Dit is wat u moet weten over duurzame consumptie van rundvlees

Meer en meer consumenten wenden zich tot duurzame producten en gezonde consumptiegewoonten dan ooit tevoren. Een transparante supply chain wordt steeds belangrijker; mensen willen weten waar hun voedsel vandaan komt en hoe het de wereld om hen heen beïnvloedt. Om deze reden hebben zelfs grote bedrijven zoals McDonald's beweringen gedaan en beloftes om naar meer duurzame landbouwproducten te gaan. Met dat in gedachten, hier is wat u moet weten over duurzame rundvleesconsumptie:

Wat is rundvleesduurzaamheid?

Eerst en vooral is het belangrijk om te weten wat duurzaamheid van rundvlees precies is. Duurzaamheid van rundvlees is het produceren van veilig, voedzaam rundvlees en tegelijkertijd een evenwicht tussen ecologische, economische en sociale verantwoordelijkheid. Met een betere diergezondheid en dierenwelzijn, kunnen de boeren en veehouders van vandaag de hoeveelheid vlees produceren zoals in 1977 - met 33% minder vee.

Hoe efficiënter de dierlijke productie is, hoe minder natuurlijke hulpbronnen zullen worden gebruikt en hoe lager hun koolstofvoetafdruk zal zijn. Nieuwe irrigatietechnieken, machines en hogere kwaliteitsnormen voor rundvlees hebben bijgedragen aan de missie naar duurzaamheid van rundvlees, maar het is belangrijk om te begrijpen dat dit een voortdurend doel is.

Sociale verbeteringen

Duurzaamheid gaat niet alleen over milieuproblemen op oppervlakte niveau. Afgezien van milieuoverwegingen heeft een duurzame voedselvoorzieningsketen ook de mogelijkheid om economische en sociale effecten in evenwicht te houden. Om te begrijpen hoe duurzaam rundvlees de sociale verantwoordelijkheid verbetert, is het ook belangrijk om een ​​beter begrip te hebben van wat sociale verantwoordelijkheid inhoudt.

Sociale verantwoordelijkheid is een ethische theorie en een kader dat iedereen - van organisaties tot individuen - suggereert om acties te ondernemen die de grotere samenleving ten goede komen en ecosystemen en economieën in evenwicht brengen. Zoals u zult zien, creëert een sociaal verantwoorde landbouwer een groter besef en een domino-effect van sociaal bewuste beslissingen van een top-down niveau; meer bedrijven volgen best practices, en individuele consumenten ook.

Een habitathulp

In de afgelopen jaren heeft rundvlees een beetje een slechte reputatie gekregen, wat een toename van veganistische diëten heeft voortgebracht. Documentaires zoals "Food, Inc" en "Cowspiracy" citeren enkele van de meer schrijnende statistieken die de agrarische industrie teisteren: bijvoorbeeld slechts een kwart pond vlees produceert voldoende broeikasgrassen (vanwege methaan dat vrijkomt tijdens ontlasting) om uw auto van stroom te voorzien vijf mijl. Wat de meeste mensen zich echter niet realiseren, is dat, wanneer correct gebruikt, duurzame rundvleesproductie daadwerkelijk regeneratieve effecten kan hebben.

De hele landmassa van de aarde bestaat uit graasland. Met dat in gedachten is het vermogen om deze graslanden te beheren voor langdurige voedselzekerheid en natuurhabitats noodzakelijk - en zeker meer dan mogelijk. Blue Nest Beef werkt bijvoorbeeld samen met het Audubon Conservation Ranching-programma om 100% grasgevoerd vee te houden en protocollen te gebruiken die uiteindelijk helpen bij het beheer van habitats en de duurzaamheid van het milieu. Hierdoor worden grazende weiden die op natuurlijke prairies lijken leefgebieden voor bedreigde graslandsoorten.

Regeneratieve begrazing

Zoals eerder vermeld, is regeneratieve begrazing een effectieve manier om ecosystemen te helpen herstellen. Een van de redenen waarom meer boeren niet betrokken raken bij restauratie is omdat het tamelijk managementintensief is. Om dit te bereiken, moet vee over verschillende landbouwgronden worden geroteerd om overbegrazing te voorkomen, en elke rotatie vereist een follow-upanalyse van weiland en aanpassing van weideplannen.

Boeren die deze aanpak volgden, werden bovendien niet beloond of erkend voor hun "extra mijl" -inspanningen. Recent is echter meer aandacht besteed aan het belang van duurzame en regeneratieve landbouw. Naast regeneratieve rundvleespraktijken, gebruiken andere bedrijven deze tactieken ook bij hun productie-inspanningen. Annie's Inc. lanceerde bijvoorbeeld een lijn van macaroni en kaasproducten die zich richtten op het gebruik van regeneratieve landbouwmethoden tijdens hun tarweproductie. Veel andere bedrijven hebben dit voorbeeld gevolgd.

Hoe je kan helpen

Hoewel positieve praktijken beginnen bij boeren en veeboeren, spelen ook mensen een rol. Een van de eenvoudigste dingen die een persoon kan doen, is verspilling verminderen. Statistisch gezien wordt een derde van al het voedsel dat voor menselijke consumptie wordt geproduceerd, verspild. Het gemiddelde Amerikaanse gezin verspilt jaarlijks ongeveer $ 2500 aan voedsel. Ongeveer 20% van het gekochte rundvlees blijft achter om te bederven of blijft niet opgegeten. Door meer aandacht te besteden aan het voedsel dat je verspilt, kun je bijdragen aan een duurzamere wereld.

Een andere manier om te helpen is door je inspanningen te richten op het consumeren van rundvlees dat de duurzaamheid verhoogt. Hoe meer deze pro-ecologische bedrijven de klanten krijgen die ze nodig hebben, hoe groter de kans dat grotere bedrijven dit voorbeeld zullen volgen, waardoor een trend van positieve versterking ontstaat. Stel vragen over waar uw voedsel vandaan komt en neem goed geïnformeerde beslissingen over uw consumptie.