Vergrote poriën

Een van de meest voorkomende problemen met de gezichtshuid zijn vergrote poriën. Zelfs de duurste gezichtsverzorgingscosmetica kan dit huiddefect niet bestrijden. Wat het erger maakt, vergrote poriën zijn gunstig voor verschillende bacteriën. Vette en gemengde huidtypen worden gekenmerkt door vergrote poriën . Helaas hangt het type huid dat je hebt af van je genen en je kunt er niets aan doen. Ook kun je de poriën niet voorgoed kwijt, maar je kunt er tijdelijke oplossingen voor gebruiken. Later moet u het positieve effect ondersteunen wanneer dat nodig is.

Wat maakt poriën vies

De bovenste tip is om uw gezichtshuid en poriën schoon te houden. De volgende factoren dragen bij aan vuile poriën:

  • aandoeningen van interne secretieklieren,
  • hormoonschommelingen ,
  • spanning,
  • medicijnen gebruiken,
  • verzwakt immuunsysteem .

Huidpeeling tot smalle poriën

Huidschilfers (oppervlakte en gemiddelde diepte) kunnen helpen de poriën schoon te maken en te verkleinen. Het chemische peeling- effect is gebaseerd op het verwijderen van enkele oppervlaktelagen van de huid door middel van chemische oplossingen. Peeling is bedoeld om derma te stimuleren door de buitenste lagen van de opperhuid te verwijderen.

Enzymschil (oppervlakteschil)

Enzymschil is oppervlakteschil. De schilformule omvat gewoonlijk dergelijke fermenten zoals papaïne, bromelaïne en trypsine. Het effect van enzympeeling is even mild als ultrasone peeling.

TCA-schil

TCA-schil (met behulp van trichloorazijnzuur) valt in de categorie van gemiddelde diepte-schil. Het is effectief voor de correctie van atrofische postinflammatoire defecten bij patiënten met acne . Het is een vrij agressieve behandeling met een herstelperiode van 2-3 weken.

cryotherapie

Cryotherapie is de snelste en meest comfortabele behandeling tegen vergrote poriën. Cryotherapie helpt ontstekingsinfiltratie van acnes op te lossen, de olieproductie veroorzaakt door olieachtige seborroe te verminderen en de huid lichter te maken voor mensen met huidpigmentatieproblemen . De behandeling kan helpen tegen een verdorde huid en fijne rimpels.

Beste manier om vergrote poriën te behandelen

U kunt grotere poriën niet kwijtraken door één bezoek aan een schoonheidssalon . Wat je nodig hebt is een vrij lange behandeling. Je moet professionele behandeling combineren met dagelijkse gezichtsverzorging thuis. Een allround behandeling kan een positief effect garanderen.