Inzicht in nasale instorting en hoe het kan worden behandeld

Er zijn een aantal redenen waarom mensen ervoor kiezen om rhinoplastiek te ondergaan en een nasale instorting is een van hen. Neuscorrectie wordt heel vaak gebruikt om het uiterlijk van de neus te verbeteren, maar het kan ook worden gebruikt om functionele problemen zoals een afwijkend septum te corrigeren.

Neuscorrectie is een delicate en gedetailleerde procedure die de vaardigheden vereist van een board-gecertificeerde en ervaren plastisch chirurg, daarom is het zo belangrijk om de tijd te nemen om de juiste chirurg voor de procedure te vinden.

Neusinstorting: de basis

Ook bekend als een zadelneusvervorming, is een ineenstorting van de neus een soort neusvervorming die om verschillende redenen optreedt.

Neusinstorting is een soort beknelde neusvervorming die optreedt tussen de brug en het puntje van de neus. De neus is een van de meest opvallende kenmerken van het gezicht en deze prominentie wordt gecreëerd door de neusbeenderen en kraakbeen, dat dient als een soort dak. Neusinstorting treedt op wanneer er een deuk ontstaat tussen de brug en de punt van de neus, waardoor een bijna bekneld of ingestort structureel uiterlijk ontstaat.

Sommige chirurgen noemen deze misvorming zelfs de 'bokserneus' vanwege de manier waarop deze het uiterlijk van het gezicht verandert.

Wat veroorzaakt nasale misvormingen?

Volgens One Face, een kliniek voor plastische chirurgie die gespecialiseerd is in rhinoplastiekprocedures, zijn er verschillende redenen waarom neusholte optreedt, waarvan er één verband houdt met genetica. De meest voorkomende reden waarom deze deukvorm is, is omdat de vervorming is verkregen.

De eerste manier waarop nasale collaps wordt verkregen, is door ernstig extern trauma, zoals de neus die wordt beschadigd bij een auto-ongeluk of gevecht. De tweede is wanneer een onervaren plastisch chirurg de rand van de neus te veel vermindert, waardoor veel van de ondersteuning van de neus wordt weggenomen, waardoor deze instort.

Hoe nasale instorting te identificeren

Er zijn een paar manieren waarop u kunt zien of de nasale instorting heeft plaatsgevonden, waaronder:

  • De brug van de neus heeft een merkbare deuk
  • Het puntje van de neus hangt af
  • De projectie van de neus is korter geworden
  • Het onderste deel van het neustussenschot is naar achteren verplaatst

Het is niet moeilijk om een ​​nasale instorting te identificeren zonder een chirurg te zien, maar het is altijd het beste om eerder een professionele mening te krijgen in plaats van later.

Nasale instorting behandelen

Nasale collaps kan gemakkelijk worden behandeld met behulp van verschillende chirurgische technieken. Het doel van nasale collapschirurgie is om de functionaliteit en de structuur van de neus te herstellen. Daarom zijn verschillende transplantaten en een aantal gespecialiseerde materialen vereist, waarvan sommige titanium, oor, ribben of bestraald kraakbeen of materialen op siliconenbasis omvatten .

Hoewel kadaverkraakbeen en door de mens gemaakte materialen heel goed werken, heeft het altijd de voorkeur als het weefsel uit het lichaam van de patiënt kan worden genomen. De belangrijkste reden waarom dit de voorkeur heeft, is omdat het de kansen op bijwerkingen en de mogelijkheid van infecties vermindert. Dat gezegd hebbende, heeft elke chirurg een andere voorkeur, dus u moet deze opties tijdens uw consult bespreken.

In de meeste gevallen wordt een gesloten procedure uitgevoerd, wat betekent dat er een incisie wordt gemaakt aan de binnenkant van de neus. Zodra het transplantaat is geïntegreerd, worden de incisies gesloten en kan de patiënt dezelfde dag naar huis.

Als het hele septum echter scheef is, is meestal een open procedure vereist. Hoewel de incisies aan de buitenkant van de neus zijn gemaakt om de procedure te voltooien, zijn ze, zodra ze genezen, nauwelijks zichtbaar.

Ongeacht of een open of gesloten procedure wordt uitgevoerd, moet u specifieke post-operatieve instructies volgen om ervoor te zorgen dat u het gewenste resultaat bereikt.