Hoe acupunctuur de vruchtbaarheid kan verbeteren

Er zijn maar weinig dingen in het leven die zo hartverscheurend zijn als het onvermogen om zwanger te worden. Veel vruchtbaarheidsbehandelingen zijn veel te duur voor het gemiddelde paar. De bijwerkingen van medicijnen voor vruchtbaarheid kunnen ook ontmoedigend zijn. Het risico op een meerlingzwangerschap kan ook eng zijn. Acupunctuur is een betaalbare, veilige en effectieve manier gebleken om de vruchtbaarheid te vergroten zonder alle schadelijke bijwerkingen en risico's.

Wat is acupunctuur?

Acupunctuur is een oude vorm van Chinese geneeskunde waarbij verschillende energiepunten van het lichaam worden gestimuleerd. Een ultradunne naald wordt gebruikt om op specifieke acupunctuurpunten in de huid te dringen en de energiestroom door het lichaam te deblokkeren. Acupunctuur wordt vaak gebruikt om chronische pijn, stress en vele andere gezondheidsproblemen te behandelen. Veranderingen in voeding en levensstijl, evenals Chinese kruiden en lichaamswerk (massage), worden vaak gebruikt in combinatie met acupunctuurbehandelingen.

Hoe werkt acupunctuur?

De Chinese geneeskunde leert dat we energiekanalen hebben die door ons lichaam stromen. Wanneer die energiestroom geblokkeerd raakt, kan er ziekte ontstaan. Acupunctuur werkt door de stroom van geblokkeerde Qi (energie) in het lichaam vrij te geven.

Wat zijn de risico's verbonden aan het gebruik van acupunctuur om de vruchtbaarheid te verhogen?

Volgens de experts van AmericanPregnancy.org zijn er zeer minimale risico's verbonden aan het gebruik van acupunctuur om de vruchtbaarheid te verhogen. Acupunctuur wordt over het algemeen als veilig beschouwd, zolang u naar een ervaren acupunctuurarts gaat. Zoek er een die een vergunning heeft en gespecialiseerd is in de behandeling van onvruchtbaarheidsstoornissen.

Hoe kan acupunctuur de vruchtbaarheid verhogen?

Het Pacific College of Oriental Medicine zegt dat acupunctuur kan helpen om hormonen in evenwicht te brengen en stress te verlichten. Het kan ook de bloedstroom naar de baarmoeder en eierstokken verhogen, waardoor de kans op ovulatie wordt vergroot. Voor mannen kan acupunctuur de kwaliteit en het aantal sperma verhogen.

Er zijn veel aandoeningen die de vruchtbaarheid kunnen beïnvloeden. Hier is een blik op hoe acupunctuur kan worden gebruikt om deze aandoeningen te behandelen om de vruchtbaarheid te verhogen.

amenorroe

Amenorroe wordt meestal gedefinieerd als het ontbreken van een menstruatie. Acupunctuurbehandelingen kunnen worden gebruikt in combinatie met kruidenremedies om de menstruatiecyclus te reguleren en de ovulatiekansen te vergroten. Volgens de artsen van de NYC-acupunctuurkliniek, het YinOva Center, zijn er veel soorten amenorroe. Een aangepast behandelplan met veranderingen in levensstijl en dieet kan ook worden aanbevolen.

endometriose

Endometriose is een aandoening waarbij baarmoederweefsel buiten de baarmoeder groeit. Het is een belangrijke oorzaak van zware menstruatie en bekkenpijn. Het kan ook de vruchtbaarheid van een vrouw beïnvloeden. Een acupuncturist zal een combinatie van acupunctuurbehandelingen en kruiden gebruiken om pijn te verlichten, ontstekingen te verminderen en de bloedtoevoer naar de baarmoeder en eierstokken te verbeteren. Specifieke veranderingen in het dieet kunnen ook de genezing versnellen.

Onregelmatige menstruatie

Onregelmatige menstruatie is een veel voorkomend probleem voor veel vrouwen, waardoor het moeilijk is om ovulatiecycli te volgen. Hormonale onbalans is een veel voorkomende oorzaak van onregelmatige menstruatie. Acupunctuur, gebruikt in combinatie met Chinese kruiden, is zeer effectief in het balanceren van hormonen en het reguleren van menstruatie- en ovulatiecycli.

Terugkerende miskraam

Een ervaren acupuncturist kan helpen bij het bepalen van de oorzaak van terugkerende miskraam. Vaak kunnen acupunctuur en Chinese kruiden worden gebruikt om onevenwichtigheden die een miskraam veroorzaken te behandelen en zelfs toekomstige miskramen te voorkomen.

