5 planten voor een mooie huid die u in uw tuin kunt laten groeien

Wie heeft er niet van gedroomd om een ​​onberispelijke, tijdloze huid te hebben? Als je een beauty-junk bent, is een goed product om aan je huidverzorgingsprogramma toe te voegen altijd de investering waard. Maar waarom zoveel uitgeven aan deze producten als u alternatieven kunt vinden in uw kruidentuin? Hier zijn acht planten die je kunt kweken, die ook uitstekend zijn voor je huid.

Kurkuma

Hoewel populairder geconsumeerd als een kurkumadrank, heeft dit kruid ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen. De natuurlijke antiseptische eigenschappen van kurkuma kunnen ook helpen bij het verminderen van bacteriële infecties in uw huid. Als u ontstoken huidaandoeningen heeft die worden veroorzaakt door acne, eczeem of rosacea, kan kurkuma de remedie zijn die u nodig hebt. Kijk online voor enkele suggesties over hoe het te gebruiken als een actuele oplossing om ervoor te zorgen dat u uw huid niet onnodig schaadt.

Als je verse wortelstokken in handen kunt krijgen, breek ze dan in kleine stukjes en plant ze in afzonderlijke potten. Houd de container vochtig, maar goed geïrrigeerd. Zodra de wortelstokken volgroeid zijn, kun je ze oogsten en drogen om poeder te maken; anders kun je de wortelstokken vers brouwen of een pasta maken om topisch op de huid aan te brengen.

Kamille

Kamille thee staat bekend om zijn kalmerende werking. Maar afgezien van het drinken van kamille als thee om te ontspannen en je te helpen slapen, kun je de thee ook gebruiken om je huid te verjongen. Studies tonen aan dat deze plant veel alfa-bisabolol bevat, die de huid kan verlichten, verlichten en verfrissen. Veel schoonheidsproducten gebruiken kamille als actief ingrediënt.

Als je van plan bent kamille in je tuin te laten groeien, zet je de potten in gebieden met veel licht. Geef af en toe water, zodra de plant bloeit, oogst en droog de bloemen.

Aloë Vera

Elke schoonheid-geobsedeerde persoon kent de voordelen van aloë vera. De plant is een uitstekende vochtinbrengende crème en kan ook helpen bij het verminderen van ontstekingen. Het verkoelende effect van de plant maakt het de perfecte eerste hulp bij kleine brandwonden. Afgezien van de plaatselijke toepassing, kunt u ook aloë vera-gel toevoegen aan uw ochtendsmoothie voor extra huidverwijderende voordelen.

Omdat aloë technisch gezien lid is van de cactussenfamilie, is het het beste om het onder de zon te houden. Geef spaarzaam water en houd de plant uit de buurt van teveel vocht.

Munt

Mint heeft jeukwerende eigenschappen waardoor het een uitstekende natuurlijke remedie is voor jeukende en ontstoken huid. Van munt is ook bekend dat het salicylzuur bevat, een stof die wordt gebruikt om acne te genezen en de talgproductie te verminderen. Om mint te gebruiken, pureer je een klein aantal blaadjes en gebruik je de pasta om puistjes te behandelen. Je kunt ook de bladeren brouwen en het gebruiken als een voet weken om droge en gebarsten huid te genezen.

Mint is vrij onderhoudsarm en laat het liefst alleen. Houd het af en toe water en trek er onkruid uit als je er een ziet.

Lavendel

Net als kamille wordt lavendel primair gebruikt om te ontspannen en te kalmeren. Maar afgezien hiervan heeft lavendel ook ontstekingsremmende eigenschappen. Gedroogde bloemen kunnen worden toegediend in toners en crèmes om irritatie en ontsteking te verminderen. De heerlijke geur is slechts een bonus voor het kalmerende en ontspannende effect van lavendel.

Lavendel houdt niet van teveel vocht. Bewaar uw planten in goed geïrrigeerde potten en plaats ze in een ruimte met voldoende luchtcirculatie. Snoei de bladeren af ​​en toe om de groei te stimuleren, maar pas op dat u niet te veel afsnijdt.