Lifehacks voor je schoenen

Misschien is iedereen bekend met de situatie waarin de schoenen als een handschoen om uw voeten passen, wanneer u ze in een winkel probeert en vervolgens volledig ongemakkelijk thuis wordt. Verlies de hoop niet, want er zijn veel opties om zo'n irritant ongeluk op te lossen. In dit artikel zullen we het hebben over verschillende nuttige lifehacks waarmee je altijd bovenop kunt blijven en nooit ongemak ondervindt van je schoenen.

1. Verminder de belasting

De hele nacht op hoge hakken lopen is moeilijk, maar mogelijk. Om de belasting aan de voorkant van de voet iets te verminderen en te voorkomen dat de zenuw bekneld raakt, bevestigt u de derde en vierde tenen op de voet met tape. Probeer niet te veel te doen, anders verstoort u de bloedcirculatie.

2. Absorberende inlegzolen

Dit lijkt misschien vreemd, maar maandverband absorberen zweet en kunnen als inlegzolen worden gebruikt. beveelt deze levensaanval aan aan iedereen die last heeft van overmatig zweten van de voet.

3. Tandpasta

Het blijkt dat tandpasta niet alleen omgaat met tandplak op de tanden, maar ook een uitstekend hulpmiddel is voor het reinigen van witte schoenen. Een grondige reiniging van schoenen met tandpasta helpt tandplak, geelheid te verwijderen en bestaande krassen te maskeren. Trouwens, je kunt hiervoor een oude tandenborstel gebruiken.

4. Om uitglijden te voorkomen

Om te voorkomen dat schoenen uitglijden, breng je een paar dunne reepjes hete lijm aan op de zool. Dit verbetert de grip op de zool en maakt uw lopen veiliger.

5. Geur remedie

Om onaangename geurtjes in de schoen te bestrijden, hoef je geen speciale producten te kopen, alleen een paar theezakjes. beveelt aan om ze 's nachts in de sneakers te stoppen en' s morgens blijven er geen onaangename geurtjes achter. Silicagel zakjes kunnen ook voor hetzelfde doel worden gebruikt.

6. Vouwen op schoenen

Vanwege frequente en onnauwkeurige slijtage kunnen vouwen op de schoenen verschijnen, waardoor hun uiterlijk wordt aangetast. Een strijkijzer met een stoomfunctie zal het probleem helpen oplossen. Om deze procedure uit te voeren, bedek het probleemgebied met een vochtige doek en stoom het grondig.

7. Remedie voor likdoorns

Als je in nieuwe schoenen moet stappen of een lange wandeling moet maken in niet erg comfortabele schoenen, behandel je voeten dan met een gewone stevige deodorant voordat je de schoenen aantrekt. Het voorkomt vocht op je voeten en beschermt je benen tegen blaren en likdoorns.

8. Flip flops upgraden

Slippers zijn soms zo stijf dat ze gewoon niet kunnen worden gedragen. Meestal gebeurt dit met goedkope slippers van niet erg goede kwaliteit. Een zachte stof helpt het probleem op te lossen en verbetert zelfs het uiterlijk van uw strandschoenen. Wikkel de slippers er gewoon mee in en geniet van comfortabel dragen.

9. Uitrekken van de schoenen

Soms zijn nieuwe schoenen besteld op internet of spontaan en zonder juiste pasvorm gekocht, te klein of strak. In zo'n moeilijke situatie zullen pakketten met water van pas komen. Leg ze in de schoenen en vervolgens in de vriezer. Zo kun je een nieuw paar schoenen tot een maat strekken, op voorwaarde dat de schoenen van echt leer of suede zijn.

10. De schoenen draagbaarder maken

Nieuwe schoenen zullen je voeten niet wrijven en pijn doen op de eerste dag van het dragen, als ze goed zijn verspreid. Om dit te doen, raden we aan natte wollen sokken te dragen en in het appartement rond te lopen in nieuwe schoenen. Om het effect te verbeteren, kunnen sokken en schoenen worden gedroogd met een haardroger.

11. Suede schoonmaken

De poreuze structuur van brood lijkt sterk op natuurlijk suede. Daarom kan brood worden gebruikt om het schoon te maken. Let alleen op deze methode als u geen speciale borstel hebt of als het reinigingsresultaat niet bij u past.

12. Hielbeschermer

Het zou leuk zijn om speciale hielbeschermers voor de hielen te krijgen om niet vast te zitten in de grond of puin tijdens het lopen. Dit zijn transparante kapjes op de hiel die het vanaf de onderkant dikker kunnen maken, waardoor het uiterlijk van zelfs stiletto schoenen niet wordt aangetast.

13. Laarzen opslaan

Winterlaarzen zullen niet verkreukelen in het zomerseizoen, als je ze niet in dozen stopt. Houd hoge laarzen uitgevouwen door waterpads of kranten erin te plaatsen.

14. Schoenpoetsen

Nadat je een banaan hebt gegeten, haast je niet om de schil weg te gooien. Het kan worden gebruikt om lederen schoenen van elke kleur te polijsten. Na deze procedure zullen de schoenen niet slechter schijnen dan na het duurste polijstmiddel.

15. Sneeuwwitte zolen

Om de witte kleur van je sneakerzolen te herstellen, maak je ze schoon met een nagellakremover. Aceton kan perfect omgaan met zelfs de moeilijkste plekken en je favoriete sneakers zien er weer nieuw uit.

16. Flip flops bescherming

Flip flop riemen raken vaak los tijdens het lopen, wat erg lastig is. Om zoiets onaangenaams te voorkomen, moet een klein stukje plastic in de vorm van een donut aan de buitenkant van de zool worden bevestigd.

17. Waterdichte laarzen

Als je schoenen niet goed bestand zijn tegen nat weer, helpt paraffine of bijenwas ze waterdicht te maken. Wrijf het goed op het oppervlak van de schoen, laat het een tijdje rusten en verwijder vervolgens voorzichtig het residu met een schone doek.