De populairste bruidstrend van 2019: naakte trouwjurken

Steeds meer vrouwen trouwen het liefst in een provocerende jurk met een naakt lichaamseffect.

Trouwmode staat niet stil: trends veranderen jaarlijks, en jurken met gezwollen rokken, trein en volumineuze mouwen zijn vervangen door strikte elegante silhouetten. In 2019 overheerst het minimalisme-effect echter in de schoonheidssfeer en heeft het al bruidsoutfits bereikt - een toenemend aantal vrouwen gaat liever naar het altaar in een nauwelijks merkbare trouwjurk.

Misschien is zo'n gewaagd beeld verre van de traditionele trouwjurk, maar dit seizoen kun je steeds vaker bruiden spotten met een bizarre combinatie van transparante stoffen, vleeskleurige voeringen en de dunste kant, waardoor er vrijwel geen ruimte is voor verbeelding.

Het is vermeldenswaard dat "naakte" jurken de afgelopen jaren steeds populairder zijn geworden: ze zijn soepel overgegaan van modecatwalks naar de rode loper van de meest prestigieuze festivals en wereldprijsuitreikingen, waar de grootste beroemdheden ze voor camera's hebben getoond.

Het is daarom niet verwonderlijk dat de modetrend uiteindelijk trouwmode bereikte: na Hollywood-beroemdheden willen vrouwen chic en glamour toevoegen aan de outfit voor de belangrijkste dag van hun leven en in de schijnwerpers te komen.

Bron van de afbeeldingen: Pinterest