6 Hartaanval symptomen bij vrouwen

Een hartaanval is een van de belangrijkste oorzaken van vroege dood in de moderne wereld. Helaas kan deze aandoening je onopgemerkt benaderen. Kort voor de tragedie stuurt ons lichaam ons echter signalen die niet kunnen worden genegeerd.

We hebben al geschreven over de veel voorkomende symptomen van een naderende hartaanval. Het bleek dat ze bij vrouwen er anders uitzien dan bij mannen. Hier zijn de 6 tekenen die iedereen moet weten om de problemen te voorkomen.

Pijn in de rug, kaak en armen

Deze symptomen komen veel voor bij vrouwen. Ze misleiden vaak vertegenwoordigers van het schone geslacht omdat hartaanvallen voornamelijk worden geassocieerd met pijn in de borst of in de linkerarm in plaats van in de nek of kaak. De pijn kan progressief, pijnlijk, acuut of plotseling zijn; het kan je midden in de nacht wakker maken. Daarom moeten eventuele ongebruikelijke symptomen zo snel mogelijk met de arts worden geraadpleegd.

Maagproblemen, pijn, misselijkheid

De signalen over een toekomstige hartaanval kunnen worden verward met tekenen van voedselvergiftiging, griep of ernstig maagzuur. Soms ervaren vrouwen spanning in de buikstreek, die ze vaak vergelijken met het gevoel dat "de olifant op de buik zit."

Koud zweet

Koud zweet is een veel voorkomend symptoom bij vrouwen. Voor patiënten lijkt het op de een of andere manier verband te houden met stress of zorgen te maken. Als u echter nog nooit soortgelijke symptomen heeft gehad, moet u een specialist raadplegen.

Ademhalingsproblemen zonder duidelijke reden

Dit is een echte metgezel van een hartaanval, vooral als deze samen met andere symptomen wordt waargenomen. De vrouwen, die een hartaanval hebben overleefd, zeggen dat ze na een marathon zin hadden zonder zelfs maar te bewegen.

Constante vermoeidheid

Als u zelfs na een lange rust extreme vermoeidheid voelt en geen eenvoudige handelingen kunt uitvoeren (bijvoorbeeld de badkamer bereiken), is dit een alarmsignaal. De verandering in uithoudingsvermogen en het vermogen om verschillende oefeningen uit te voeren, moet u ook waarschuwen. Wanneer u na één trap plotseling uw adem verliest, hoewel u eerder gemakkelijk de vijfde verdieping bereikte, is dit de reden om na te denken over de gezondheid van het cardiovasculaire systeem.

Druk en pijn op de borst

Pijn op de borst, ongemak, branderig gevoel en het gevoel dat de borst werd verpletterd door een zware belasting - al deze symptomen manifesteren zich ongeacht geslacht. Maar sommige vrouwen ervaren pijn niet aan de linkerkant van de borst, maar in het hele gebied. Als pijn of knijpen niet binnen een paar minuten worden verlicht, moet u onmiddellijk uw arts bellen.

Merk op dat deze tekenen geen vroege hartaanval garanderen. Hun combinatie, evenals het vaak voorkomen van dezelfde symptomen, is echter een voldoende reden om specialisten te raadplegen. Tijdige medische zorg kan levens redden. Zorg voor jezelf!