4 manieren om pijn veilig te behandelen na borstvergroting

Borstvergroting is een levensveranderende procedure, maar het is een proces dat geduld en realistische verwachtingen vereist.

Pijn en ongemak zijn een onvermijdelijk onderdeel van het herstelproces van de borstvergroting. U kunt na uw operatie enkele dagen moe en pijnlijk aanvoelen. U kunt zelfs een branderig gevoel in uw tepels ervaren gedurende maximaal twee weken, maar dit zal samen met eventuele kneuzingen verdwijnen.

De meeste patiënten zullen scherpe, schietende pijn in beide borsten ervaren na hun augmentatieprocedure, waarvan de meeste kunnen worden beheerst met voorgeschreven pijnstillers. Hoewel herstel voor iedereen anders is, kunnen de meeste patiënten binnen enkele dagen weer aan het werk en hebben ze geen pijnstillers meer nodig.

De beste manier om te zorgen voor een soepeler herstel is om voorbereid te zijn, dus het helpt om de redenen voor pijn na een operatie te begrijpen en hoe u het beter kunt beheren.

Wat veroorzaakt pijn na een borstvergroting?

Volgens Dr. Sharp, een kliniek voor cosmetische chirurgie, zijn er een aantal factoren die bepalen hoeveel pijn u ervaart na uw procedure, waaronder:

  • Implantaatgrootte. Helaas, hoe groter je implantaten, hoe meer pijn je zult ervaren na je augmentatieprocedure.
  • Implantaatpositie. Als uw borstimplantaten onder de borstspieren worden geplaatst, is het waarschijnlijk dat u na de operatie iets meer pijn zult ervaren. Dit komt vooral omdat het spierweefsel een trauma ervaart. Wanneer trauma en bloedingen worden geminimaliseerd, zult u automatisch minder post-operatieve pijn ervaren.
  • Zwangerschap geschiedenis. Veel chirurgen melden dat patiënten die in het verleden zwangerschap en bevalling hebben meegemaakt, niet zoveel pijn ervaren als degenen die dat niet deden. Uit onderzoek blijkt ook dat moeders veel sneller herstellen dan vrouwen die geen kinderen hebben gehad.

Pijn in de borstvergroting verlichten

Hoewel voorgeschreven pijnmedicatie essentieel zal zijn voor pijnbestrijding, hebben sommige patiënten iets extra's nodig om zich comfortabeler te voelen tijdens hun herstel. Hier zijn een paar extra opties die u kunt overwegen om pijn te verlichten na een borstvergrotingsoperatie:

  1. Steun je borsten. Het dragen van het vereiste compressiekleed (chirurgische beha) na uw operatie zal helpen de pijn tot een minimum te beperken. Zelfs een elastisch verband kan worden gebruikt, maar vraag uw chirurg hoe u dit moet gebruiken voordat u uw borsten omwikkelt.
  2. Vraag uw chirurg naar een pijnpomp. Een pijnpomp is ontworpen om automatisch verdovende medicatie toe te dienen aan de chirurgische site gedurende enkele dagen na uw procedure, dat is wanneer u het het meest nodig hebt. Vrij verkrijgbare pijnstillers kunnen in combinatie met de pijnpomp worden gebruikt. Het gebruik van voorgeschreven pijnstillers in combinatie met de pijnpomp wordt niet aanbevolen, omdat dit tot bijwerkingen kan leiden.
  3. Overweeg het gebruik van Botox. Een aantal borstvergrotingschirurgen beginnen Botox aan te bieden als oplossing voor pijnbestrijding. Studies tonen aan dat patiënten met implantaten onder de borstwand minder pijn ervoeren wanneer ze tijdens of na hun augmentatieprocedure Botox-injecties ontvingen. Dit is echter niet overal standaard, dus u moet eerst de optie met uw chirurg bespreken.
  4. Lichte oefeningen kunnen helpen. Je hebt misschien geen zin om te bewegen als je pijn hebt, maar het kan helpen. Lichte oefeningen zoals armcirkels, zachte strekken van de borst en schouderrollen kunnen helpen de borstspieren te strekken, wat kan helpen de pijn te verlichten. Door elk uur of twee na uw operatie aan deze oefeningen te doen, kunt u voorkomen dat de borstspier verkort, wat alleen maar tot verder ongemak zal leiden. Zorg ervoor dat uw chirurg u precies laat zien hoe u deze oefeningen moet uitvoeren voordat u ermee doorgaat.

Als u op enig moment tijdens uw herstel van mening bent dat uw pijnniveaus niet normaal zijn, is het het beste om eerder een follow-upbezoek met uw chirurg in te plannen in plaats van later.