Lage Libido kan worden veroorzaakt door leverproblemen

Als je merkt dat jij of je partner geen passie voor liefde hebben, haast je dan niet om problemen met zijn ballen te diagnosticeren. Misschien moet u zijn lever eens van dichterbij bekijken dan zijn boodschappen op de smartphone of zijn voorkeuren op sociale netwerken. Het blijkt dat problemen met dit orgaan rechtstreeks van invloed kunnen zijn op het niveau van seksuele activiteit.

De lever produceert geen geslachtshormonen, maar speelt wel een sleutelrol in de bloedsomloop in het menselijk lichaam. Ten eerste produceert de lever cholesterol, een bouwmateriaal voor steroïde hormonen. Het is door deze chemische transformatie dat "mannelijk" testosteron en "vrouwelijk" oestrogeen worden verkregen. Ten tweede houdt de lever zich bezig met het inactiveren van hormonen. Simpel gezegd, het vernietigt en verwijdert ze uit het lichaam. Het blijkt dat de hoeveelheid geproduceerde geslachtshormonen en hoe snel ze het menselijk lichaam verlaten afhangen van de toestand van de lever. Beide zijn belangrijk voor een goede gezondheid en een gezonde seksuele aantrekkingskracht. Laten we vervolgens afzonderlijk bekijken wat er gebeurt met hormonen bij mannen en vrouwen met leverfalen en hoe we de situatie kunnen verbeteren.

De reactie van het mannelijk lichaam op leverproblemen

Hormonen die verantwoordelijk zijn voor seksueel verlangen en erectiele functie bij mannen worden androgenen genoemd. Testosteron is misschien wel de meest bekende van androgenen. Als er niet voldoende testosteron in het mannelijk lichaam wordt geproduceerd, verdwijnen tegelijkertijd het verlangen en het vermogen om seks te hebben, omdat endocriene erectiestoornissen zich ontwikkelen tegen de achtergrond van een hormoontekort. Vandaar beginnen erectieproblemen.

Een andere situatie is wanneer voldoende testosteron wordt geproduceerd, maar de lever vernietigt het niet op tijd. Het lijkt misschien niet verschrikkelijk, maar de situatie is ook niet zo eenvoudig. Niet-vernietigde mannelijke hormonen worden omgezet in vrouwelijke. Daarom zien we bij mannelijke patiënten met cirrose vaak de borst waarvan veel vrouwen jaloers kunnen zijn.

Andere tekenen van een verhoogd niveau van vrouwelijke hormonen in het mannelijk lichaam zijn de afzetting van lichaamsvet, het verdwijnen van haar op plaatsen waar mannen het normaal hebben en vrouwen niet, huiduitslag en acne. Natuurlijk zijn er problemen met seksueel verlangen en erectie.

De reactie van het vrouwelijk lichaam op leverproblemen

Een vrouw met een leverziekte kan seks hebben, maar in de regel heeft ze er geen enthousiasme mee. Het feit is dat het asthenisch syndroom ontstaat wanneer de lever faalt. Het manifesteert zich in zwakte, vermoeidheid, fysieke intolerantie, depressieve emotionele toestand. Al deze symptomen zijn te wijten aan de schending van ontgifting, die vooral afhankelijk is van de lever. Slakken en gifstoffen hopen zich op in het lichaam en doden ze figuurlijk gezien langzaam af.

Na verloop van tijd ontwikkelt een vrouw asthenische depressie. Het is resistent en houdt geen verband met de mate van stress. Overwerk wordt veroorzaakt door de meest eenvoudige handelingen, zoals tandenpoetsen en 's ochtends uw gezicht wassen. Er is apathie, pessimisme, een gevoel van hulpeloosheid en hopeloosheid. Anhedonia ontwikkelt zich ook, wat het verlies is van het vermogen om plezier van iets te ervaren. In het geval van anhedonie verliest een persoon motivatie voor de activiteiten die meestal positieve emoties met zich meebrengen, waaronder sport, muziek, seksuele activiteit en sociale interacties.

