Kledingstukken om op kantoren te vermijden

Als je van een promotie droomt, moet je niet alleen je taken idealiter vervullen, op goede voet staan ​​met het management, maar je ook correct kleden op kantoor. Zelfs een enkele fout in de vorm van een verkeerd gekozen outfit kan de houding van collega's en leidinggevenden veranderen en u als een frivool persoon presenteren. Dus, welke kleding moet je in kantoren vermijden als je met grote sprongen de carrièreladder op wilt?

1. Gescheurde jeans

Nu is er een zeer klein aantal bedrijven waarvan de werknemers zich houden aan de officiële stijl en strikte pakken dragen. In veel kantoren mogen werknemers jeans met een jas en shirt dragen, waardoor zakelijke en streetstyle op een harmonieuze manier worden gecombineerd. Als je een fervent fan bent van casual stijl, probeer dan de kleding voor werk zorgvuldiger te selecteren.

Gescheurde en vervaagde jeans moeten worden achtergelaten voor de bioscoop, café of wandelen in de stad, maar niet voor werk. Je superieuren zullen onmiddellijk spijt hebben van hun beslissing om meer informele kleding te introduceren zodra ze je in zo'n kleding zien. Koop voor kantoor klassieke jeans in zwart, marine of blauw. Wat het model betreft, is het raadzaam om opties met een lage taille te vermijden, omdat u zich tijdens het zitten ongemakkelijk zult voelen.

2. Tops en jurken met een open rug

In de zomer beginnen meisjes na te denken over het dragen van lichte jurken op het werk om niet te warm te voelen. Maar er is een heel fijne lijn hier. Dergelijke kleding mag geen open rug hebben en extreem kort zijn. Zelfs een strak gesloten halslijn is geen goed excuus als je in een onfatsoenlijk korte jurk naar kantoor komt.

Wat betreft tops, dit is geen bijzonder goede optie voor werk. Naakte buik en rug, evenals beha-bandjes die onder de jurk uit gluren, zullen je niet helpen. Hoogstwaarschijnlijk zult u uw collega's om een ​​jas moeten vragen om uw schouders en rug te bedekken. Vergeet ook niet dat er in de meeste kantoren airconditioners zijn en dat als je in een open outfit komt, je verkouden kunt worden. Om dergelijke gevolgen te voorkomen, draag een licht vest over de bovenkant of jurk.

3. Slippers en sandalen

Zelfs als u sandalen in Italië hebt gekocht en ze zijn gemaakt van echt leer, draag ze dan niet op kantoor. Dergelijke schoenen zijn meer geschikt om vrienden te ontmoeten dan om naar het werk te gaan. Het is het beste om te kiezen voor modellen met een gesloten hiel en teen. Als je bang bent dat je het warm hebt, koop dan sneakers of schoenen van de materialen die je huid kunnen helpen ademen. Er is nog een optie - om in flip-flops of open sandalen aan het werk te komen en ze dan te veranderen in schoenen die geschikter zijn voor op kantoor.

4. Sundresses en tops met siliconen bandjes

Als je gênante situaties op het werk wilt voorkomen, draag dan geen overgooiers en tops over een beha met siliconen bandjes. Laten we een eenvoudig voorbeeld geven: u praat met uw zakenpartners op Skype en alleen het bovenste deel van uw lichaam is zichtbaar op het scherm. Wat zullen collega's ervan vinden als ze zo'n foto zien? Dat je bent vergeten een blouse aan te trekken? Hoe informeel de sfeer op uw werkplek ook is, vergeet niet dat u er altijd netjes en professioneel moet uitzien om andere werknemers niet te shockeren met uw uiterlijk.

5. Te strakke kleding

In de winter heb je een paar extra kilo's gewonnen en had je geen tijd om af te vallen voor de zomer? Nou, je zult je garderobe moeten bijwerken, omdat de blouses die je vorig jaar perfect leken, het figuur nu te strak passen. Zelfs als het moeilijk is om afstand te doen van je favoriete kleding, moet je je concentreren op je comfort en de indruk die je maakt op je collega's en management. Het is nauwelijks mogelijk om spot te voorkomen als je naar het kantoor komt in een jurk die letterlijk uit elkaar valt. De zijkanten en buik, die onder de broek uitsteken, zullen je ook geen schoonheid en charme toevoegen. Bovendien zal strakke kleding uw bewegingen beperken en zult u zich ongemakkelijk voelen.

