10 gewone dingen die u kunnen doden

In het midden van de vorige eeuw was het in de mode om te roken en babyolie te gebruiken voor het bruinen. In de 21e eeuw hebben we voldoende kennis en informatie om te weten dat deze gewoonten tot de dood kunnen leiden. Wetenschappers doen voortdurend onderzoek en lossen het probleem op van "wat goed en wat slecht is" voor ons lichaam. De experimenten bewijzen dat sommige veel voorkomende dingen die we als veilig beschouwen fataal kunnen zijn. We delen een overzicht van tien gewone dingen die ons in de toekomst kunnen doden.

10. Keizersnede

Keizersnede als alternatief voor natuurlijke bevalling, vooral in pathologieën waarbij de arts de baby operatief verwijdert, kan gevaarlijk zijn. Hoewel de naad van de moeder uiteindelijk wordt genezen, kan alles veel erger zijn voor de baby. De onderzoekers hebben ontdekt dat kinderen die op deze manier zijn geboren, meer vatbaar zijn voor allergieën omdat ze tijdens een normale bevalling geen dosis van de moeder van hun moeder krijgen. Bovendien kan de baby longvocht vasthouden in het geval van een keizersnede, wat kan leiden tot astma. In het geval van de traditionele geboorte zijn de longen van de baby zelfreinigend tijdens de bevalling.

9. Handen wassen

Iedereen weet dat er germofoben zijn die elke vijf minuten hun handen wassen en antibacteriële doekjes gebruiken. Maar ze riskeren het tegenovergestelde effect te krijgen - niet alleen zij, maar ook de omringende mensen. Antibacteriële producten, variërend van zeep tot de stoffen die vleesbacteriën neutraliseren, kunnen ravage veroorzaken, omdat ze slechts enkele zwakke exemplaren doden in plaats van 100% van de bacteriën. Tegelijkertijd blijven de meest resistente vormen in leven. Na verloop van tijd vermenigvuldigen deze krachtige bacteriën zich in aantal en veroorzaken ongeneeslijke ziekten. Bovendien leidt het gebruik van antibiotica tot vermindering van de immuniteit.

8. Nanodeeltjes

Nanodeeltjes zijn kleine deeltjes die overal aanwezig zijn: in de details van machines en constructies, zonnebrandmiddelen, vochtinbrengende crèmes en uitlaatgassen van auto's. Omdat ze erg klein zijn, vinden wetenschappers het erg moeilijk om ze en hun schadelijke effect te identificeren. Er is een theorie dat als een persoon wordt getroffen, hij / zij kan lijden aan cardiovasculaire en longziekten. Ernstige ontsteking in de longen, veroorzaakt door nanodeeltjes, kan leiden tot hersenoedeem, wat ernstige geheugenproblemen veroorzaakt. Door zonneschermen te gebruiken om onszelf tegen de zon te beschermen, worden we blootgesteld aan een ander gevaar.

Het inhaleren van nanodeeltjes van polystyreen veroorzaakt bijvoorbeeld niet alleen ontsteking van longweefsel, maar stimuleert ook vasculaire trombose. Er zijn aanwijzingen dat koolstofnanodeeltjes aandoeningen van de hartactiviteit kunnen veroorzaken en de activiteit van het immuunsysteem kunnen onderdrukken.

7. Voedingsmiddelenadditieven nemen

Veel mensen geloven in voedseladditieven en realiseren zich niet dat ze een hoax zijn. Veel bedrijven zijn gespecialiseerd in de productie en distributie van voedingssupplementen, die volgens fabrikanten alles kunnen genezen. Omdat ze niet als medicijnen worden herkend en niet worden getest, zijn ze potentieel gevaarlijk. Sommige additieven voor het verhogen van de lichaamstint veroorzaken bijvoorbeeld een aantal bijwerkingen. Je kunt de golf van energie voelen, maar het hart zal worden beïnvloed. Dieetpillen kunnen tot de dood leiden.

6. Detergentia

Iedereen weet dat wasmiddelen schadelijk zijn. Het toegenomen gebruik van chemicaliën in het huishouden kan tot problemen leiden. Veel schoonmaakproducten zijn giftig en giftig voor de mens. Als je een paar producten mengt, kun je sterven nadat je ze hebt ingeademd. Dit betekent niet dat het niet nodig is om het huis schoon te maken - u moet alleen chemicaliën vermijden. Bijzondere aandacht moet worden besteed aan de concentratie van wasmiddelen en de frequentie van het gebruik ervan. Het is het beste om ze voor een korte periode in een goed geventileerde ruimte te gebruiken.

5. Het gebruik van sojabonen

Sojabonen en tofu worden beschouwd als een alternatief voor vlees, maar genetisch gemodificeerde sojabonen kunnen waarschijnlijk schade veroorzaken, vooral bij zwangere vrouwen. Soja wordt gekenmerkt door de hoge concentratie oestrogeen, dus wetenschappers begonnen te onderzoeken hoe plantaardige oestrogeen de gezondheid beïnvloedt. Volgens sommige studies kan de concentratie van oestrogeen een abortus veroorzaken, hoewel de onderzoeken betrekking hadden op dieren. Dit is een probleem, omdat soja wordt toegevoegd aan veel levensmiddelen die in winkels zijn gekocht.

4. Sedentair werk

Werk als kantoormedewerker suggereert een zittende levensstijl te hebben voor een computerscherm. Het is geen geheim dat langdurig zitten niet goed is voor de gezondheid. Aan de ene kant is technologie goed, maar aan de andere kant is het schadelijk voor de gezondheid. Sommige mensen denken dat u elk uur een pauze van 5 minuten kunt nemen of dat u elke 20 minuten kunt focussen op objecten ver weg van de monitor. Ze kunnen niet. Andere mensen denken dat zittend werk veiliger is dan het werk dat risico's en fysieke activiteit vereist.

3. Roken van elektronische sigaretten

Vanwege antirookcampagnes zijn veel mensen geïnteresseerd in alternatieve methoden. Men geloofde dat het roken van elektronische sigaretten veiliger is dan het roken van gewone sigaretten. Langdurig roken van elektronische sigaretten veroorzaakt bepaalde bijwerkingen, hoewel er nog studies aan de gang zijn.

2. Het gebruik van maïsstroop met een hoge fructose

Ingeblikte producten zijn al 40-50 jaar populair. Een paar jaar geleden werd een campagne gelanceerd tegen het gebruik van maïsstroop met een hoge fructose. Veel bedrijven hebben het gebruik in voedingsproducten opgegeven omdat het de gezondheid negatief beïnvloedt. Maar soms is het onmogelijk om het op te geven. Deze siroop is een goedkope suikervervanger, wat leidt tot vergiftiging en overgewicht.

1. Vuil water

Drinkwater is niet slecht, maar de kwestie van waterkwaliteit blijft. Er wordt aangenomen dat alles wat in de afvoer loopt - medicijnen of afval - niet 100% kan worden schoongemaakt; dus komt het ons lichaam binnen via het water. Bij experimenten met kraanwater zijn kikkers betrokken omdat ze gevoelig zijn voor een schone omgeving. Studies hebben aangetoond dat vervuild water de groei en gezondheid van amfibieën beïnvloedt en daarom schadelijk voor ons is. Eenvoudige filtratie van water voor gebruik zal de risico's helpen verminderen.