Shampoo met zout: waarom is het goed voor haarverzorging?

Epsom-zout is een vrij populair product in de geneeskunde en de gezondheidszorg. Ze zeggen dat het ongelooflijke reinigende en genezende eigenschappen heeft en ook een natuurlijke oplossing is voor veel problemen van het lichaam. Dit klinkt geweldig, maar verklaart niet waarom zout aan de shampoo is toegevoegd. kent al het geheim dat kan worden onthuld door het artikel te lezen.

1. Shampoo met zout

Technisch gezien is Epsom-zout niet eens zout, maar een mineraal dat een combinatie van verschillende sulfaten van zwavelzuur en magnesium bevat. Wetenschappers en artsen die de gunstige eigenschappen van Epsom-zout bestuderen, raden aan om een ​​beetje van deze stof aan je shampoofles toe te voegen en je haar te wassen wanneer dat nodig is. Je kunt zelfs zout toevoegen aan dagelijkse shampoo. Positieve veranderingen kunnen worden opgemerkt na het gebruik zelfs een paar keer. Het gebeurt vanwege het feit dat zout de shampoo verzadigt met nuttige mineralen en componenten die het haar een ongelooflijk mooi uiterlijk, gezondheid en glans geven. U kunt Epsom-zout bij elke apotheek kopen.

2. De modus "Twee in één" is inbegrepen

Epsom-zout kan niet alleen shampoo upgraden, maar ook haarconditioner. Giet een beetje conditioner in de kookpot en verdeel het gelijkmatig, voeg een handvol Epsom-zout toe en begin het langzaam te verwarmen. Laat het mengsel na 10 minuten afkoelen.

Wanneer het wordt verwarmd, moet de conditioner gemengd met zout op de gehele lengte en wortels van droog haar worden aangebracht en voorzichtig met uw handen worden gemasseerd. Laat de conditioner daarna op het haar en laat het enkele minuten weken. Was de conditioner en zout af met warm water wanneer de gewenste tijd is verstreken. Talrijke proeven hebben experimenteel bewezen dat deze methode goed werkt tegen gespleten haarpunten en het haarvolume verbetert.

Interessante informatie van: Epsom-zout is een stof die op meerdere manieren goed op het lichaam inwerkt. Het wordt vaak voorgeschreven voor mensen met magnesiumtekort. Zout wordt ook vaak toegevoegd aan het voetbad om vermoeidheid en stress te verlichten na een zware dag. Sommige mensen nemen ook een bad met Epsom-zout, waardoor ze de spieren en cellen van het hele lichaam ontspannen en genezen. Zout is zelfs gunstig voor het gezicht. Het kan worden gebruikt in een prachtige zelfgemaakte scrub. Om het te maken, moet je een beetje Epsom-zout mengen met vloeibare zeep of dagcrème en dit mengsel vervolgens zachtjes in je gezicht wrijven met cirkelvormige bewegingen. Na de procedure moet het gezicht worden gewassen met warm water. Dankzij de scrub worden dode huiddeeltjes voorzichtig verwijderd en is het vocht in de opperhuid optimaal.

Epsom-zout is echter niet het enige wondermiddel dat de haarconditie kan verbeteren. Om je een koninklijk bloed te voelen, is het de moeite waard om nog een paar nuttige tips te proberen voor de gezondheid, het volume en de glans van haar.

3. Haarmasker

Een of twee keer per week heeft haar een goed masker nodig. Het is nuttig voor het voeden, hydrateren en geeft een gezonde en glanzende uitstraling. Thuis kun je een uitstekend antioxidantmasker bereiden, dat een combinatie van verschillende bessen bevat. Het kan het haar tegelijkertijd volumineus en glanzend maken. Om het stylen te vergemakkelijken en je haar beter handelbaar en gelijkmatig te maken, kun je een zelfgemaakt masker met eiwitten proberen, waaronder een rauw ei en avocado.

4. Bier kan niet alleen gedronken worden

Het feit dat bier goed is voor het voeden van haar is een vrij algemene en bekende levenshack. Maar veel meisjes negeren nog steeds de nuttige waarde in haarverzorging voor thuis. Het is echter de moeite waard om te proberen ervoor te zorgen hoe snel en effectief de gist de haarschacht versterkt, terwijl hop en mout deze voeden en stimuleren. Om haar te beschermen tegen roos en droogheid, kunt u een beetje rozemarijn aan bier toevoegen. Dit moet van tevoren worden gedaan, 15 minuten vóór het begin van het wassen, zodat het kruid tijd heeft om zijn gunstige eigenschappen aan de vloeistof te geven.

5. Massage voor de hoofdhuid

Massage is niet alleen aangenaam, maar ook erg handig. De waarde van zo'n prachtige procedure kan nauwelijks worden overschat: verbetering van de bloedcirculatie, een extra instroom van nuttige elementen, celvernieuwing, versterking en genezing. Hoofdmassage voor of tijdens het wassen van het haar wordt aanbevolen met cirkelvormige bewegingen op de huid in het wortelgebied. Als u deze procedure regelmatig uitvoert, kunt u na verloop van tijd zien hoe sterker het haar is geworden, dat het niet uitvalt, dat het er gezonder en mooier uitziet.

6. Shampoo kan schadelijk zijn

Iedereen vindt het gevoel van schoon haar aangenaam. Dat is de reden waarom sommige mensen hun haar het liefst dagelijks wassen. Soms is dit echt handig als de juiste shampoo wordt gekocht en de hoofdhuid wordt gekenmerkt door een verhoogd vetgehalte. Als er echter geen speciale redenen zijn voor frequente waterprocedures, is het beter om geen gebruik te maken van shampoo, die de huid kan uitdrogen en natuurlijke oliën uit het haar kan wassen, roos kan veroorzaken en het haar levenloos en saai kan maken.

7. Maïszetmeel

Maïszetmeel is een van de beste huismiddeltjes wanneer je snel het haar moet opruimen dat al moet worden gewassen, maar hier is niet genoeg tijd voor. Dit eenvoudige ingrediënt is in staat om snel olie en talg van de haarwortels te absorberen en ze schoon en volumineus te maken. Het moet droog en zo vaak als nodig worden gebruikt. Kam je haar na gebruik gewoon grondig met een dikke kam.