Lipvergroting met haarspray ging verkeerd

Een beginnend model wilde lipvergroting ondergaan, maar ze had niet genoeg geld voor deze operatie. Daarna liet ze de operatie bij haar thuis door middel van haarspray uitvoeren, wat tot tragische gevolgen leidde.

Zwempakmodel Gail Scott uit het VK wilde even dikke en sensuele lippen krijgen als reality-tv-ster Kylie Jenner - de jongere halfzus van de beroemde Kim Kardashian. Kylie heeft veel aandacht getrokken, met haar weelderige lippen, duidelijk behandeld met speciale fillers. Het meisje zelf zegt echter dat deze lippen volkomen natuurlijk zijn.

Gail droomde er ook van dergelijke lippen te hebben, maar ze kon zich geen vullers veroorloven. Dus wendde ze zich tot de goedkope manier van lipvergroting die ze op internet had gelezen. Een van hen beloofde een snel effect als gevolg van absorptie van haarlak uit een flesdop. Er wordt beweerd dat deze chemische stof in contact met lippen een plotselinge instroom van bloed veroorzaakt, wat een tijdelijk effect van lipvergroting oplevert.

Gail kocht niet eens een echte haarlak; ze gebruikte de dop van een klein flesje. Het meisje legde het dicht bij haar lippen en zoog haarlak gedurende 5 minuten, totdat haar lippen begonnen op te zwellen. Aanvankelijk was ze tevreden met het resultaat - toen ze de dop van haar mond verwijderde, was dit deel van haar gezicht duidelijk verbeterd.

Na een paar minuten verschenen echter pijnlijke kneuzingen rond de mond en deze zouden niet verdwijnen. Haar lippen zijn zodanig vervormd dat ze nog steeds niet als model kan werken. Gail gebruikt nu sociale netwerken om andere vrouwen te waarschuwen voor zo'n gevaarlijke en ongeteste methode van lipvergroting.