Verzorg je huid deze zomer

Zomertijd is een seizoen waar veel mensen naar uitkijken, omdat het de kans betekent om tijd buiten door te brengen en te genieten van de warmte en de kleur van de zomer. Wanneer de zon schijnt, hebben we de neiging om ons beter te voelen over het leven, zijn we in een betere stemming en kunnen we eropuit gaan en genieten van het buitenleven. Dit is echter een tijd van het jaar waarin we ook een verhoogd risico lopen op huidbeschadiging en problemen als gevolg van blootstelling aan de UV-stralen van de zon en uitdroging als gevolg van overmatig zweten.

Als u veilig van de zon wilt genieten en u wilt er ook voor zorgen dat uw dierbaren worden beschermd, is het van vitaal belang om vertrouwd te raken met de juiste maatregelen die u tijdens de zomer kunt nemen. Zelfs als het bewolkt is, moet u ervoor zorgen dat u maatregelen neemt om uw huid te beschermen, omdat de stralen van de zon nog steeds door de wolken kunnen dringen, hoewel het misschien niet zo zonnig lijkt. Enkele eenvoudige stappen kunnen het veel gemakkelijker maken om van de zon te genieten zonder uw gezondheid in gevaar te brengen.

Wat u moet doen om de bescherming te verhogen

Dus, wat kunt u doen om uzelf en uw huid deze zomer te beschermen? Nou, ten eerste moet je onthouden dat je veel water verliest tijdens het warmere weer vanwege verhoogde transpiratie. Zorg er dus voor dat uw vloeistofniveau wordt aangevuld door veel water te drinken, omdat dit zal helpen ervoor te zorgen dat u niet uitdroogt. Het houdt je huid ook in goede staat tijdens het droogseizoen.

U moet ervoor zorgen dat u blootgestelde delen van uw huid beschermt tegen de zon, vooral de gevoelige huid op het gezicht, rond de ogen en de lippen. U kunt een hoogwaardige zonnebrandcrème gebruiken om een ​​beschermende barrière op de huid te bieden, samen met een goede organische lippenbalsem om uw lippen gevoed en soepel te houden. Zorg ervoor dat u ook een UV-beschermende zonnebril draagt, zodat de huid rond de ogen wordt beschermd tegen schade veroorzaakt door blootstelling aan de zon. Zorg er ten slotte voor dat je je huid in de schaduw houdt door een baseballcap of een hoed met een brede rand te dragen terwijl je in de zon bent.

Hoe dan ook, je krijgt een beetje zonnebrand in de zomer, dus zorg ervoor dat je regelmatig scrubt, vooral voor de eerste warme zonnige dagen wanneer er een grote kans voor je is om veel tijd in de zon door te brengen. Anders kunt u het risico lopen een ongelijkmatige kleur te krijgen.

Het is belangrijk om je huid gehydrateerd te houden in de zomer, omdat deze de neiging heeft om meer uit te drogen tijdens dit seizoen. Nogmaals, dit is te wijten aan verhoogde transpiratie en droge hitte. Zorg er dus voor dat je zowel dag als nacht voldoende vochtinbrengende crème aanbrengt om je huid te voeden. Je zult moisturizers vinden die ook UV-bescherming hebben, dus deze zijn geweldig voor gebruik overdag als je op pad bent.

Zorg ervoor dat je voldoende vitamines binnenkrijgt, vooral vitamine C is van vitaal belang voor je huid in het warmere seizoen. Het verhoogt de natuurlijke collageenproductie. U kunt supplementen nemen of meer citrusvruchten en groene bladgroenten eten.

Eenvoudige oplossingen voor de zomerhuid

Dit zijn allemaal eenvoudige oplossingen om je huid in de zomer te helpen. Door ze te volgen, kunt u uzelf gehydrateerd houden, uw huid gevoed houden en het risico op problemen verminderen die kunnen optreden als gevolg van verhoogde blootstelling aan de zon.