3 geheimen voor dikker, zwakker haar

Iedereen heeft uniek haar. Curly, hetero, blond, brunette, lang, kort, grof, soepel ... de lijst met bijvoeglijke naamwoorden kan maar doorgaan. En hoewel elke persoon unieke voorkeuren heeft, is er één ding waar we het allemaal over eens kunnen zijn: we willen dikker haar.

Het probleem met dun haar

Intrinsiek weten we allemaal dat onze waarde niet wordt bepaald door fysieke verschijning. Maar ergens diep van binnen, binden we veel van ons zelfrespect aan hoe we eruit zien. En als er één aspect van onze look is dat ons gezicht kan maken of breken, dan is het ons haar.

Studies tonen aan dat 70 procent van de mannen gelooft dat haar een belangrijk kenmerk van hun imago is, terwijl 62 procent van de mannen gelooft dat haaruitval rechtstreeks van invloed is op het zelfvertrouwen. Een flinke 21 procent van de mannen met haaruitval ervaart zelfs incidentele gevoelens van depressie. En hetzelfde geldt voor vrouwen.

De in San Francisco gevestigde marketingexpert Rachel Rocero is een goed voorbeeld. Ze lijdt aan een auto-immuunziekte die haaruitval veroorzaakt en het dunner worden van haar haar heeft haar diepgaand verwoest.

"Toen het de zichtbare delen van mijn haar aan de voorkant begon te beïnvloeden, zakte mijn zelfvertrouwen naar een dieptepunt", herinnert Rocero zich. “Ik beschouwde mezelf nooit als een ijdel persoon, maar op dat moment voelde ik me niet mooi. Ik voelde me lelijk. Ik herinner me dat ik op de grond zat, met bosjes haar in de hand, huilend. Ik verloor het sneller dan ik het kon laten groeien. Ik stopte met uitgaan met mijn vrienden. Ik weigerde op foto's te staan. Ik wilde mezelf niet zien. '

Helaas staan ​​dit soort verhalen niet op zichzelf. Als je te maken hebt met dunner wordend haar, ben je niet alleen. De vraag is, wat doe je eraan?

Hoe dikker haar te laten groeien

We kunnen de tijd nemen om te bespreken waarom haar en zelfrespect niet gecorreleerd moeten worden, maar dat is een heel ander probleem. De realiteit is dat wij - mannen, vrouwen, iedereen - veel voorraad in ons haar steken. Laten we ons dus niet concentreren op deze realiteit, maar op enkele manieren waarop u dikker, weelderig haar kunt krijgen. Door dit te doen, zult u het gemakkelijker vinden om u goed te voelen over uzelf. Hier zijn enkele suggesties:

1. Verbeter uw dieet

De meeste Amerikanen hebben slechte diëten die de essentiële vitamines en voedingsstoffen missen die nodig zijn om de groei en regeneratie van gezond haar te bevorderen. In feite, als je een voedingstekort hebt, zul je het onmogelijk vinden om gezond haar gedurende een bepaalde periode te behouden. Gelukkig kunnen tekortkomingen worden verholpen door middel van een dieet. Overweeg meer van het volgende te integreren in uw dagelijkse voedselinname:

  • Vitamine A. Elke cel in uw lichaam heeft vitamine A nodig om te groeien. Dit omvat haar, het snelstgroeiende weefsel in het menselijk lichaam. Verhoog uw inname van vitamine A door wortels, zoete aardappelen, pompoenen, boerenkool en spinazie te consumeren.
  • Vitamine C. Wist u dat u schade door vrije radicalen - die haargroei blokkeert - kunt voorkomen door uw dagelijkse inname van vitamine C te verhogen? Probeer meer aardbeien, paprika's en citrusvruchten te eten.
  • Vitamine D. De meeste Amerikanen hebben eigenlijk een tekort aan vitamine D, wat te maken heeft met alopecia (de technische term voor haarverlies). Verhoog uw inname door meer tijd buitenshuis door te brengen en vette vis in uw dieet op te nemen.

Bovendien is het een goed idee om meer B-vitamines, vitamine E, ijzer, zink en eiwitten in uw dieet te integreren. Wanneer deze niveaus in balans zijn, zul je merken dat je in een betere positie bent om gezond haar te laten groeien.

2. Gebruik de juiste shampoo en conditioner

De producten die u gebruikt om uw haar te wassen en te conditioneren, kunnen een negatieve invloed hebben op de kwaliteit en conditie van uw haar. Stop met het gebruik van producten met veel chemicaliën en agressieve ingrediënten. Kies in plaats daarvan minder vaak voor shampoo en selecteer, wanneer u dit doet, producten die sulfaatvrij zijn. Dit behoudt de natuurlijke oliën van je haar en beperkt haarverlies.

3. Probeer LLLT

Kent u een technologie die bekend staat als low-level light therapy (LLLT)? Wetenschappelijke studies tonen aan dat deze techniek de celademhaling verbetert en de haarzakjes stimuleert, wat resulteert in dikker en gezonder haar.

Tot voor kort was LLLT alleen beschikbaar via dure procedures die door artsen werden uitgevoerd. Tegenwoordig kun je laserhaarkappen gebruiken om dikker haar te laten groeien vanuit de privacy van je eigen huis.

Ontgrendel uw volledige potentieel

Door dikker, langer haar te laten groeien, geef je jezelf de kans om je zelfvertrouwen te vergroten en je goed te voelen over wie je bent. In het proces kun je je sociale leven, datingleven en zelfs je carrière verbeteren! Wacht niet langer. Dit is het moment om iets aan je haar te doen.