Wimperkrulspelden: soorten en hoe te kiezen wat voor u is

Als make-up artistry jouw kracht is en je enthousiast bent over wimpers, dan zou de wimperkruller een van je favoriete tools moeten zijn. Wimpers kunnen je hele gelaatsuitdrukking transformeren. Wimperkruller helpt je wimpers te krullen en vorm te geven zodat je wakker lijkt. Het opent het gebied rond de ogen voor iemand met rechte wimpers.

Wimperkrulspelden helpen je binnen een paar minuten een merkbaar verschil in uiterlijk te produceren. Mensen geboren met korte wimpers vinden wimperkrulspelden zeer vindingrijk. De krultang kan helpen om ze langer te laten lijken en het algehele uiterlijk van de ogen te verbeteren. De lichte opwaartse buiging van de wimpers geeft een indruk van langere en vollere wimpers.

Er zijn veel soorten wimperkrulspelden op de markt. U moet een effectieve wimperkruller hebben om ervoor te zorgen dat uw werk onberispelijk is. Verschillende mensen geven om verschillende redenen de voorkeur aan verschillende krulspelden. De krulspelden hebben ook verschillende functies en mogelijkheden. Je moet weten hoe je de wimperkruller moet gebruiken die je goed hebt.

Dit artikel neemt je mee door alles wat je moet weten over wimperkrulspelden. Het artikel onderzoekt de verschillende soorten wimperkrulspelden die op de markt beschikbaar zijn. Het zal ook de respectieve procedures beschrijven voor het gebruik van elk van die krulspelden. Je zou je best passende wimperkruller moeten kunnen krijgen na het doornemen van het artikel.

Soorten wimperkrulspelden

Metallic mechanische krulspelden

De metalen mechanische wimperkrulspelden zijn de meest voorkomende soorten krulspelden die beschikbaar zijn.

Ze hebben schaarvormige handgrepen en een gebogen krullend oppervlak. Je klemt je wimpers op het oppervlak om de perfecte krul op je wimpers te creëren.

Veel mensen geven de voorkeur aan dit soort krulspelden omdat ze gemakkelijk te gebruiken zijn en gemakkelijk verkrijgbaar zijn. Enkele voordelen van het hebben van metalen mechanische krulspelden omvatten;

 • Ze zijn vrij duurzaam. Deze krulspelden blijven jarenlang voor je werken.
 • Ze komen voor zakvriendelijke prijzen. U hoeft de bank niet te breken om een ​​van deze te krijgen
 • Ze zijn gemakkelijk te vinden. Je kunt ze gemakkelijk krijgen bij je plaatselijke winkel of online op verschillende sites.
 • De krulspelden zijn vrij veelzijdig. Ze bieden een breed scala aan krullen. Je zult zeker de perfecte krul voor je krijgen van een van deze.

Metalen mechanische krulspelden hebben ook een paar twijfels. Ze bevatten:

 • Het krullende oppervlak kan gemakkelijk uw ooglid beknellen. Het kan schadelijk en pijnlijk zijn. Je moet altijd extra voorzichtig zijn tijdens het gebruik van deze krulspelden.
 • Je kunt ze niet meer gebruiken nadat je mascara op je wimpers hebt aangebracht. De mascara blijft op je wimpers plakken en trekt ze eruit.
 • Je riskeert het maken van hoekige krullen van 90 graden die er raar uitzien tijdens het gebruik van deze krulspelden.

Als u bereid bent om een ​​beetje meer te betalen voor de high-end modellen van metalen mechanische krulspelden, hoeft u zich geen zorgen te maken over sommige van deze twijfels. Deze krulspelden zijn niet perfect, maar ze zijn behoorlijk effectief. Ze zijn geweldig voor beginners.

De Xlash Eyelash Curler is een voorbeeld van een indrukwekkende metalen mechanische wimperkruller. Het is een geweldige krultang die niet de hierboven beschreven twijfels heeft. U hoeft zich geen zorgen te maken over beknelde oogleden of rare haakse krullen. De krultang is strak en eenvoudig in gebruik.

De fluwelen handgrepen zorgen voor een stevige grip en het centrale drukregulerende scharnier zorgt ervoor dat u tijdens het gebruik geen ooglidknijpen krijgt.

Plastic mechanische krulspelden

Je weet waarschijnlijk al dat de plastic mechanische krulspelden net als de metalen krulspelden hierboven werken. Het enige verschil is het merkmateriaal. Deze zijn ontworpen voor mensen met een gevoelige huid en metaalallergieën. Je kunt nog steeds een perfecte krul op je wimpers krijgen, zelfs als je huid gevoelig is voor metalen.

Deze krulspelden komen ook vrij vaak voor. Ze komen met een paar verdiensten, en ook minpunten. De verdiensten omvatten;

 • Ze zijn perfect voor iedereen met gevoeligheden voor de huid of ogen
 • Ze zijn vrij eenvoudig te gebruiken
 • Ze zijn meestal betaalbaar. Velen van hen zullen minder kosten dan de metalen.

