Cosmetische interventie: Hoe te herkennen wanneer je een make-upverslaving hebt

Of u nu een cosmetische koningin bent of een occasionele dollyvogel, de meerderheid van de vrouwelijke bevolking bezit ten minste één cosmeticaproduct. Alles wat wordt beschouwd voor persoonlijke verzorging wordt geclassificeerd als cosmetica en het is een industrie van miljarden dollars. De groei en kracht van de cosmetica-industrie is zodanig dat het niet alleen iets Amerikaans is; de top 3 van cosmetische landen zijn de Verenigde Staten, Japan en Duitsland. Zelfs beroemdheden willen een stukje schoonheidstaart ; een goed voorbeeld hiervan is zangeres / actrice Jennifer Lopez, die onlangs haar 18e geur heeft aangekondigd.

Het is betwistbaar dat de output van de schoonheidsindustrie erin is geslaagd ons te overtuigen om steeds meer make-up te kopen. Velen van ons (waaronder ik!) Hebben collecties die zo groot zijn dat we onze eigen cosmetica-boetieks kunnen openen.

Als uw schoonheidswoongedrag u echter in heet water brengt met wie u uw huis ook deelt, zijn er een aantal oplossingen om u te helpen de behoefte aan steeds meer make-up benodigdheden te beheersen. Uit ervaring vind ik dat kapperswagens een nette en opgeruimde manier zijn om alles gesorteerd en georganiseerd te houden. Oorspronkelijk het opslaggeheim van de salonprofessional, zijn ze een onaangeboorde bron voor cruciale opslagruimte in uw slaapkamer of badkamer. Een tweede oplossing is meedogenloos zijn en de hoeveelheid ruimte beperken die u opmaakt voor make-upopslag. Dus hoe kun je herkennen wanneer je make-up koopgewoonten te ver zijn gegaan?

1. Elke keer dat je naar de supermarkt gaat, vertrek je met minstens één cosmetica-item.

Je wilde alleen een pak melk en een brood, maar je merkt dat de plaatselijke winkel nu een assortiment make-up heeft. Die bruine oogschaduw is een schaduw die je nog niet hebt en zal zeker ooit van pas komen. Klinkt bekend? Je hebt al zes tinten bruine oogschaduw, maar je kunt het niet laten er nog een toe te voegen. Als je niet buiten de deur kunt stappen zonder iets aan je verzameling toe te voegen, ben je misschien verslaafd aan het kopen van make-up. Een manier om dit te bestrijden is om alles wat je al hebt netjes op te bergen in een soort opslagruimte, zoals een salonwagen. Wanneer u onmiddellijk alles kunt zien wat u bezit, heeft u veel minder het gevoel dat u meer moet kopen.

2. Elke keer dat je de nieuwste schoonheidscommercial ziet, kun je de neiging om het nieuwe product te kopen niet weerstaan.

Fabrikanten bedenken voortdurend nieuwe manieren om hun producten te verkopen, dat is het mooie van marketing en PR. Is elke nieuwe advertentie voor u een ondraaglijke verleiding? Heb je het gevoel dat je iets mist als je mascara niet belooft om de lengte van je wimpers te verdubbelen, zoals de nieuwste doet? Het gevoel dat uw bestaande producten moeten worden bijgewerkt telkens wanneer u een advertentie voor een nieuwe ziet, is een zeker teken dat uw make-upaankoop amok loopt.

3. Voorraadvoorraad voor elke mogelijke gelegenheid alsof het een soort nucleair alarm is.

Zou je dezelfde kleur lippenstift dragen om een ​​vriend voor koffie te ontmoeten als je zou gaan eten met diezelfde vriend? Of wat dacht je van het dragen van dezelfde blusher en basis voor een sollicitatiegesprek als op een dagje uit met de kinderen? Als je voor altijd van make-upstijl wisselt, inclusief de kleuren die je draagt ​​en de manier waarop je het aanbrengt, loop je mogelijk het gevaar om het iets te veel belang te geven. Er is een wereld van verschil tussen het veranderen van je kantoormake-up voor iets glamoureuzers als je 's avonds uitgaat en erop staan ​​dat wat goed is voor een dag met de kinderen niet zal doen voor koffie met een vriend.

4. Je hebt de neiging om make-up op te hamsteren en kan het niet verdragen om van een item af te zien.

Wanneer heb je voor het laatst een make-up weggegooid dat half is opgebruikt? Net zoals die New Kids on the Block cassetteband die je koesterde op de middelbare school, zijn schoonheidsproducten niet gemaakt om de overgang van adolescentie naar volwassenheid te maken. In tegenstelling tot die prachtige jurk uit de jaren 80 die je kunstig hebt gered, zijn schoonheidsproducten niet 'vintage'. Ze kunnen zelfs behoorlijk gevaarlijk zijn. Schoonheidsproducten hebben meestal een levensduur van ongeveer een jaar of twee, afhankelijk van het product. Alles dat de ogen, mond en vingers raakt, is gevoelig voor besmetting en kan eigenlijk meer kwaad dan goed doen. Poeders en concealers kunnen een paar jaar meegaan, reinigingsmiddelen en vochtinbrengende crèmes leven ongeveer zes maanden, foundation kan ongeveer een jaar meegaan, maar pas op voor de flirterige, wimperverlengende mascaratoverstok. Mascara's duren slechts drie maanden omdat ze een perfecte broedplaats zijn voor bacteriën; conjunctivitis is dus geen goed uiterlijk. Als je stapels cosmetica in lades of in lang vergeten make-uptassen en handtassen op de loer hebt, is het tijd voor een opruiming en een nieuwe start. En als het je echt pijn doet om het eruit te gooien, denk dan aan alle nieuwe dingen die je zou kunnen krijgen als je een veer schoon had!

Dit gastbericht is geschreven door Leyla, een Britse blogger die momenteel schrijft namens Salons Direct, de toonaangevende leverancier van professionele haar- en schoonheidsproducten in het Verenigd Koninkrijk.