Een damesgids om een ​​pak aan te kleden

Kostuum dragen is niet alleen voor de mannen om van te genieten en er zijn tal van opties voor dames die ervoor kiezen om het formele pak over een avond of nette jurk te rocken. Het dragen van een pak is echter meer dan een eenvoudig shirt, broek en jas en om echt hoofden te draaien als je door de kamer loopt, wil je de accessoires vinden die anderen doen 'wauw!'

Accessoires hoeven niet luid en opdringerig te zijn; je ziet er waarschijnlijk misplaatst uit met een regenboogkleurige sjaal, maar kan in plaats daarvan een beetje glans en glans aan je pak geven en je outfit mooi samenbinden. Zorg ervoor dat je accessoires op de juiste manier koppelt, er is een beetje over nagedacht over complementaire en contrasterende kleuren, en ervoor te zorgen dat je accessoires het uiterlijk niet omverwerpen door niet op hun plaats in je ensemble te verschijnen.

Om je te helpen de stukken te vinden die je outfit doen opvallen, hebben we de onderstaande handige gids samengesteld, inclusief het dragen van bepaalde accessoires, zoals het dragen van een reversspeld en het gebruik van manchetknopen.

De juiste kleuren kiezen

Kleuren zijn belangrijk; te fel en je loopt het risico uit te steken als een zere duim en mogelijk zelfs als een doorn in het oog beschouwd. Alle zwart is populair, maar moet worden aangevuld met geschikte zilveren of grijze accessoires die een subtiele helderheid bieden en voorkomen dat je eruit ziet als een onweerswolk bij een anders vreugdevolle of formele gelegenheid. Donkerdere kostuums zoals marine, zwart en grijs zien er geweldig uit met sieraden van gewoon zilver, titanium of brons of voor die prestigieuze evenementen met zwarte wenkbrauwen, investeer in wit kwaliteitsvol goud. Lichtere pakken, meestal verkrijgbaar in schemerig roze, neutrale kleuren en chic wit bieden meer opties voor accessoires en passen bij gouden metalen, samen met mooie natuurstenen zoals saffier en smaragd.

Als je niet zeker weet hoe je je pakkleur moet aanpassen, begin je met het complimenteren van je huidskleur, en kies je lichte en witte metalen voor koelere huidtinten en goud, kopers en geel voor een warmere huidtint. Je huidtint is niet hetzelfde als je huidskleur en je kunt controleren welke huidtint je hebt door naar je aderen te kijken onder natuurlijk licht; als uw aderen blauw of paars van kleur zijn, hebt u een koele huidtint, terwijl aderen die er iets groener uitzien een warme huidtint aangeven.

De juiste accessoires kiezen

Accessoires zijn niet beperkt tot sieraden, maar omvatten je schoenen, handtassen, horloge en riem, mocht je er een moeten dragen, dus het is belangrijk om de juiste stukjes te vinden die bij je outfit passen. Zorg er bij het dragen van leer voor dat het leer nauw op elkaar aansluit, dus blijf bij zwart of bruin leer over je riem, handtas, horlogeband en schoenen in plaats van een zwarte handtas te combineren met een bruine riem.

Bepaalde accessoires zijn niet alleen stijlvol, maar functioneel, als je bijvoorbeeld een stropdas moet dragen, wil je een dasspeld of bar toevoegen om je stropdas stevig op zijn plaats te houden (en te voorkomen dat het in je diner valt!) voor manchetknopen passen ze door manchetknoopsgaten om te voorkomen dat uw mouwmanchetten losraken en mogelijk bevlekt raken door eten of drinken en ervoor zorgen dat uw outfit er netjes uitziet. Alleen bepaalde shirts zijn geschikt om met manchetknopen te dragen, controleer dus de mouwen van uw overhemd voordat u een paar luxe manchetknopen bespat. Reversspelden, hoewel ze geen functioneel gebruik hebben, worden gebruikt om uw persoonlijke voorkeuren of ondersteunde oorzaken op een niet-opdringerige en stijlvolle manier te laten zien en kunnen een goed gesprek vormen bij het ontmoeten van nieuwe mensen.

Het belangrijkste is niet te benadrukken over je outfit, genieten van het proces van het vinden van complimenterende accessoires en jezelf trakteren op een sieraad dat je laat glimlachen. Een luxe, kwalitatief sieraad of accessoire is tenslotte een goede investering en gaat nog tientallen jaren mee!