Hoe weet u of u een alcoholprobleem heeft?

De meeste Amerikaanse volwassenen genieten af ​​en toe van een alcoholische drank, of het nu een glas wijn is wanneer ze uit eten gaan of bijna dagelijks drinken. Natuurlijk geloven ze niet dat ze een drankprobleem hebben of lijden aan alcoholisme - maar waar is de lijn? Op welk moment wordt een occasionele verwennerij een probleem en is er een verschil tussen zwaar drinken en alcoholisme?

Het korte antwoord is ja, en hoewel de lijn niet altijd duidelijk is, kunnen sommige indicatoren je helpen je op je gemak te voelen bij je eigen drinkgewoonten - of weten wanneer je hulp moet zoeken.

Definitie van alcoholisme

Laten we beginnen met het definiëren van alcoholisme. Alcoholisme is niet noodzakelijk aanwezig in een periodieke of zware drinker; in plaats daarvan is alcoholisme (ook alcoholafhankelijkheid genoemd) een lichamelijke verslaving aan alcohol. Mensen met alcoholisme zullen een sterke hunkering naar alcoholische dranken voelen op een bijna constante basis, een onvermogen om hun drinken te beheersen zodra ze zijn begonnen, verhoogde tolerantie voor de effecten van alcohol, en zullen ontwenningsverschijnselen vertonen als ze stoppen met het drinken van alcohol voor een tijd.

U kunt ook een alcoholgebruikstoornis (AUD) hebben, of alcohol op een problematische manier misbruiken, zonder formeel 'alcoholisch' te zijn. Te veel drinken in geïsoleerde situaties of drinken tot een niveau dat uw relaties beïnvloedt, kan nog steeds een probleem zijn voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid, evenals uw sociale relaties en loopbaanprestaties.

Waarschuwingssignalen van een alcoholprobleem

Dus hoe kun je zien of je drinken problematisch is? Dit zijn enkele krachtige waarschuwingssignalen:

  • Je drinkt meer alcohol dan bedoeld. Mensen met een alcoholstoornis hebben vaak moeite om hun drinken onder controle te houden. Als je drinkt op een feestje waar je van plan bent nuchter te blijven, of als je veel meer drankjes drinkt dan je oorspronkelijk had bedoeld, kan dit een slecht teken zijn.
  • Je hebt in het verleden geprobeerd en gefaald je drankgebruik te beperken. Heb je toegezegd minder alcohol te gaan drinken of helemaal te stoppen met drinken? Zo ja, hoe lang duurde deze verbintenis? Als u het moeilijk vindt om te stoppen met drinken, is dit meestal een teken van een probleem.
  • Je bent vaak ziek van katertjes. Het is normaal om symptomen van een kater te ervaren, zoals vermoeidheid, traagheid en hoofdpijn, na een nacht van zwaar drinken. Als je echter een onevenredig aantal ochtenden doorbrengt met je ziek voelen van de gevolgen van een kater, is het een wake-up call dat je te veel tijd besteedt aan drinken.
  • Je dagelijkse leven wordt beïnvloed door je drinken. Je dagelijkse leven mag niet worden geschaad door je drinken. Uw carrièredoelen en prestaties moeten bijvoorbeeld op koers blijven, onafhankelijk van uw drinkgewoonten, en uw sociale relaties mogen niet worden geschaad door uw drinken. Als je merkt dat je drinken een negatieve invloed heeft op de manier waarop je je dagelijkse leven leidt, kan dit een probleem zijn.
  • Je hebt hobby's of verantwoordelijkheden opgeofferd om te drinken. Heb je de plannen verlaten om een ​​vriend te ontmoeten om te gaan drinken? Of heb je drinken gebruikt als vervanging voor andere hobby's en bezigheden? Het drinken van alcohol zou je andere plannen niet moeten hinderen; als dat zo is, of als je merkt dat je in de verleiding komt om je bestaande plannen om te gaan drinken op te geven, is het tijd om hulp te krijgen.
  • Je moet meer alcohol consumeren om de effecten ervan te voelen. Nadat je een medicijn frequent genoeg hebt geconsumeerd, ontwikkel je een tolerantie ervoor. Er zijn grotere hoeveelheden van de stof voor nodig om dezelfde effecten op u te hebben, wat om verschillende redenen gevaarlijk is. Als je merkt dat je steeds meer drankjes neemt om je dronken te voelen, betekent dit meestal dat je een problematische hoeveelheid drinkt.
  • Je hebt sterke trek in alcohol. Misschien heb je zin in een weekendje feesten, of denk je graag aan een speciale cocktail in je favoriete bar, maar dat is anders dan een fysieke drang naar alcohol, die vaak onverwacht ontstaat en je naar een drankje met alcohol drijft. Als je deze sterke verlangens ervaart, kan dit een teken zijn dat er een probleem ontstaat.
  • U merkt ontwenningsverschijnselen wanneer u probeert terug te dringen. Veel mensen met een alcoholstoornis proberen hun alcoholgebruik te verminderen. Als u dat doet, en u merkt ontwenningsverschijnselen, zoals sterke angst, hoofdpijn, beven, misselijkheid, slapeloosheid en zweten, is dit meestal een indicatie dat u een lichamelijke afhankelijkheid van de stof heeft ontwikkeld. Hoewel ontwenningsverschijnselen uiteindelijk verdwijnen, kan het zijn dat u hulp nodig hebt om deze te doorstaan.

Merk op dat je regelmatig een paar drankjes drinkt je niet op het gebied van "alcoholmisbruik". Als u echter een van deze symptomen opmerkt, bij uzelf of bij iemand om wie u geeft, kan het tijd zijn om hulp te zoeken. Het oplossen van een alcoholgebruiksstoornis is niet eenvoudig, maar het is mogelijk met de juiste combinatie van behandelingen en voldoende sociale ondersteuning.