6. Kleding die aandacht trekt

Kies een outfit voor het kantoor in de winkel, onthoud de gouden regel: als kleding je aandacht te veel trekt, betekent dit dat ze de aandacht van iedereen in de buurt zullen trekken. Laat daarom te lichte kledingstukken, minirokken, blouses met een zeer diepe halslijn en korte denim shorts onmiddellijk achter. Je moet er mooi en indrukwekkend uitzien, zodat je op een professional kunt lijken in plaats van op een meisje dat naar de club gaat voor een feestje.

7. Dunne legging

Het dragen van dunne leggings met een korte trui naar het werk betekent constant de geïnteresseerde blikken van mannen aantrekken. Ten eerste zal het het werkproces voorkomen, en ten tweede zal het u verwarren. Zelfs als je van plan bent om na het werk naar de sportschool te gaan, wees dan niet lui om trainingskleding in je tas te doen en niet om jezelf aan te trekken. De enige optie wanneer een legging naar het werk kan worden gedragen, is met een rok, tuniek of een hemdjurk. Maar zelfs in dit geval moet je de keuze van een kleding heel voorzichtig benaderen om niet obsceen te kijken.

8. Loopschoenen

Een combinatie van sneakers en pakken is tegenwoordig actief in de mode. Waarom niet? Het is comfortabel, stijlvol en interessant. Maar vergeet niet dat niet alle sportschoenen uw kantoorlook kunnen aanvullen. Koop voor het werk klassieke producten in een neutrale kleur. De modellen van felle kleuren met een noppenzool moeten worden overgelaten om te joggen en klassen in de sportschool. Op kantoor zien ze er belachelijk uit en je collega's zullen je meer dan eens vragen waarom je de schoenen na je ochtendtraining niet hebt veranderd.

9. Te wijde kleding

Een paar punten hierboven vermeldden we dat strakke kleding een wrede grap met je zal maken en een niet-representatieve uitstraling zal creëren. Hetzelfde kan gezegd worden over te brede kledingstukken. Zelfs als u de fouten van de figuur of het decolleté probeert te verbergen, hoeft u geen truien en uitgerekte vesten te dragen. Collega's denken misschien dat je ouderwets en slordig bent en dat je zelfrespect slecht is. Probeer klassieke kleding op te pakken die je waardigheid benadrukt en er niet uitziet alsof ze van iemand anders zijn afgenomen.

10. Jurken in lingeriestijl

Dergelijke outfits zijn nu op het hoogtepunt van populariteit. Maar dit betekent niet dat het management het op prijs zal stellen als je naar het kantoor komt in een lingerie-achtige jurk. Zulke kleding wekt het gevoel dat je net wakker bent geworden en meteen aan het werk bent gegaan, vergeet de kleren aan te trekken. Als u de rol van kantoornar niet wilt proberen, vermijd dergelijke kledingartikelen.

11. Kleding die het bedrijfsbeleid schendt

Nadat u een nieuwe baan hebt gekregen, moet u vragen of er een dresscode in het bedrijf is. Als u het niet doet, loopt u het risico uw baan onmiddellijk na ontvangst te verliezen, omdat uw outfit mogelijk de regels en tradities van het bedrijf schendt.

12. Feestkleding, piercings, tatoeages

Open de kast en breng alle spullen die je kunt dragen naar een nachtclub. Heb ze? Plaats ze nu in een verre doos omdat dergelijke outfits onaanvaardbaar zijn voor kantoorwerk. Korte jurken, tops die je buik blootleggen en truien met een lage halslijn moeten thuis gelaten worden voor ontmoetingen met vrienden. Trouwens, als je piercings en tatoeages hebt, probeer dan kleding te gebruiken om ze voor nieuwsgierige blikken te verbergen.

13. Kleding die opvalt in de algemene stijl

Het bedrijf heeft misschien geen strikte dresscode, maar je moet het eens zijn met je collega's over gemeenschappelijke elementen van kleding om de bedrijfsgeest te ondersteunen. Misschien zijn dit jassen, jeans of shirts van dezelfde kleur. Kies die kledingstukken die iedereen heeft - zodat je je deel van een team kunt voelen. Nadat de keuze is gemaakt, probeer de kantoorcultuur niet te verstoren en u te kleden zoals u uw collega's heeft beloofd. Je vermijdt aanstootgevende opmerkingen en ziet er niet uit als een zwart schaap.

14. Dingen met aanstootgevende inscripties

Kleding met aanstootgevende inscripties, zelfs als ze in een andere taal zijn, kan niet aanwezig zijn in uw "kantoorgarderobe".