Bovendien neemt de productie van de benodigde vrouwelijke hormonen af ​​en groeit het niveau van "buitenaardse" mannelijke hormonen. In het geval van het overtreden van het gebruik van oestrogeen, krijgt een vrouw pijn en beklemming op de borst en pijn tijdens de menstruatie. De foto ziet er vreugdeloos uit. Natuurlijk komt in dergelijke omstandigheden het probleem van seks gewoon niet aan de orde.

Hoe terug te keren naar normale seksuele activiteit

Stop even en kijk naar jezelf. In de dagelijkse gang van zaken stoppen we met aandacht te schenken aan wat we eten, wat we drinken, hoeveel tijd we in de frisse lucht doorbrengen, welke medicijnen en in welke hoeveelheid we nemen. Het meest voorkomende leverprobleem ter wereld is op dit moment niet-alcoholische vetziekte. Om het te laten ontwikkelen, is het voldoende om calorierijk voedsel te eten en je taille tot 80 cm of meer te brengen (voor mannen - 94 cm of meer).

Als u alcohol misbruikt, is dit uw weg naar alcoholische leverziekte. Als u onvoorzichtig bent over medicijnen, krijgt u een leverziekte en alle impliciete gevolgen. Inclusief een afname van seksuele activiteit.

Als je leven een risicofactor voor leverziekte heeft, is het logisch om de toestand van het orgaan te controleren. Test uw bloed op leverenzymen en maak een echografisch onderzoek van de buikorganen. In het beginstadium reageert de lever goed op behandelingstherapie. Het omvat meestal op ursodeoxycholzuur gebaseerde hepatoprotectors, voeding en minimale fysieke activiteit (30 minuten per dag lopen).

Dieet om de lever te verbeteren

De dagelijkse norm van voedingsmiddelen tijdens een dieet voor een zieke lever moet zijn:

  • eiwitten - tot 80 g, inclusief 50% eiwitten van dierlijke oorsprong;
  • vetten - tot 80-90 g, inclusief 30% plantaardige oorsprong;
  • koolhydraten - tot 400 g, met de energiewaarde van 2400 - 2800 kcal.

Er moet aan worden herinnerd dat het dieet het functioneren van de aangetaste organen niet kan herstellen. Het elimineert alleen de factoren die een verergering veroorzaken en draagt ​​ook bij aan de herstelprocessen.

Het wordt aanbevolen om soepen te eten: zuivel, groente, met ontbijtgranen, fruit. Soepen moeten vleesloos zijn. Soepdressing kan niet worden gebakken. Mager, vetvrij vlees (rundvlees, gevogelte, ham of tong) en vis (baars, brasem, heek, saffraan, kabeljauw) zijn toegestaan. Kookmethoden zijn koken of stomen, het bakken van gekookte vis en vlees in de oven, het koken van visaspic.

Melk, yoghurt en kwark mogen niet meer dan 200 g per dag worden geconsumeerd. U kunt gerechten van kwark bereiden: stoofschotels, souffles, milde kaas. Het is raadzaam om pap op water of met een kleine hoeveelheid melk te koken. Bovendien moet 1,5-2 liter vloeistof per dag worden verbruikt.

Gisteren worden gebak, brood, zowel wit als zwart, evenals zemelen aanbevolen. Niet meer dan 2 keer per week kunnen sommige gebakken producten (broodjes of taarten) worden gegeten, maar het deeg mag geen boter bevatten. Gekookte eieren (niet meer dan één ei per dag) of een omelet, als deze ook uit slechts één ei wordt gekookt. Het wordt aanbevolen om rauwe en gekookte groenten en greens te eten, evenals verschillende groentegerechten (bijgerechten en soepen, stoofschotels). Wortelen en bieten zijn bijzonder nuttig.