U zult met de volgende problemen moeten worstelen als u deze plastic mechanische krulspelden moet gebruiken.

 • Ze zijn kwetsbaar. Het plastic heeft de neiging vaak te breken. Misschien moet u ze nu en dan kopen.
 • De verscheidenheid aan mechanische mechanische krulspelden is beperkt in vergelijking met die van metalen krulspelden.
 • Je kunt niet stevig op de wimpers drukken met deze plastic krulspelden. Ze zullen waarschijnlijk breken als je dat doet. Dat betekent dat de krul misschien niet zo goed is als die van de metalen.

In zoverre de plastic krulspelden ze hetzelfde doen als de metalen krulspelden, produceren ze mogelijk niet de beste resultaten. Het zijn wel je wimperkrulspelden als je huid of ogen gevoelig zijn voor metaal.

Verwarmde wimperkrulspelden

Zoals de naam al doet vermoeden, gebruiken deze krulspelden warmte om je wimpers te krullen. In tegenstelling tot de laatste twee, hoef je niet te klemmen en druk uit te oefenen op je wimpers. Je draait gewoon de mascara toverstokkop van de krultang over je wimpers, en ze zijn klaar.

Verwarmde wimperkrulspelden maken het proces gemakkelijk en snel. Ze produceren ook betere resultaten dan de laatste twee. Je kunt een verwarmde wimperkruller op je wimpers gebruiken, zelfs nadat je wat mascara hebt aangebracht. Hieronder zijn enkele voordelen van het hebben van wimperkrulspelden.

 • Deze krulspelden zijn de beste optie voor mensen met fragiele wimpers. Breekbare wimpers met naar buiten komen wanneer een beetje trek wordt toegepast. Warmtekrulspelden betrekken geen kracht. Ze zullen je wimpers moeiteloos optillen en krullen.
 • Er zijn mensen met koppige en ongelijke wimpers die overal uitsteken. Het temmen van dergelijke wimpers met mechanische krulspelden kan ontmoedigend zijn. Dergelijke wimpers maken geen kans voor verwarmde wimperkrulspelden. Ze zullen gehoorzamen en in perfecte krullen vallen.
 • In tegenstelling tot de mechanische krulspelden kunnen verwarmde krulspelden worden gebruikt op wimpers met mascara. De hitte verlicht de mascara en zorgt ervoor dat de wimpers in vorm worden. De resultaten zijn perfect wanneer de mascara opnieuw oplaadt.
 • Verwarmde krulspelden zorgen voor een natuurlijke krul. Er is absoluut geen kans om te eindigen met raar uitziende krullen.
 • De krullen gemaakt met verwarmde krulspelden gaan lang mee. Een paar slagen in de ochtend houden de wimpers de hele dag in vorm.
 • U hoeft zich geen zorgen te maken over ooglidknijpen. Deze krulspelden hebben geen klemmen. Er zijn nul kansen om bekneld te raken.

Zo groot als de verwarmde wimperkrulspelden lijken, ze zijn niet verstoken van twijfels. Een paar van hun tekortkomingen worden hieronder vermeld.

 • Verwarmde wimperkrulspelden zijn vrij duur in vergelijking met de andere soorten. U zult ook onderhoudskosten moeten maken. Deze krulspelden gebruiken batterijen en de batterijen raken behoorlijk snel leeg.
 • Veel mensen hebben een warmtefobie. Ze willen niets heets dicht bij hun gezicht, laat de ogen met rust. Je moet echter niet bang zijn. Ze zijn vrij eenvoudig en veilig te gebruiken, zodra je het onder de knie hebt.
 • Deze krulspelden zijn niet beginnersvriendelijk. Je moet je perfectioneren voordat je ze gaat gebruiken.

Het is duidelijk dat de voordelen van verwarmde wimperkrulspelden veel zwaarder wegen dan de nadelen. Het zijn must-have krulspelden voor elke professionele visagist.

Als u zich geen verwarmde wimperkruller kunt veroorloven, kunt u hete lucht blazen met een föhn op de klemmen van uw metalen mechanische krultang. De combinatie van de uitgeoefende druk en een beetje hitte zal wat magie werken.

Precisie wimperkrulspelden

Sommige wimpers kunnen moeilijk te bereiken zijn. Sommige mensen hebben zeer moeilijke wimperlijnen. Het werken aan dergelijke wimpers met de normale wimperkrulspelden kan uitdagend zijn. Precisiekrulspelden helpen bij het werken aan deze moeilijk bereikbare wimpers. Ze helpen ook om de wimpers aan de randen te krullen. Ze kunnen ook behoorlijk koppig zijn.

