Vaseline schoonheidsgeheimen

Er is veel geschreven en gezegd over het belang van vaseline in de cosmetische industrie. Maar het lijkt erop dat de eigenschappen van dit wondergeneesmiddel zo veelzijdig zijn dat er zo nu en dan nieuwe Vaseline-schoonheidsrecepten verschijnen. Hoogstwaarschijnlijk heb je er nog niets over gehoord. Of misschien is een van hen al lang een van je favorieten.

Vaseline geschiedenis

In 1869 kon de Engelsman Robert Chesebrough nauwelijks verwachten hoe populair zijn nuttige uitvinding zou worden. Aanvankelijk had het echter een nogal vreemde naam - vaseline. Sinds 1972 is dit product wereldwijd bekend onder de merknaam Vaseline. Tot op de dag van vandaag neemt Vaseline een belangrijke plaats in in de cosmetische industrie. Het wordt niet alleen bij de professionals hoog aangeschreven - veel vrouwen realiseren hun schoonheidsgeheimen met Vaseline. Hier zijn er een paar.

Bescherming tijdens het verven

Als je niet naar de kapper gaat en liever je haar thuis thuis verft, heb je misschien een ander probleem geconfronteerd: na het gebruik van een kleurstof is de huid langs de haarlijn bedekt met lelijke vlekken die soms erg moeilijk zijn om te wassen. In dit geval zal Vaseline nuttig zijn. Voordat je haar verft, breng het aan op de huid waar het grenst aan de haarlijn. Zodra de haarkleur is veranderd, kun je Vaseline wassen en ervoor zorgen dat er geen vlekken meer zijn.

Wijs op reliëf

Nu hoeft u niet naar een winkel te gaan voor dure markers. Breng eenvoudig een dunne laag vaseline op je wangen aan. Dit zal hen helpen een natuurlijke glans en uitstraling te geven. Schoonheidsspecialisten adviseren bovendien om het op de oogleden te gebruiken om een ​​modieuze glanzende glans te creëren. Breng gewoon niet te veel vaseline aan, anders ziet uw huid er erg vet uit.

Huid verzachten


Vaseline wordt al meer dan een eeuw gebruikt als het meest effectieve middel om de huid te verzachten. Als je een droge huid hebt, aarzel dan niet om deze in te smeren met vaseline voordat je naar bed gaat en laat hem de nacht staan. In de ochtend wordt de huid veel zachter en zachter. Trouwens, in de winter beschermt het product je handen tegen blootstelling aan kou. Overdag smeren artsen bijvoorbeeld hun handen herhaaldelijk met vaseline om overmatige droogheid na tal van medische procedures te voorkomen.

Wimpers helpen

Schoonheidsspecialisten hebben bewezen dat Vaseline wimpers helpt groeien, voeden en langer en dikker maakt. Breng een dunne laag van het product op de wimpers aan voor het slapengaan. En 's morgens verwijdert u het product voorzichtig uit de ogen met een wattenstaafje en wast u het gezicht met warm water. Het resultaat zal niet lang duren. U kunt Vaseline echter niet gebruiken in geval van te gevoelige ogen.

Tanden bleken

Veel Hollywood-diva's gebruiken goede oude Vaseline om hun glimlach er helderder uit te laten zien. Het bleekt het tandglazuur zowel zacht als veilig en maakt het stralend door de vorming van de barrièrefilm op de tanden. Het beschermt tegen vlekken en bruin worden van email. Zelfs als u het doorslikt, veroorzaakt Vaseline geen problemen voor het lichaam.

Split eindigt zorg

Vaseline kan de gespleten haarpunten beter bestrijden dan veel moderne producten. Het is noodzakelijk om wat vaseline op het haar aan te brengen en goed te wrijven. Dezelfde truc wordt gebruikt wanneer het nodig is om onhandelbare strengen of krullen te temmen. Verrassend, dit product creëert geen vettige film op het oppervlak van het haar tijdens matig gebruik.

Vaseline gebruiken in plaats van room

Vaseline bespaart veel van uw geld. Het werkt als een hydraterende en voedende crème en bevat tegelijkertijd geen schadelijke chemicaliën. Het is geschikt voor alle huidtypen en kan veel problemen oplossen. Vaseline kan onder andere worden gemengd met elk cosmetisch product, zoals rouge. Dan valt je rouge niet uit elkaar en blijft hij langer op je gezicht. Blush gemengd met vaseline kan worden gebruikt als een lippenstift. Het beschermt je lippen tegen wind en kou en laat ze niet barsten.

Wenkbrauwen helpen

De eerlijke seks is zich terdege bewust van hoe pijnlijk de procedure voor het verwijderen van wenkbrauwen is. Om het minder onaangenaam te maken, kan men eerst vaseline op de huid aanbrengen. Het verzacht het haar en de huid en vermindert de weerstand. Zorg daarom dat je naast een pincet ook Vaseline in je make-uptasje hebt.

Een scrubproduct

We kopen voortdurend dure exfoliërende schillen en scrubs in verschillende winkels en apotheken. Ze zijn ontworpen om de huid van dode cellen te ontdoen. Het is zelfs niet nodig om veel geld uit te geven. Je kunt goedkope vaseline mengen met conventioneel zeezout. Deze veilige oplossing bevat geen smaakstoffen of conserveermiddelen en veroorzaakt geen gezondheidsproblemen. Het mengsel reinigt de huid en bevochtigt deze tegelijkertijd. U hebt dus geen vochtinbrengende crème nodig na de procedure.

Vaseline is een opmerkelijk en multifunctioneel product dat veel cosmetische producten kan vervangen omdat het nuttiger en betaalbaarder is.