Nieuwste technologieën waarmee u uw eieren kunt bewaren

Elk paar heeft verschillende uitdagingen in de vruchtbaarheid en er zijn tegenwoordig veel soorten vruchtbaarheidsbehandelingen die door artsen worden aangeboden. Embryocryopreservatie of onbevruchte eieren is een zeer belangrijk onderdeel van de in-vitrofertilisatiebehandeling en via deze methode kunnen de eicellen of de onbevruchte eieren of de bevruchte delende embryo's worden bewaard om in de toekomst te worden gebruikt.

Dit is een van de nieuwste technologieën in IVF en het heeft veel voordelen. Wanneer het wordt gebruikt in het IVF-proces, kan het de kans op het bereiken van zwangerschap vergroten. De methode laat het paar ook hun familie zien groeien omdat dezelfde eiergroep kan worden gebruikt voor de toekomstige IVF-cycli.

Ongeveer 10 tot 30 eieren worden uit de eierstok teruggewonnen in een IVF-cyclus. Niet alle eieren zijn mogelijk geschikt voor cryopreservatie. Het proces laat het paar een aantal eieren opslaan voor meerdere pogingen tot conceptie. Het kan ook leiden tot behandeling zonder vruchtbaarheidsmedicijnen. Wanneer men kiest voor cryopreservatie, is de kans kleiner dat een andere procedure voor het terughalen van eieren nodig is.

Het aantal eieren dat wordt overgedragen, is afhankelijk van het aantal beschikbare eieren, de leeftijd en andere factoren die specifiek zijn voor elke patiënt. In veel gevallen is een enkele embryotransfer voldoende, maar als er gezondheidsproblemen zijn die de conceptie bemoeilijken, worden meerdere embryotransfers aanbevolen.

Embryo-cryopreservatie verhoogt de kans op een toekomstige zwangerschap wanneer bevruchting natuurlijk niet mogelijk is. Dit is in gevallen waarin wordt verondersteld dat bij een vrouw kanker is vastgesteld en ze ervoor kiest om de eicellen te bewaren voordat ze een behandeling voor kanker ondergaat, zodat de behandeling geen invloed heeft op de eikwaliteit. Ook als een vrouw haar zwangerschap wil uitstellen, maar bang is dat haar ei-kwaliteit slecht kan worden naarmate ze ouder wordt, kan ze ervoor kiezen haar ei te bewaren met behulp van de methode van cryopreservatie.

Vitrificatie is een nieuwe techniek die de eieren of het embryo bevriest die in het IVF-proces wordt gebruikt. Er is veel vooruitgang geboekt in de technologie waarmee de ingevroren embryo's kunnen worden gebruikt, wat een slagingspercentage oplevert dat gelijk is aan het gebruik van een vers embryo.

Met de Vitrification-methode kunnen de IVF-patiënten de overdracht naar de toekomst uitstellen en zijn de resultaten gelijk aan het gebruik van een nieuwe embryotransfer. De transfers kunnen ook worden gespreid waardoor elk embryo een betere kans heeft om een ​​zwangerschap te bereiken. Nadat de embryo's zijn verglaasd, kan in de toekomst een FET of een ingevroren embryotransplantatie worden gepland.

Embryo's worden ingevroren om ze te bewaren en te worden gebruikt bij geassisteerde reproductie. Studies hebben aangetoond dat wanneer de embryo's worden ontdooid en overgedragen, het slagingspercentage hoger is dan bij het gebruik van een vers embryo. Dit geldt met name voor vrouwen die ouder zijn dan 38 jaar. Ook zijn de gevallen van extrauteriene zwangerschap en vroeggeboorten hoger wanneer er een nieuwe embryotransfer is in vergelijking met een FET.