en de gezondheid van de patiënt, evenals het aantal keren dat je al eerder permanente make-up hebt gedaan.

Na verloop van tijd en / of onder invloed van de endocriene klieren en het metabolisme, kan permanente make-up van kleur veranderen en worden de voormalige pikzwarte wenkbrauwen blauw of groen. Dit is omdat het gewoon onmogelijk is om te voorspellen hoe dit of dat pigment zich in dit specifieke geval zal gedragen.

Het is ook noodzakelijk om een ​​paar belangrijke overwegingen te noteren voordat u een tatoeage verwijdert: eerst de keuze van een specialist. Het is nog gevaarlijker om het te doen dan om een ​​fout te maken bij het kiezen van een meester die de tatoeage zal maken. U kunt tatoeages alleen in een kliniek verwijderen en alleen bij de arts die een certificaat heeft dat aantoont dat hij het recht heeft om met laserapparaten te werken.

Ten tweede, wanneer je een tatoeage verwijdert, moet je voorbereid zijn op het feit dat je mogelijk onaangename gevolgen kunt hebben. Het verwijderen van permanente make-up kan bijvoorbeeld leiden tot zwelling, wat natuurlijk zal overgaan, maar je moet er klaar voor zijn. Als de permanente lipverf oorspronkelijk ijzeroxide bevatte (je kon dit niet weten), kunnen je lippen tijdens het verwijderen zwart worden. Geleidelijk zal deze schaduw verdwijnen, maar je zult lang moeten lopen met een grijze lijn rond de lippen. Dezelfde ijzerdioxide wordt aangetroffen in de pigmentverf voor wenkbrauwen. Wanneer ze worden verwijderd, kunnen ze bijna kleurloos worden en moet je zeker de wenkbrauwen opnieuw tatoeëren.

Op basis van de bovengenoemde tips kunt u een eenduidige conclusie trekken dat de keuze van een specialist in permanente make-up met volledige verantwoordelijkheid moet worden benaderd. Dit mag geen nieuwe persoon in het beroep zijn. Hij / zij moet met verschillende technieken kunnen werken, aan de professionele apparatuur van hoge kwaliteit en natuurlijk in een kliniek.