Aan stress gerelateerde hormoononbalans

Het typische westerse dieet in combinatie met een stressvolle levensstijl en onvoldoende slaap krijgen, is een belangrijke oorzaak van hormonale onbalans en onvruchtbaarheid. Stress kan chemische veranderingen in ons lichaam veroorzaken die kunnen leiden tot een overproductie van bepaalde hormonen. Na verloop van tijd kan dit leiden tot onevenwichtigheden in de reproductieve hormonen die de vruchtbaarheid beïnvloeden. Acupunctuur kan in combinatie met Chinese kruiden werken om de hormonen in evenwicht te brengen en de bloedtoevoer naar de baarmoeder en eierstokken te vergroten.

Onverklaarbare onvruchtbaarheid

De diagnose van onverklaarde onvruchtbaarheid is waarschijnlijk de meest frustrerende. Acupunctuur richt zich op de menstruatiecyclus en kan onvruchtbaarheid verbeteren, zelfs als de oorzaak niet bekend is.

Ovariumcysten en polycysteus ovariumsyndroom (PCOS)

Cysten op de eierstokken komen soms van nature voor, maar ze worden vaak veroorzaakt door het gebruik van vruchtbaarheidsmedicijnen. Eierstokcysten en PCOS kunnen erg pijnlijk zijn en een veel voorkomende oorzaak van onvruchtbaarheid zijn. Vrouwen met deze aandoeningen hebben vaak onregelmatige cycli en ovuleren niet regelmatig. Van acupunctuur is aangetoond dat het zeer effectief is bij het reguleren van de menstruatie en het stimuleren van de ovulatie.

Vleesbomen

Vrouwen die lijden aan vleesbomen vertonen vaak geen symptomen, maar sommige ervaren pijnlijke, zware menstruatie, zwelling van de buik en pijn tijdens geslachtsgemeenschap. Vleesbomen zijn over het algemeen niet-kwaadaardige gezwellen die op de baarmoederwand groeien. Soms kunnen ze de vruchtbaarheid verstoren. Chinese kruiden en acupunctuur kunnen op zichzelf of naast westerse medische behandelingen werken om vleesbomen te helpen behandelen.

IVF- en IUI-ondersteuning

Acupunctuur verbetert het slagingspercentage van IVF (in-vitrofertilisatie) en IUI (intra-uteriene inseminatie) door de bloedtoevoer naar de baarmoeder en eierstokken te vergroten. Het ontspant ook de baarmoeder terwijl het stress en angst vermindert, terwijl het tegelijkertijd de bijwerkingen van de vruchtbaarheidsmedicijnen bestrijdt.

Mannelijke factor onvruchtbaarheid

Voor ongeveer 40% van de paren die zwanger willen worden, is mannelijke onvruchtbaarheid de oorzaak. Acupunctuurbehandelingen kunnen het aantal zaadcellen en de beweeglijkheid verbeteren. Het kan ook bepaalde immuunproblemen behandelen die de conceptie verstoren. Deze behandelingen kunnen minimaal 3-4 maanden duren om resultaten te bereiken.

Verminderde ovariële reserve

Het is normaal dat de eierstokken van een vrouw minder levensvatbare eieren afgeven naarmate ze ouder worden, maar voor sommige vrouwen kan dit gebeuren terwijl ze te jong zijn. Het komt ook steeds vaker voor dat vrouwen tot later in het leven wachten om kinderen te krijgen. Hoe dan ook, een gebrek aan levensvatbare eieren kan problemen veroorzaken bij het proberen zwanger te worden. Van acupunctuur is aangetoond dat het vrouwen met een verminderde ovariële reserve helpt om zwanger te raken.

Verhoogd follikelstimulerend hormoon (FSH)

FSH is het hormoon dat de ovulatie veroorzaakt. FSH-waarden kunnen stijgen naarmate we ouder worden, en hogere niveaus van FSH kunnen een oorzaak van onvruchtbaarheid zijn. Het reguleren van FSH-niveaus is ook erg belangrijk voor het succes van behandelingen zoals IVF. Acupunctuur, in combinatie met Chinese kruiden, is zeer effectief gebleken bij het reguleren van FSH-niveaus.

Met meer en meer vrouwen ouder dan 40 die proberen zwanger te worden, is er een steeds toenemende behoefte aan effectieve, veilige en betaalbare vruchtbaarheidsbehandelingen. Van acupunctuur is aangetoond dat het de vruchtbaarheid op een niet-invasieve manier met groot succes verhoogt.