Hoe kun je thuis je haar verven als een professional?

Het laatste onaantastbare dat de meeste vrouwen nooit zullen stoppen met het uitgeven van geld is hun eigen uiterlijk, ook al zijn ze klaar voor een ander offer om het gezinsbudget te redden. Ze kunnen zelfs hun haar thuis verven! De voordelen liggen voor de hand: het is goedkoper, u hoeft geen bezoek aan de salon te regelen en als er iets misgaat, hebt u geen spijt van het verspilde geld. Om deze dubbele prijs niet te betalen vanwege je gierigheid, onthoud dan deze eenvoudige regels van ideaal haarverven thuis.

Heb je besloten om de haarkleur thuis radicaal te veranderen of gewoon de groeiende wortels te verven? Perfect. Zorg ervoor dat je alles van tevoren voorbereidt. Vergeet deze eenvoudige trucs niet: ze helpen u salonresultaten te behalen zonder uw huis te verlaten.

Truc # 1: koop altijd twee pakketten

Zelfs als de inhoud van één pakket / tube haarverf meestal voldoende is om de haarwortels te verven, is dit alleen het geval wanneer het beter is om aan de veilige kant te zijn in plaats van te lopen met een haarlok van een andere kleur direct op de bovenkant van het hoofd. Vergeet niet dat de snelheid van haargroei kan variëren als gevolg van vele factoren. Dus misschien heb je de volgende keer wat meer kleurstof nodig voor meer uitgebreide haarkleuring.

Truc # 2: test het altijd op een afzonderlijke streng

Wil je de kleur veranderen en een nieuwe kleurstof proberen? Perfect. Maar test het eerst op een afzonderlijke streng omdat het resultaat op uw haar in 99% van de gevallen zal verschillen van de foto op de verpakking. Het is beter om van tevoren te weten hoe groot het verschil zal zijn.

Truc # 3: bescherm de huid

Kleurstoffen, vooral die met donkere tinten, worden niet alleen gekenmerkt door het kleuren van het haar, maar ook door de huid eromheen. Smeer dus de omtrek van de haargroeilijn (inclusief het voorhoofd en de nek van achteren) met een vette crème voor het verven. Vergeet de oren niet! Dit beschermt de huid tegen vlekken, strepen, vlekken en andere onaangename verrassingen. Kan deze truc mogelijk ook effectief zijn bij het beschermen van meubels?

Truc # 4: extra hulpmiddelen

Je hebt misschien altijd een paar reservehandschoenen, een pak natte doekjes (voor het geval de kleurstof op het gezicht of een ander huidgebied komt) en een douchemuts. Dit laatste kan alleen worden gebruikt als de instructies op het pakket met haarverf dit toelaten. Een polyethyleen dop helpt de tijd verkorten die nodig is om de kleurstof te laten werken, maar beschermt tegelijkertijd meubels tegen onbedoeld contact met de chemische stof.

Truc # 5: alsof je een colorist bent

Breng de kleurstof nooit rechtstreeks uit de tube aan - het resultaat kan onvoorspelbaar blijken te zijn. Gebruik altijd een niet-metalen container voor de haarverf en een goede borstel van geschikte breedte. Een andere "professionele" en handige truc is om het haar in 4-6 secties te verdelen en elk van hen met klemmen te fixeren: dit zal helpen om elke zone gelijkmatig uit te werken en de kleurstof correct te verdelen.

Truc # 6: twee spiegels

Als je oefent om 'je eigen kapper' te zijn, zorg dan dat je een tweede spiegel krijgt. Niet iedereen kan immers zijn eigen haar gelijkmatig op de achterkant van het hoofd verven. Door twee spiegels tegenover elkaar te gebruiken, kunt u het proces zelfs van achteren regelen.

Truc # 7: verbeter de kleur

Wanneer het tijd is om de kleurstof af te wassen en het resultaat te evalueren, vergeet dan niet om een ​​shampoo en een masker voor gekleurd haar te gebruiken - dit zal helpen om de kleur te fixeren en mogelijk de levensduur ervan vanaf de eerste minuten te verlengen.