 • Precisiekrulspelden zijn gemaakt met een smalle klem en hebben een ongehinderd ontwerp. Ze kunnen gemakkelijk elke wimper op uw wimperlijn bereiken. Moeilijke ogen vormen krijgen hun fix van de precisie wimperkrulspelden. Ze worden ook wel wimperkrulspelden genoemd.
 • Hieronder zijn een paar redenen waarom je een nauwkeurige wimperkruller zou moeten hebben in je pakket make-uptools.
 • Precisiekrulspelden kunnen op alle oogvormen werken. Ze zijn ook perfect voor diepliggende, krullende onderste wimpers en kleine ogen. De krulspelden omgaan met naar binnen krullende wimpers en hoekwimpers met ongelooflijk gemak. Het zou behoorlijk ontmoedigend zijn om met gewone krulspelden op zo'n gebied te werken
 • Zoals de naam al aangeeft, draait het bij precisiekrulspelden om precisie. Je hebt je waarschijnlijk altijd zorgen gemaakt dat je wimperlijn ongelijk is, zelfs na een paar slagen met de andere krulspelden. Het kost u misschien wat meer tijd om het voor elkaar te krijgen, maar precisiekrulspelden nemen uw zorgen zeker weg.
 • Als je valse wimpers gebruikt, heb je waarschijnlijk altijd een probleem terwijl je probeert ze te laten opgaan in je natuurlijke wimpers. Nauwkeurige wimpers lossen het onverenigbaarheidsprobleem meteen op.
 • Ze zijn de perfecte optie als je aan korte wimpers werkt. De krul op korte wimpers krijgen met een andere krultang kan heel moeilijk zijn.
 • U hoeft zich geen zorgen te maken over knijpen. De krulspelden hebben geen kanten. Dit vermindert het risico van knijpen tot bijna geen.
 • Ze zijn vrij veelzijdig. Ze kunnen worden gebruikt op een breed scala aan oogvormen.

Het is belangrijk op te merken dat nauwkeurige wimperkrulspelden voornamelijk worden gebruikt als aanvullende krulspelden. Alleen gebruiken zou veel tijd kosten. Gebruik de andere krulspelden om de basisprincipes voor elkaar te krijgen en gebruik vervolgens de precisiekrulspelden om wat afwerkingen te doen. Precisiekrulspelden hebben ook een paar twijfels. Ze bevatten;

 • Groene beginners zullen een uitdaging vinden om precisiekrulspelden te gebruiken. Ze moeten wat werk verzetten voordat ze comfortabel kunnen omgaan.
 • Precisiekrulspelden zijn vrij sterk. Het is gemakkelijk om meer dan voldoende druk uit te oefenen, wat resulteert in vreemd gevormde wimpers. Je loopt het risico om te eindigen met L-vormige wimpers wanneer je overmatige druk uitoefent.

Precisiekrulspelden zijn zeker een geweldig hulpmiddel om te hebben. Ze helpen je de gebreken bij te werken die door de andere krulspelden zijn achtergelaten.

Hoe u uw best passende wimperkruller kiest

Zoals eerder vermeld, vinden verschillende mensen het gemakkelijk en het beste om verschillende soorten krulspelden te gebruiken. Er zijn een aantal factoren waarmee u rekening moet houden om uw meest geschikte krultang te vinden. Zij zijn;

Vorm en grootte van de ogen

De vorm en grootte van je ogen bepalen hoe gemakkelijk het is om aan de wimperlijn te werken. Brede ogen betekenen een brede wimperlijn, waar u gemakkelijk aan kunt werken. Mechanische wimperkrulspelden werken perfect op dergelijke ogen. Aan de andere kant betekenen kleine ogen een kleine wimperlijn. Je kunt overwegen om verwarmde wimperkrulspelden en precisiekrulspelden te gebruiken als je zulke ogen hebt.

Ervaring

We hebben al vastgesteld dat sommige krulspelden de visagist nodig hebben om hun kunst te perfectioneren voordat ze ze correct kunnen gebruiken. Het gebruik van een verwarmde en precisiekruller is misschien geen wandeling in het park als je niet genoeg ervaring hebt.

Dat mag je echter niet verhinderen om ze te krijgen. Immers, hoe ga je je ambacht perfectioneren als je ze niet oppakt en oefent.

Allergieën en gevoeligheden

Als je huid gevoelig is voor metalen, zul je genoegen moeten nemen met plastic krulspelden. Evenzo zijn sommige mensen vrij gevoelig voor hitte; ze kunnen mogelijk geen verwarmde wimperkrulspelden gebruiken. Dergelijke gevoeligheden of allergieën laten u geen andere keuze, maar genoegen nemen met de wimperkruller die u verdraagt.

Uiteindelijk…

Er zullen altijd verschillende wimperkrulspelden zijn binnen de soorten waar je genoegen mee moet nemen. Je krijgt er zeker een die de perfecte krul op je wimpers kan krijgen.

Wimperkrulspelden zijn zeker een essentiële toevoeging aan het gereedschapspakket van een make-up artist. De beste wimperkruller zorgt voor een perfecte krul en jij of je klant zal de hele dag gloeien. De ogen tellen veel mee voor wat betreft het uiterlijk van iemands gezicht. Ogen die er wakker en gloeiend uitzien zijn altijd ongelooflijk. Koop de wimperkruller die voor je wimpers werkt en krijg je wimpers in vorm.