Kan meer slapen je helpen af ​​te vallen?

Onze stofwisseling is iets dat we altijd beter en beter willen laten functioneren (dus we zetten die hatelijke extra kilo's niet op). Het kan op vele manieren worden gestimuleerd tot premiumprestaties - en een daarvan is het reguleren van uw slaapgewoonten.

Omdat we rekening houden met zaken als diëten, slanker en gespierder worden, kunnen we het begrip metabolisme niet omzeilen (zelfs als we niet helemaal zeker zijn wat het woord betekent!). Goed metabolisme is eigenlijk wat mensen met een stevige spiermassa en die niet hoeven te worstelen om in gewicht te blijven, gezegend zijn. Maar wat het precies is, en hoe komt het dat alle mensen niet hetzelfde soort metabolisme kunnen krijgen?

Als je klaar bent om de situatie op te lossen met je eigen metabolisme, houd dan rekening met de dagelijkse hoeveelheid calorieën die je verbrandt. Het hangt niet zozeer af van je toewijding aan de sportschool, het klinkt misschien vreemd; volgens informatie van Men's Health, vormen trainingen slechts ongeveer 10% van onze metabole processen. Het grootste deel van 70% wordt bepaald door wat bekend staat als BMR - het basale metabolisme dat is wat eigenlijk antwoordt voor de bewegingen van uw lichaam, en de laatste 20% bestaat uit wandelen, bewegen, friemelen.

De meeste mensen zijn geneigd te geloven dat hun metabolisme een aangeboren eigenschap is die niet kan worden gewijzigd. Sommigen kunnen zelfs weigeren om een ​​dieet te volgen, omdat ze er zeker van zijn dat het hen niet goed zal doen, want hun metabolisme is slecht. Maar deze houding is helemaal verkeerd; je kunt spelen met je metabolisme en het veranderen om beter te functioneren.

Hoe kan je het doen? Je beste gok is eiwit. Het helpt bij het opbouwen van spieren en versnelt de stofwisseling. Weet je dat je driemaal de energie nodig hebt om koolhydraten en vet te verbranden voor het verbranden van eiwitten? Het betekent dus veel werk voor BMR.

Dan is weinig eten geen goed idee om je metabolisme op zijn snelle benen te zetten. Als u weinig voedsel neemt, reageert uw lichaam door energiebronnen op te slaan, waardoor de metabolische processen aanzienlijk worden vertraagd.

Een andere belangrijke factor is dat je goed moet rusten. Je doet regelmatig je trainingen en volgt een uitgebalanceerd dieet, maar er zijn geen tastbare resultaten: overweeg of je genoeg slaap krijgt. Als u minder dan acht uur slaapt, krijgt u mogelijk niet voldoende rust.

Natuurlijk zijn al deze redeneringen niet bedoeld om je leven helemaal kapot te maken en opnieuw uit te vinden. U zult zeker zorgen voor het metabolisme van brisker als u meer eiwitten binnenkrijgt en langere uren begint te slapen, maar dergelijke maatregelen moeten niet tot het uiterste worden genomen. Zoals het uitsluiten van koolhydraten en vetten uit het dieet - je lichaam heeft ze nodig. Het zou ook geen goede zaak zijn als je je baan zou neerleggen om lang te kunnen slapen. Je metabolisme kan tot je tevredenheid toenemen, maar op de lange termijn moet je leven evenwichtig zijn.