Eieren doneren: veelgestelde vragen

Het leven komt met bepaalde verwachtingen.

Je verwacht naar school te gaan, een baan te vinden, verliefd te worden - de meeste paren verwachten echter geen problemen om zwanger te worden. Voor veel mannen en vrouwen is donorei IVF het antwoord op hun problemen.

De beslissing om je eieren te doneren is niet eenvoudig, maar de schoonheid van het kunnen kiezen is iets ongekend.

Wilt u meer weten over wat er bij het proces betrokken is?

Hier is een kort overzicht van enkele veelgestelde vragen en zorgen van vrouwen over het doneren van eieren.

Waarom zou u eiceldonatie overwegen?

Er is geen zwart-wit reden voor een vrouw die eidonor wil worden.

Misschien zijn uw redenen financieel - u kunt een recent afgestudeerde student zijn die tegen leningen en hoge werkloosheidscijfers vecht. Misschien wilt u wat reizen voordat u zich vestigt in de volwassenheid, maar hebt u niet het geld om dat te doen?

Of misschien heeft een persoonlijke ervaring je op dit pad geleid. Veel vrouwen die familie of vrienden hebben zien worstelen met onvruchtbaarheid, voelen een verplichting om te doneren en proberen andere paren in vergelijkbare situaties te helpen.

Wat uw redenen ook zijn om uw eieren te doneren, het is belangrijk om te beseffen wat een altruïstisch pad het is. Eiceldonatie kan een moeilijke reis zijn, maar het is ook een van de meest onbaatzuchtige geschenken die een vrouw kan geven.

Wie is een kandidaat voor eiceldonatie?

Ondanks de grote vraag naar eiceldonors, zijn er strikte regels die 'iedereen' verbieden om te doneren. Klinieken uit het hele land hebben een lijst met standaardvereisten waaraan een vrouw moet voldoen voordat ze als donor wordt geaccepteerd.

Hier zijn slechts enkele van die kwalificaties:

 • Je moet tussen de 21 en 33 jaar oud zijn.
 • U moet zelf injecteerbare medicijnen toedienen.
 • Je moet bereid zijn om tests te ondergaan, inclusief, maar niet beperkt tot:
  • Drugstests
  • Psychologische vertoningen
  • Lichamelijke onderzoeken, inclusief transvaginale echografieën en bekkenonderzoek
 • Je kunt geen seksueel overdraagbare aandoeningen hebben.
 • U moet minimaal drie maanden vrije tijd hebben.

Wat gebeurt er tijdens het eiceldonatieproces?

Nadat u het aanvraagproces hebt voltooid, beginnen de fysieke procedures.

Nadat u zich hebt gekwalificeerd, begint u onmiddellijk met het nemen van een verscheidenheid aan stimulerende medicijnen voor de eierstokken. Deze medicijnen helpen uw lichaam bij het produceren van een groter aantal volwassen eieren dan normaal tijdens de cyclus van een vrouw.

Omdat deze voorschriften injecteerbaar zijn, krijgt uw kliniek instructies over de beste en meest efficiënte manieren om ze toe te dienen. Hoewel het geven van jezelf een schot misschien eng lijkt, zul je merken dat het relatief pijnloos en eenvoudig is.

Tijdens de stimulatiefase wordt uw voortgang gevolgd met transvaginale echografieën en bloedonderzoek.

Deze tests vinden vaak, soms zelfs dagelijks plaats en zijn essentieel voor het succes van de behandeling. Ze helpen uw artsen en verpleegkundigen bij het beheren van uw behandeling en het voorkomen van schadelijke bijwerkingen, zoals de ontwikkeling van zeldzame complicaties zoals het ovarieel hyperstimulatiesyndroom.

Zodra je lichaam het stimulatieproces heeft voltooid, dien je een 'trigger shot' toe waarmee je eieren worden vrijgegeven om te worden opgehaald.

Tijdens de operatie wordt u onderworpen aan algehele anesthesie en zal uw arts elk van uw ontwikkelde eieren uit de follikel halen met een kleine naald. De verzamelde eieren worden ingevroren met behulp van een techniek die bekend staat als vitrificatie, die hun integriteit beschermt en het potentieel voor ijskristalvorming elimineert.

De eieren blijven bevroren totdat ze zijn uitgekozen voor donatie.

Wat gebeurt er nadat je eieren hebt gedoneerd?

Tijdens de aanvraagfase van dit proces moet u een contract ondertekenen dat afstand doet van uw rechten op ingezamelde eieren.

Dit kan een van de engste dingen zijn om te overwinnen.

Hoewel het een gemakkelijke en vriendelijke keuze is, is het niet eenvoudig om je eieren te doneren - er is niets mis mee je een conflict te voelen over je beslissing. Het is tenslotte normaal en goed om een ​​gevoel van verlies te voelen en de enige echte remedie daarvoor is tijd om je emoties te verzoenen met de wetenschap dat je een gezin helpt heel te worden.

Onvruchtbaarheidsproblemen zijn een isolerende en pijnlijke ervaring voor koppels. Er zijn geen woorden om de wanhoop die gepaard gaat met het onvermogen om zwanger te raken, echt te verklaren.

De eieren die je schenkt zijn meer dan alleen een medisch exemplaar ... ze zijn het antwoord op de gebeden van een paar. Ze zijn het leven waar ze naar hebben verlangd en de familie die ze hebben willen bouwen.

Je vrijgevigheid zal iets zijn waar ze de rest van hun leven vreugdevol over nadenken. Laat die gedachte je troosten tijdens elk moment van twijfel.

Over de auteur

Heidi Hayes is de Executive Vice President van de Donor Egg Bank van California Cryobank. Ze heeft meer dan 20 jaar ervaring in de gezondheidszorg en heeft uitgebreid gewerkt op het gebied van reproductieve endocrinologie. Heidi is niet succesvol geweest bij traditionele IUI- en IVF-behandelingen en begrijpt persoonlijk de strijd om onvruchtbaarheid. Na vele jaren proberen te verwekken, bouwde ze uiteindelijk haar familie op door adoptie en donorei-behandeling. Ze heeft altijd geloofd dat als ze het niet opgaf, haar uiteindelijke doel om ouder te worden ooit ooit werkelijkheid zou worden.