Hoe iemand die je kent te helpen met autisme

Autisme is een ziekte die een diepgaande invloed heeft op het leven van velen. Gelukkig hebben onderzoek en medische vooruitgang in de afgelopen 20 jaar, samen met de veranderende publieke opinie, ertoe geleid dat autisten heel goed in de samenleving kunnen functioneren. Er zijn zoveel geweldige stichtingen, gespecialiseerde scholen en ongelooflijke mensen zoals Chris Manente die het leven voor iedereen met autisme gemakkelijker maken.

Als je iemand kent die worstelt met autisme, dan kun je hem enorm helpen met je vriendschap, er zullen enkele toelagen moeten worden gemaakt, maar uiteindelijk kun je ondanks hun ziekte een grote band met hen opbouwen. Laten we eens kijken hoe je iemand die je kent kunt helpen met autisme.

Open dialoog

Als je iemand kent die autisme heeft, is het vermijden van het onderwerp helemaal geen goede zet en zul je veel beter een open omgeving creëren voor jullie beiden om over de ziekte te praten. Dit betekent niet dat je ze elke dag aan hun ziekte moet herinneren, het gaat erom een ​​volledig en openhartig gesprek met hen te hebben over hun symptomen en dat je alle hulp kunt bieden die je kunt, zelfs als het gewoon een luisterend oor.

Doe je onderzoek

Het is heel belangrijk dat u volledig begrijpt wat autisme is, wat de symptomen zijn en hoe autisme zich kan manifesteren. Er is een ongelooflijke hoeveelheid informatie online over autisme en hoe het mensen beïnvloedt en als u van dienst wilt zijn voor uw vriend of familielid, dan is geïnformeerd de beste plaats om te beginnen.

Wees geduldig

Geduldig zijn is echt een deugd als je iemand kent die lijdt aan autisme, je moet naar hen kunnen luisteren en je tijd met hen kunnen nemen. Autisme zelf kan het voor patiënten moeilijk maken om nieuwe dingen te leren, nieuwe vaardigheden op te doen en eenvoudige activiteiten te voltooien. Jouw rol als vriend of geliefde van iemand met autisme zal zijn om hen door moeilijke tijden te ondersteunen en dat betekent dat je veel geduld moet observeren.

Wees niet liefdadig

De persoon die je kent die autisme heeft, is geen project, ze hebben je medelijden en je liefdadigheid niet nodig, wat ze nodig hebben is een vriend of iemand die om je geeft. Deze persoon zijn voor iemand die aan autisme lijdt, betekent gewoon dat je dingen misschien een beetje anders moet doen, maar niets meer dan dit. Op het meest basale niveau is het niet anders dan een vriend hebben die een vrome moslim is, om een ​​betere vriend voor hen te zijn moet je meer over hen leren en elk ander aspect van hoe ze werken respecteren, autisme is zo , je moet een sterke kennis hebben van wat ze doormaken en respect hebben voor de delen van hun leven die verschillen van die van jou. Simpel gezegd, je hoeft alleen maar een goede vriend te zijn en een goede vriend leert alle valkuilen, worstelingen en nuances van hun vrienden.