Hoe selecteer je een make-upartiest voor je eerste fotoshoot

Je eerste fotoshoot maken is heel opwindend. Of het nu gaat om een ​​onverwachte taak van een nieuwe klant - een die je carrière in het modelleren op het goede spoor zet - of een shoot om headshots en voorbeeldfoto's voor je portfolio te maken, je wilt dat alles aan de shoot perfect is.

Een van de dingen om goed te krijgen voordat je aan je eerste fotoshoot begint, is het selecteren van een visagist. Er zijn veel make-upartiesten (MUA's) die nu hun diensten aanbieden, maar het vinden van de juiste voor jou en de specifieke fotoshoot is een uitdaging die je moet overwinnen.

Maak je geen zorgen, want er zijn genoeg dingen die je kunt doen om de juiste make-upartiest voor je eerste fotoshoot te kiezen. Om je op weg te helpen met je zoektocht, zijn hier de beste tips en trucs die je in gedachten wilt houden.

Begin vroeg

Het is nooit te vroeg om te beginnen met je zoektocht naar make-upartiesten waarmee je kunt werken. Zoals eerder vermeld, heb je een schat aan opties om uit te kiezen. Dit betekent dat je veel artiesten hebt wiens portfolio je wilt reviewen; dat kost veel tijd.

Vroeg beginnen is hoe je het hele proces beter beheersbaar maakt. Als je genoeg tijd hebt, kun je je meer richten op het vinden van de beste make-upartiesten om te vergelijken, naar hun portfolio's kijken en ze beter leren kennen voordat je je beslissing neemt.

Vroeg beginnen betekent ook meer tijd hebben voor testshoots en extra stappen. Als je genoeg tijd hebt, kun je met de make-upartiesten van je keuze werken aan het maken van de perfecte look voor je eerste fotoshoot. Bovendien is het hele proces erg leuk als je je geen zorgen hoeft te maken.

Ga verder dan Instagram

Instagram is een geweldige plek om je werk te presenteren, en veel make-upartiesten zijn het daar mee eens. De eenvoudigste manier om geweldige MUA's te vinden om mee te werken is door door hun Instagram-profielen te bladeren. Bepaalde hashtags zoals #makeupartist zullen je naar geweldige MUA's leiden om te overwegen.

Sommige make-upartiesten staan ​​bekend als must-follow gebruikers op Instagram. Grote namen zoals Mario Dedivanovic en Priscilla Ono zijn niet alleen beroemd om hun werk, maar ook om hun Instagram-accounts. Zelfs wanneer het werken met deze top MUA's geen optie is, kunt u nog veel van hun werk leren.
Dat gezegd hebbende, je moet altijd verder gaan dan Instagram. Wanneer je bijvoorbeeld een aantal make-upartiesten op het sociale mediaplatform vindt die je leuk vindt, wil je de professionele portfolio en eerdere projecten van die MUA's verkennen voordat je verder gaat.

Onderzoek naar de achtergronden van make-upartiesten is ook een fantastische manier om meer te leren over de MUA's. Sommige make-upartiesten bieden lessen via Superprof, en het feit dat ze make-uples geven aan andere artiesten is een geweldig teken van ervaring en vaardigheid. Zoek naar gerespecteerde make-upartiesten op deze website en je kunt zelfs besluiten om een ​​aantal lessen te boeken zodat je je eigen make-up kunt doen!

Bekijk de beoordelingen

Hier is nog iets geweldigs om internet aan uw zijde te hebben: er zijn altijd beoordelingen om te lezen, ongeacht de producten en diensten waarnaar u op zoek bent. Het lezen van beoordelingen is net zo belangrijk als u MUA's zoekt, omdat recensies een eerlijker verhaal over hun werk vertellen.

Het doel is niet om een ​​visagist te vinden met positieve reacties; tenslotte krijgen zelfs de beste artiesten soms kritiek. Waar je naar wilt zoeken, zijn artiesten waarvan de beoordelingen positiever en oprecht zijn.

