Hoe af te koelen op een warme dag?

Niet iedereen kan het installeren en onderhouden van airconditioning in zijn huis veroorloven vanwege de relatief hoge kosten. Mensen proberen op verschillende manieren tegen de hitte te vechten, waarvan sommige onjuist zijn. Ons artikel zal u vertellen hoe u de hitte kunt overleven en welke fouten het beter is om te voorkomen dat u niet het tegenovergestelde resultaat krijgt en uw gezondheid niet schaadt.

1. Het openen van een raam op een warme zonnige dag is een slecht idee

Tijdens de hitte moet u 's avonds de ramen en balkons openen wanneer de hitte afneemt. 'S Morgens is het noodzakelijk om de ramen in de woning goed te sluiten en de gordijnen dicht te trekken om te voorkomen dat de warme lucht naar binnen dringt. Dit geldt vooral voor de ramen op het zuiden. Als er ten minste één raam in het appartement is dat in constante schaduw is (bijvoorbeeld als het een appartement op de 1e of 2e verdieping is en het raam is bedekt met een enorme boom), kunt u het de hele dag open laten. Maar als je het raam in de brandende zon openhoudt, wordt de kamer bijna net zo warm als buiten.

2. Koud water kan keelpijn veroorzaken

Veel mensen geloven dat het beste idee in de hitte erg koud water is. IJs wordt ook heel vaak gebruikt. IJzig water drinken in de hitte is extreem gevaarlijk, omdat dit kan leiden tot keelpijn. In het geval van een zeer verstikkende hitte is het lichaam verzwakt, daarom is de immuniteit iets lager dan bij een comfortabele temperatuur. En dit is een geweldige omgeving voor bacteriën. Laat het niet zo vaak gebeuren, maar gevallen van zogenaamde bliksemsnelle keelpijn werden geregistreerd na het drinken van ijswater.

Dit fenomeen begint met trillen en koude rillingen van het hele lichaam. Daarom is het beter als u het niet kunt doen zonder koud water. Zet 's avonds een plastic fles water in de vriezer. Vroeg in de ochtend moet je de fles nemen en op de kamer zetten. Terwijl het water ontdooit, kunt u een klein slokje nemen. Overdag wordt al het nuttige water gedronken zonder enig risico voor de gezondheid.

3. De beste keuze in de hitte is hete groene thee

Heb je aandacht besteed aan het feit dat inwoners van zeer warme landen in tenten zitten, gekleed in de kleding die het lichaam van top tot teen bedekken, en ... thee drinken. Hete groene thee zet de bloedvaten uit, zoals elke warme drank, dus verlaagt het de bloeddruk en kunt u het zweten verhogen. Het lichaam koelt snel en zweet niet meer.

Koel water leidt tot scherpe koeling van de inwendige organen, dus geeft het lichaam het commando om de lichaamstemperatuur te verhogen als een beschermend mechanisme. Het gevolg is dat de vaten smaller worden en de druk toeneemt. Overvloedig zweten gaat door lang na het nemen van het koude drankje. Vooral als u koud frisdrankwater of gezoete dranken drinkt. Het lichaam binnenin is koud en het bloed blijft heet circuleren.

4. Een ventilator moet zo worden geplaatst dat deze niet rechtstreeks op de persoon blaast.

Een ventilator is een eenvoudig en relatief goedkoop apparaat waarmee u op zeer warme dagen uit oververhitte lucht kunt ontsnappen. Het is echt handig om het in de hitte te hebben. Het is erg belangrijk om het apparaat zo te plaatsen dat het niet rechtstreeks op de persoon blaast. Een ventilator creëert in wezen een trek. Tocht kan hevige pijn in de spieren veroorzaken, de zogenaamde "lumbago" - ontsteking van spierweefsel veroorzaakt door het temperatuurverschil. Veel mensen, die graag met hun ramen wijd open slapen, klagen vaak over de pijn in de nek, rug en onderrug die ontstaat wanneer ze wakker worden. Dit is het gevolg van een schets. Daarom is het erg belangrijk om de ventilator niet op een persoon te richten. Er kan ook een oogontsteking, een loopneus of een zere keel zijn.

5. Een competent menu van vloeistoffen zal uw gezondheid in de hitte redden

In de hitte heeft een persoon normaal gesproken meer zweten. Samen met zweet verliest het lichaam vocht en een groot aantal sporenelementen. Daarom is het de moeite waard om uw drinkdieet te diversifiëren met groente- en vruchtensappen, aftreksels van kruiden zoals munt en citroenmelisse. Het water dat u drinkt, wordt het best aangezuurd met citroensap. Bij absoluut abnormale hitte zou het fijn zijn om licht gezout water te drinken, omdat het zout het meest effectief is om vocht in het lichaam vast te houden. Maar je moet de redelijke limieten kennen, anders kunnen zwelling van het gezicht en de ledematen optreden.

6. Als het onmogelijk is om een ​​koele douche te nemen, bevochtig dan de oren met zeer koud water

In ontwikkelde landen heeft elke instelling voor mensen zeer comfortabele douches die hen helpen de hitte te ontsnappen. In ontwikkelingslanden kan er meestal alleen maar van worden gedroomd. Een gootsteen met zeer koud water is echter letterlijk overal te vinden. Er is een geweldige life hack. Tijdens sterke hitte is het wassen van je gezicht met erg koud water geen wondermiddel (veel dames doen dit niet, omdat ze dagelijkse make-up aanbrengen). U hoeft alleen maar de oorlellen te bevochtigen met het koudste water dat beschikbaar is. Nog een gebied met dezelfde kwaliteiten van een toverstaf in de hitte zijn ellebogen. Het is goed om je oren en ellebogen onmiddellijk nat te maken.

Dit is belangrijk! Temperatuurcontrast is hier van cruciaal belang: als de "blauwe kraan" u het water van kamertemperatuur geeft, zoek dan een gootsteen met echt koud water.

7. In plaats van luchtbevochtiger ... gewassen wasgoed komt goed van pas!

Niet iedereen heeft een airconditioner en een luchtbevochtiger. Maar een wasmachine is niet ongewoon in elk huis. Wanneer er een sterke hitte is, droogt u uw vers gewassen was in de kamer waar u ontspant of werkt. Eerst zult u genieten van de aangename geur van poeder of wasverzachter. Ten tweede zal de lucht enige tijd worden bevochtigd en dus zal de lente naar uw kamer komen om de zomer te vervangen.

8. Een kom met water zal je een tijdje redden

Dit is de tip van onze grootmoeders. Als de temperaturen in de woonkamer erg hoog zijn, kun je een kom met heel koud water in de buurt van jezelf plaatsen. Het zal de lucht bevochtigen en een beetje koude geven. Deze methode is absoluut veilig voor de gezondheid, in tegenstelling tot de ventilator die op jou is gericht.

Tot slot zijn er enkele blitztips over competent gedrag in het warme seizoen:

  • Kies kleding met lichte tinten en volledig natuurlijke stoffen
  • Om jezelf te verwennen met iets zoets, kies je fruit, zelfs de meest suikerhoudende, maar geen cakes!
  • Het is beter om groenten en vlees in kookfolie te koken. Frituur ze NIET (gerookt vlees, marinades en conserven moeten volledig worden weggegooid)
  • Als u zich bijzonder slecht voelt in de hitte (u voelt zich duizelig, uw druk is hoog, uw gezichtsvermogen is aangetast en alles is donker in de ogen), moet u binnen blijven van 11-00 tot 17-00
  • Zonnebaad alleen in de ochtend of na 16.00 uur
  • Gebruik een minimum aan cosmetica in de hete periode.