Waarop moet worden gelet in een compressiekledingstuk vóór liposuctie

Een goed compressiekledingstuk is essentieel na cosmetische chirurgie en speelt een sleutelrol in uw herstelproces. Een compressiekleding is ontworpen om zwelling te verminderen, uw lichaam in vorm te houden en u de beste resultaten te bieden na uw procedure. Dit is echter alleen mogelijk als u het juiste type compressiekleding draagt.

De redenen waarom u een compressiekleding nodig hebt

Vóór uw operatie wordt u gevraagd om een ​​compressiekleding te kopen die u moet dragen totdat uw lichaam is hersteld van uw operatie. Sommige patiënten voelen zich gefrustreerd omdat ze er een moeten kopen, vooral als ze niet begrijpen waarom ze er eerst een nodig hebben.

Tijdens uw liposuctieprocedure wordt het onderhuidse vet dat zich tussen uw huid en spieren bevindt, weggezogen. Zodra dit gebeurt, begint zich vloeistof op te hopen in deze lege ruimte. Door een compressiekledingstuk te dragen, wordt druk uitgeoefend op het behandelde gebied, waardoor de vloeistof wordt verspreid in plaats van zich te laten ophopen.

Bezoek Academyfaceandbody.com.au voor meer informatie over liposuctie en wat u na de procedure kunt verwachten.

Hoe het juiste compressiekledingstuk te kiezen

Als dit de eerste keer is dat je een compressiekledingstuk koopt, zul je een breed scala aan keuzes tegenkomen die behoorlijk overweldigend kunnen aanvoelen. Het kan moeilijk zijn om te weten of u zelfs de juiste items overweegt.

Vraag uw chirurg om meer informatie over het type kleding waarnaar u op zoek bent voordat u een compressiekleding koopt. Het type kledingstuk dat u nodig heeft, is afhankelijk van het lichaamsdeel dat wordt behandeld. Als u zich op meerdere delen van het lichaam richt, hebt u mogelijk meerdere compressiekleding nodig.

Hier zijn een paar dingen om in gedachten te houden bij het winkelen voor een compressiekleding:

  • Het kledingstuk moet nauwsluitend zijn. Een compressiekleding is bedoeld om veel druk uit te oefenen, dus het moet strak zijn. Wanneer het kledingstuk niet strak genoeg is, wordt zwelling en vochtophoping waarschijnlijker. Het kledingstuk moet net zo strak aanvoelen als een sportbeha of sportkleding. Dit gezegd zijnde, zou het kledingstuk uw bloedsomloop niet moeten afsnijden. Een tintelend gevoel is een rode vlag.
  • Kies voor donkerdere kleuren. Er is nog steeds een kans dat u na uw operatie vocht afvoert, wat meer opvalt als u een lichter kledingstuk draagt. Hoewel dit niet je belangrijkste zorg moet zijn, is het iets dat je misschien in gedachten wilt houden.
  • Zoek een machinewasbaar kledingstuk. Zoals hierboven vermeld, is de kans groot dat er op je compressiekleding lichaamsvloeistoffen op terechtkomen, daarom is het beter als het machinewasbaar is.
  • Het kledingstuk moet comfortabel zijn. Je gaat elke dag je compressie dragen na je liposuctieprocedure, dus zoek er een die comfortabel is. Hoewel het kledingstuk altijd strak moet zijn, mag het geen fysieke pijn veroorzaken. Zorg ervoor dat de ritsen of clips ook niet tegen uw huid wrijven. Het moet ook gemakkelijk zijn om het kledingstuk uit te doen en weer aan te doen.
  • Kies voor spandex of nylon materialen. De beste compressiekleding is gemaakt van spandex of nylon omdat ze het meest duurzaam en ademend zijn. De sleutel is om een ​​stof te kiezen die vocht weghoudt van je huid, daarom is katoen niet altijd het beste idee. Als u zich zorgen maakt over allergieën of deze in het verleden heeft ervaren, is het het beste om latex of rubber te vermijden.

Naast het doen van uw eigen onderzoek, kunt u uw chirurg ook vragen om aanbevelingen van leveranciers als u het proces wilt versnellen.