Neem contact op

Na het bekijken van uw opties, is het tijd om uw zoekopdracht te beperken tot een handvol kandidaten. Als je eenmaal de lijst met make-upartiesten hebt die je het leukst vindt, is het tijd om wat tijd te investeren om ze te ontmoeten of rechtstreeks met ze te praten. Elke goede MUA zal met plezier met je praten over je shoot.

Dit is wanneer je elke vraag kunt stellen die je hebt over het werk van de kunstenaar, hoe zij jouw fotoshoot en andere details zullen benaderen. Het is ook een goed moment om schattingen te bespreken en een goed idee te krijgen van hoeveel de diensten van die MUA's u zullen kosten, vooral als u de shoot zelf financiert of met een vooraf bepaald budget loopt.

Controleer de producten

Je kunt ook de tijd nemen om meer te weten te komen over de schoonheidsproducten en make-up die worden gebruikt door de artiesten waar je naar op zoek bent. Dit kan gemakkelijk een leuk gesprek worden over lippenstiften en BB-crèmes, en je kunt veel leren onderweg.

Nogmaals, je kunt meten hoe comfortabel het is om met de make-upartiesten te werken op basis van hoe ze reageren op je vragen over schoonheidsproducten die voor de shoot zullen worden gebruikt. Je kunt zelfs een stap verder gaan en mogelijke ideeën verkennen en samen inspiratiebronnen bespreken.
Als u al weet over producten die niet goed werken met uw huid, is dit het juiste moment om ze te vermelden. Sommige funderingen en kracht werken niet bij bepaald weer, dus vergeet op dit punt niet de toestand van de opname te overwegen.

Doe een testrun

Proefdraaien zijn cruciaal, vooral als je werkt met een nieuwe visagist. Elke MUA die geen testrun wil doen, kan het beste worden vermeden; waarom neem je extra risico's met je eerste fotoshoot wanneer je met een capabele MUA kunt werken en je vroeg op alles kunt voorbereiden?

Laat tijdens de proefrun foto's zien van de make-up die je leuk vindt of ideeën die passen bij het thema van de shoot. Je kunt die foto's afdrukken om als referentie te gebruiken terwijl je samen met de make-upartiest verschillende looks maakt en meerdere make-ups probeert voor de shoot.

Breng correcties aan en breng uw ideeën (en zorgen) naar voren terwijl u verdergaat. Nogmaals, het doel van een testrun is niet alleen om er zeker van te zijn dat je de visagist inhuurt, maar ook om je beter voor te bereiden op de eigenlijke fotoshoot. Een betaalde testrun is ook niet ongewoon.

Budget voor de shoot

Aan het einde van de dag moet je een geweldige make-upkunstenaar vinden waar je in alle opzichten het meest vertrouwd mee bent, inclusief de kosten van het gebruik van de MUA-services. Nu u een handvol opties hebt om uit te kiezen, kunt u offertes van hen krijgen en hun diensten vergelijken.

Met de make-upartiesten volledig op de hoogte van de aard van uw eerste fotoshoot, zullen de citaten die u van hen ontvangt zeer nauwkeurig zijn. Stel vragen over elk kostenelement en aarzel niet om een ​​deal te vragen voor de services die u nodig hebt.

U moet er ook extra zeker van zijn dat alle kostenelementen worden vermeld; verborgen kosten zijn niet gebruikelijk in de schoonheidsindustrie, maar het is ook niet ongehoord. Het is altijd beter om extra zeker te zijn dan later te worden verrast door extra kosten.

Dat is het! Je hebt het proces doorlopen om de juiste make-upartiest te vinden voor je eerste fotoshoot. Zoals ik al eerder zei, lijkt het proces in het begin misschien ontmoedigend, maar het is eigenlijk leuk als je het eenmaal onder de knie hebt. Je hebt ook deze tips en trucs om te volgen, dus je weet dat je de perfecte make-upartiest zult zijn om mee aan je fotoshoot te werken.