Meest voorkomende mythen over eenvoudige kledingitems

Basisgarderobe is een behoorlijk controversieel concept, en de visie ervan kan veel verschillen. Zelfs stylisten zijn het hier niet mee eens, omdat veel van de regels en tips over basisgarderobe-items al lang verouderd zijn. Daarom zullen we je vertellen over de meest voorkomende mythen en je helpen een oordeel te vormen over hoe de basisgarderobe eruit moet zien.

Wat is basic?

Eerst moet je begrijpen wat wordt bedoeld met een 'basisgarderobe'. Over het algemeen bevat het artikelen die ten eerste vaker worden gedragen en ten tweede gemakkelijk en eenvoudig worden gecombineerd met trendy kleding en schoeisel. Ze moeten ook goed met elkaar worden gecombineerd en geschikt zijn voor bijna elke situatie en elk seizoen.

Basic-garderobe kan niet bestaan ​​zonder modieuze dingen en vice versa, omdat alleen basisitems te saai zijn en alleen trendy items - te duur, omdat je je garderobe elk seizoen moet bijwerken. Bovendien verandert het idee van een basisgarderobe ook met de tijd. Als een paar jaar geleden een strakke jeans een trend was, komen nu loszittende modellen, zoals boyfriend jeans, steeds vaker voor op catwalks. Nog niet zo lang geleden hebben we de lang vergeten midi en hoge taille broek nieuw leven ingeblazen. Dat wil zeggen dat de basisgarderobe ook moet worden bijgewerkt volgens de huidige trends.

Wat betreft de kleding en schoenen voor alle gelegenheden, raden we aan duurdere en kwalitatief hoogwaardige artikelen te kopen, omdat je van plan bent ze meerdere jaren te dragen, in plaats van een of twee seizoenen. Je moet dus op goede stoffen letten, misschien zelfs op merkfabrikanten. Bovendien moet de stijl niet te complex zijn en moeten de kleuren overeenkomen.

Nu we de basisconcepten hebben bedacht, gaan we naar de mythen die kunnen verhinderen dat u een perfecte garderobe krijgt.

Mythe 1. Er is een universele lijst met kleding die iedereen moet kopen

Blader naar "garderobe essentials voor vrouwen" en de zoekresultaten zullen een groot aantal artikelen bevatten waarvan de auteurs zullen proberen u te overtuigen dat alle meisjes tien / twintig / vijftig dingen van een bepaalde kleur en stijl in hun garderobe moeten hebben. In feite zou elke vrouw haar eigen basisgarderobe moeten hebben. Het hangt af van het gebied van activiteit, levensstijl, uiterlijk, persoonlijke smaak en voorkeuren. Als je geen schoenen met hoge hakken draagt, kun je witte sneakers kiezen boven beige pumps. Bang dat je benen verre van perfect zijn? Dan kan een midi-lengte model het kleine zwarte jurkje in je kast vervangen. Houd niet van jeans? Slechts één uitweg: ze passen niet in je garderobe. Niemand behalve u kent uw behoeften en voorkeuren, wat betekent dat alleen u uw universele lijst met dingen kunt maken.

Mythe 2. De basisgarderobe moet neutrale kleuren en tinten hebben.

Zwart-witte kledingkast ... Zelfs het geluid ervan is saai. Stel je eens voor hoe je eruit ziet als je al deze variëteit draagt. Om kleding in harmonie met elkaar te laten zijn, moeten ze niet noodzakelijkerwijs 'kleurloos' zijn. Roze gaat bijvoorbeeld goed samen met bruin, olijf, turkoois en rood ziet er geweldig uit met groen, blauw, zwart. U moet ook rekening houden met uw kleurtype (lente, zomer, herfst, winter).

Als een meisje een grijze jurk draagt, betekent dit niet dat een ander er goed uit zal zien. Onthoud de simpele waarheid: het kleurenschema van uw garderobe kan erg breed zijn, zonder dat de items hun functionaliteit verliezen. Integendeel, vanwege een gemeenschappelijke ondertoon passen ze goed bij elkaar.

Mythe 3: Basiszaken zouden geen print moeten hebben

Wat maakt basale dingen eenvoudig? Laconieke stijl, geen overvloed aan decoratieve elementen, zoals kant, guipure-inzetstukken, ruches enzovoort. Met deze kenmerken kunt u veel looks creëren vanaf het minimum aantal items. De afdruk op een T-shirt of een sweatshirt heeft dus geen invloed op de compatibiliteit. Pak gewoon een meer conservatieve bodem.

Mythe 4: accessoires zijn niet zo belangrijk

Dit is weer een misvatting. Velen vergeten stijl zit in de details. Je look zal nooit compleet zijn zonder sieraden, handtassen en andere accessoires. Elke outfit, helder of laconiek, is slechts een canvas. We hebben echter accessoires nodig om er een meesterwerk op te tekenen. Deze kleine maar belangrijke elementen maken je look harmonischer en geven het een bepaald karakter.

Helaas kopen meisjes bij het winkelen eerst en vooral kleding, schoenen en vervolgens accessoires, waarvoor ze vaak geen tijd of geld meer hebben. Daarom adviseren stylisten een meer doordachte benadering van de keuze van riemen, tassen, rugzakken, sieraden, zelfs zonnebrillen. Verzamel beetje bij beetje je eigen collectie, en dan kun je zelfs de meest saaie "zwart-wit" look omzetten in een stijlvol en modieus beeld dat een model waardig is op de cover van een glossy magazine.

Mythe 5: Basic-kledingkast is duur / goedkoop

Wanneer u een lijst met items voor uw basisgarderobe maakt, volgt u de regel: verkrijg het beste van wat uw portemonnee zich kan veroorloven. Ga echter niet tot het uiterste: als u ineens te koop bent, hoeft u niet veel vergelijkbare dingen te kopen, alleen omdat ze met korting worden verkocht. Je zou alles moeten plannen. Als uw levensstijl en bedrijf drie shirts, een kostuum, verschillende rokken tot op kniehoogte en een broek vereist, moet u niet twee keer zoveel dingen van lagere kwaliteit kopen, in de hoop uw dagelijkse look te diversifiëren.

Regel een klein experiment om te controleren hoeveel items je nodig hebt. Neem een ​​notitieboekje en schrijf op wat u dagelijks twee tot drie weken draagt. Bijvoorbeeld een rode jurk en een zwarte jas op maandag; blauwe spijkerbroek, een witte blouse en een zwarte jas op dinsdag ...

Aan het einde van de tweede week ziet u een lijst met items die u het vaakst draagt. Als u dagelijks rokken draagt ​​en slechts één keer een jurk aantrekt, moet u passende conclusies trekken. Het is niet de moeite waard om veel geld aan de kledingkast uit te geven. Investeer alleen in de kleding die je altijd draagt. Ja, het kan duur zijn. Volgend jaar zul je er echter geen spijt van krijgen dat je een hoogwaardige rok hebt gekocht die er perfect uitziet, zelfs nadat je hem de afgelopen 12 maanden bijna elke dag hebt gedragen.