Huidverstrakking Opties voor laserbehandeling

We willen er allemaal op ons best uitzien, maar het verstrijken van de tijd werkt vaak tegen ons. Naarmate we ouder worden, heeft onze huid de neiging om veel van zijn elasticiteit te verliezen. Als je dat ervaart, is het vanzelfsprekend om een ​​oplossing te vinden en een beetje van die look terug te krijgen die je had toen je jonger was. Gelukkig zijn er veel oplossingen die er zijn, maar ze zijn niet allemaal voor iedereen bedoeld. Laten we dus, voordat u tot het eerste antwoord komt dat u vindt, de voor- en nadelen van een paar populaire opties bekijken.

Facelifts en chemische peelings

Allereerst heb je de traditionele opties van facelifts en chemische peelings. Hoewel beide geaccepteerde oplossingen zijn voor bepaalde rimpels en huidaandoeningen, hebben ze veel nadelen. Ze kunnen bijvoorbeeld bepaalde huidaandoeningen erger maken. Ze kunnen ook duur en ongemakkelijk zijn. Het is zelfs mogelijk dat u zelfs vrije tijd moet nemen om te herstellen van bepaalde invasieve procedures die in die categorieën vallen. Daarom kunnen mensen kiezen voor minder invasieve opties.

Huidverstrakking met behulp van radiofrequenties

Een van de minst moeilijk te ondergaan procedures die valt in de behandelcategorie cosmetische lasers is radiofrequentiebehandeling. De radiofrequenties kunnen worden gericht om specifieke plekken op uw huid te raken. Het effect is een warm gevoel. Wanneer het collageen in uw huid, dat is wat het zijn elasticiteit geeft, wordt opgewarmd door de radiofrequenties, wordt het gestimuleerd om zijn werk weer te doen, en helpt zelfs nieuw collageen te produceren.

Het mooie van de meeste radiofrequentiebehandelingen is dat ze niet met veel bijwerkingen of hersteltijd komen. In feite kunt u een dergelijke procedure hebben en vaak meteen teruggaan naar uw dagelijkse activiteiten, terwijl u zich met een facelift zorgen moet maken over een echte chirurgische procedure.

Het enige grote nadeel van RF-behandelingen is dat u mogelijk meerdere RF-behandelingen nodig heeft om de gewenste resultaten te krijgen. Dat betekent dat je hier en daar wat extra tijd uit je schema moet halen. Het kan ook een beetje extra kosten betekenen.

Ultrasone behandelingen

Een ander populair alternatief voor facelifts zijn echografiebehandelingen. Ultrasone technologie wordt vaak gecombineerd met infrarood of vergelijkbare lichttechnologie om het gewenste resultaat te bereiken. Echografiebehandelingen werken net als radiofrequentiebehandelingen omdat ze uw huid net genoeg verwarmen om de collageenproductie te stimuleren. Het grootste verschil tussen de twee soorten behandelingen is dat RF-behandeling meer bedoeld is voor oppervlaktekwesties, terwijl ultrasone behandeling uw huid zelfs tot aan de basis kan doordringen. Een ander verschil is dat echografie meestal niet zo vaak hoeft te worden uitgevoerd als RF-behandeling. Sommige patiënten kunnen het zelfs maar één keer laten doen.

Dat gezegd hebbende, echografiebehandelingen zijn niet zonder hun nadelen. Omdat ze diep in je huid kunnen doordringen, kun je na het voltooien van je behandeling enkele uren of zelfs een hele dag een rood uiterlijk hebben. Ze zijn ook niet in staat om je de radicale resultaten te geven die je zou kunnen krijgen van een facelift.

De behandeling die u kiest, is uiteindelijk aan u, maar RF- of echografiebehandelingen kunnen het beste zijn als u slechts enkele kleine huidproblemen wilt verhelpen. Het is over het algemeen een goed idee om te voorkomen dat u onder een chirurgisch mes gaat, tenzij u absoluut moet.