5 onbekende tips voor het voorkomen van natuurlijke striae

Hier is de waarheid over striae: ze zijn niet het einde van de wereld. Ja, je leest het goed. Je kwam hier en dacht dat je ging lezen hoe grotesk je lichaam zal zijn met een buik die lijkt op Google maps, maar nee. Striae, hoewel sommigen ongewenst kunnen vinden, worden om zeer geldige redenen vaak erebadges, strijdlittekens en tijgerstrepen genoemd.

Moederschap vereist dat je een krijger bent, groeit en een kind baart, en vervolgens bij een treurig gebrek aan slaap een sterke en medelevende mama bent voor diezelfde veerkrachtige bebe.

We twijfelen er niet aan dat je zult overwinnen, omdat je weet dat de absoluut beste versie van jezelf gebeurt wanneer je strijdersgodin voor zichzelf van buiten naar binnen en van binnen naar buiten zorgt. Striae-preventie is toevallig een mooi bijkomend voordeel van zelfzorg.

Wat bedoelen we met "van buiten naar binnen en van binnen naar buiten"? We bedoelen dat je het verdient om je goed te voelen over jezelf. (Niet het soort "Ik had net een glas wijn" voelde goed, maar het soort "Ik ben een vrouw, hoor me brullen".) Dit versterkte vertrouwen komt van ernstige ZELFZORG. Zelfzorg die u en uw huid gezonder en sterker maakt, wat ook striae kan voorkomen.

Hier zijn de 5 onbekende tips voor het voorkomen van natuurlijke striae

Stap 1: Breng uw lichaam in evenwicht

Huidverzorging tijdens de zwangerschap begint met je groeiende lichaam alles te bieden wat het nodig heeft om op zijn best te zijn. Natuurlijk heeft de gezondheid van je baby prioriteit en je hebt slechte gewoonten zoals roken en junkfood beteugeld. Het opgeven van het slechte is echter slechts het halve werk. Je moet actief zoeken naar gezonde alternatieven om je baby te laten groeien en je lichaam te laten gloeien.

Balanceren met gezonde keuzes is eenvoudiger dan je denkt!

 • De eerste stap is om uw voedselkeuzes in evenwicht te brengen. Houd uw dieet rijk aan collageen en elastine-vormende voedingsstoffen zoals B2 (riboflavine), C, D en zink. Het verhogen van deze vitamines zorgt ervoor dat uw huid voldoende reserves heeft om de striae storm te doorstaan. Een paar voedingsmiddelen met veel voedingsstoffen zijn:
  • wortelen, zoete aardappelen
  • eieren, amandelen
  • broccoli, boerenkool, spinazie
  • meloen, sinaasappels, bessen
  • avocado

U kunt eenvoudig zoeken naar een meer uitgebreide lijst, maar het simpele feit is dat als u een dieet eet dat rijk is aan vers, kleurrijk voedsel, u zich gezonder zult voelen en er gezonder uit zult zien!

 • Het andere einde van deze evenwichtsbalk is om jezelf toe te staan ​​om aan te komen, maar in een gestaag tempo. Striae komt het meest voor:
  • in het 2e trimester wanneer ochtendmisselijkheid voorbij is en de verleiding om toe te geven aan die gekke verlangens begint
  • in de laatste weken voor uw vervaldatum wanneer het gewicht snel kan aankomen.

Net als het aantrekken van een nieuwe coltrui, is de sleutel hier: zachtaardig. Als je de col over je hoofd trekt, zul je de naden scheuren. Hetzelfde geldt voor je buik. Als je snel veel aankomt, kun je 'de naden scheuren'.

Vergeet niet dat u tijdens de zwangerschap slechts 300 extra calorieën per dag nodig heeft. Eet, maar richt je op gezond, voedselrijk voedsel. Krijg aan, maar blijf dat prachtige babygewicht een beetje tegelijk krijgen om te voorkomen dat je huid wordt gestrest en je striae achterlaat.

Stap twee: Buig en adem

Striae verwijderen is veel moeilijker dan striae voorkomen! En een goede bloedsomloop is een van de beste manieren om de elasticiteit van uw huid op zijn hoogtepunt te houden. Simpel gezegd, je moet VERPLAATSEN. Maak elke dag een wandeling. Neem de trap. Actiever zijn. Meld je aan voor een zwangerschapsyogales. Dertig minuten dagelijkse oefening:

 • bouwt spieren
 • verhoogt uw uithoudingsvermogen
 • verhoogt uw metabolisme
 • verbetert uw bloedsomloop - van vitaal belang voor een gezonde huid en striae voorkomen!

Stap drie: Brews en Bubbles

Als de drie regels van onroerend goed zijn: locatie, locatie, locatie, dan zijn de drie regels van zwangerschap: hydraat, hydraat, hydraat! Water is het beste, maar af en toe een kruidentheebrouwsel of bruisende sappen zijn ook geweldig! Vergeet niet dat koffie, zwarte thee en frisdrank vol zitten met cafeïne die contraproductief is.

Voor zwangere vrouwen wordt minimaal 80 gram niet-cafeïnehoudende vloeistoffen aanbevolen. Dat is elke 24 uur 10 volle glazen niet-cafeïnehoudende vloeistoffen! Een volledig gehydrateerd lichaam houdt je spieren en gewrichten gesmeerd en je huid soepel en vochtig, waardoor het VEEL minder gevoelig is voor jeuk, acne en striae.

Stap vier: Koester die babybuil

Je hebt het - krijg wat zon op je lichaam. Studies hebben een verband gevonden tussen striae en een tekort aan vitamine D, en de meest effectieve manier voor uw lichaam om vitamine D te gebruiken, is via de huid via de zon!

Nu kennen we allemaal de schadelijke effecten van UV-stralen, dus we bevelen hier niets extreem aan, maar 20 minuten zonneschijn op die buik (evenals armen en benen) kan een groot verschil maken in een gezonde gloed en striae preventie!

Stap vijf: borstel en boter

Direct van buitenaf voor jezelf zorgen kan de meest cruciale stap zijn als het gaat om huidverzorging. Dit houdt droog borstelen en royaal gebruik van een goede buikboter (of een vochtinbrengende crème naar keuze.)

 • Borstelen of droog borstelen kan over je hele lichaam worden gedaan, maar leg tijdens de zwangerschap speciale nadruk op de buik en dijen. Als je er nog geen hebt, koop dan een zachte borstel en borstel 10 keer in een cirkelvormige beweging over elk gebied. Voorstanders van droog borstelen beweren dat het:
  • ontgift je lichaam door het lymfestelsel te stimuleren
  • scrubt droge en dode cellen om een ​​gladdere, zachtere huid achter te laten
  • vermindert het uiterlijk van cellulitis
  • verhoogt uw energie door de bloedsomloop te verbeteren

Die allemaal leiden tot - ja - betere striae-preventie.

 • Tummy Butter is de kers op de taart!

Nadat al het andere is gezegd en gedaan, zijn de juiste buikboters, lotions, vochtinbrengende crèmes de bom!

Niet alleen helpen ze bij preventie, maar voor degenen onder u die al zijn getroffen, kunnen deze een lange weg gaan naar het verwijderen van striae. Zoek altijd naar een product dat:

 • is gebaseerd op cacaoboter
 • bevat essentiële vetzuren
 • is rijk aan vitamine A en E

Bevochtigend met een dik, rijk product zal je huid stralend en fantastisch maken en je misschien het gevoel geven dat je de wereld kunt veroveren. Of op zijn minst moederschap.