Hoe u uw lichaam op natuurlijke wijze voorbereidt op zwangerschap na 40

Word je je steeds bewuster van het tikken van de biologische klok? Begin je erover na te denken om een ​​gezin te stichten? Als je bijna 40 bent en serieus denkt dat het tijd is om een ​​baby te krijgen, zou je niet alleen zijn. Volgens het National Vital Statistics Report 2015 uitgebracht door de Centers for Disease Control, hadden vrouwen tussen de 40 en 44 jaar een stijging van 2% in het aantal geboorten, terwijl tieners en vroege twintigers tot een recordhoogte daalden.

Maar waarom kiezen vrouwen ervoor om op latere leeftijd baby's te krijgen?

Verschillende factoren dragen bij aan zwangerschappen na 40. Met meer en meer vrouwen die een succesvolle carrière hebben, ligt de nadruk meer op professioneel succes dan op het krijgen van kinderen. Verder willen vrouwen graag financieel zeker zijn voordat ze zich zelfverzekerd genoeg voelen om een ​​kind te ondersteunen. Anderen vinden gewoon niet de tijd of de neiging om een ​​sterke relatie te zoeken en te trouwen. Aan de andere kant maakt beschikbaarheid van IVF's en andere vruchtbaarheidsbehandelingen voor oudere vrouwen het gemakkelijker om zwanger worden naar een later tijdstip terug te dringen.

Als je hebt besloten zwanger te worden op 40-jarige leeftijd, wat zijn dan je bewegingen?

Als je het hebben van een baby hebt vertraagd, moet je weten dat zwangerschap na 40 een lange lijst met complicaties met zich meebrengt. Praat met je gynaecoloog en zij zal waarschijnlijk alle redenen opnoemen waarom je je baby's zou moeten hebben tegen de leeftijd van 35. Dat is de leeftijd waarop de productie van hormonen in je lichaam begint te vertragen. Maar als u op deze leeftijd zwanger wilt worden, moet u uw lichaam zorgvuldig voorbereiden, zodat u een gezonde baby kunt dragen en grootbrengen. Hier is alles wat u moet weten.

Praat met uw arts over uw plannen

De beste persoon om u te adviseren over de te nemen stappen is uw arts. Hij zal een reeks vruchtbaarheidstests uitvoeren om uw reproductieve gezondheid te beoordelen, zoals bijvoorbeeld het aantal levensvatbare eieren dat u nog heeft. Afhankelijk van uw resultaten ontvangt u aanbevelingen en indien nodig medicijnen om uw lichaam voor te bereiden op het grote natuurlijke evenement. Vergeet niet dat als u de pil of anticonceptie-injecties heeft gebruikt, het even kan duren voordat de effecten verdwijnen en u zwanger kunt worden.

Als medisch directeur van Seattle Reproductive Medicine, legt Michael Soules MD uit: “Alle vrouwen worden geboren met een bepaald aantal eieren, en je verliest ze tijdens je reproductieve levensduur. Op een gegeven moment - ongeveer 10 jaar vóór het begin van de menopauze - daalt het aantal tot een niveau waarop je vruchtbaarheid in het gedrang komt. "

Misschien moet u uw hormonen in evenwicht brengen

Gezien uw dalende hormoonspiegels, kan uw arts u beginnen met supplementen om ze in evenwicht te brengen, zodat u een betere kans hebt om zwanger te worden. Hoewel je vruchtbaarheidsexpert je het beste kan adviseren, vraag dan wel naar hormonale onbalansbehandelingen voor vrouwen die van plantaardige oorsprong zijn en identiek zijn aan die door je lichaam worden geproduceerd. Een goed uitgebalanceerde formulering van estradiol, progesteron en follikelstimulerende hormonen kan essentieel zijn voor de gezondheid van uw eieren. U kunt ook vragen naar de speciale voedingsmiddelen die u aan uw dieet kunt toevoegen om de baarmoeder en eierstokken te versterken. Deze kunnen koninklijke gelei, maca en spirulina bevatten die foliumzuur, CoQ10 Ubiquinol en vitale antioxidanten bevatten die essentieel zijn voor een zwangerschap na 40 jaar.

Ontgift je lichaam van de xenoestrogenen

Oudere vrouwen hebben meestal een hogere opeenhoping van xenoestrogenen in hun lichaam. Xeno-oestrogenen zijn giftige chemicaliën die natuurlijk oestrogeen nabootsen en hun weg vinden in je lichaam via veel verschillende kanalen, zoals plastic containers voor het bewaren en koken van voedsel, schoonmaakchemicaliën die je in huis gebruikt, pesticiden in je eten en nog veel meer. Het probleem met deze chemicaliën is dat ze uw reproductieve gezondheid beïnvloeden, waardoor het moeilijk voor u is om een ​​baby te krijgen of de volledige zwangerschap te dragen. Voordat je zwanger probeert te worden, moet je je lichaam volledig ontgiften. Probeer het gebruik van chemicaliën en kunststoffen bij u thuis te elimineren en introduceer biologisch voedsel.

Oefening om uw bekkenbodem te ontgiften en te versterken

Uw arts zal een gezond trainingsschema aanbevelen dat op meer dan één manier helpt. Om te beginnen ontgift het lichaam door te zweten, zodat je het van de schadelijke chemicaliën reinigt. Op deze manier vermijdt u de mogelijkheid om gifstoffen door te geven aan de baby in de baarmoeder of door borstvoeding te geven. Verder helpt oefening je om de nodige kracht en uithoudingsvermogen te ontwikkelen die nodig zijn om een ​​baby te voeden en door bevalling te gaan. Kegel-oefeningen zijn vooral nuttig om uw bekkenbodemspieren te versterken en ze voor te bereiden op een zwangerschap na 40. U kunt ook yoga, fietsen, zwemmen, pilates of andere trainingen proberen die uw arts u adviseert.

Breng enkele serieuze levensstijlwijzigingen aan

Als je er echt aan denkt om een ​​baby in het gezin te brengen, moet je een aantal veranderingen in levensstijl aanbrengen. Bekijk deze aanbevelingen goed.

  • Geen overmatige alcohol en cafeïne, en niet roken.
  • Blijf gehydrateerd met veel water.
  • Breng uw gewicht naar een optimaal niveau.
  • Eet de hele dag kleine maaltijden om uw insulineniveaus in evenwicht te houden. Een teveel aan insuline draagt ​​bij aan hogere testosteronniveaus.
  • Verander uw dieet en schakel over op volle granen, gezonde vetten, mager vlees en veel fruit en groenten.
  • Neem alle voorgeschreven vitamines.

Hier is een laatste tip: lagere stressniveaus

Wanneer je probeert alles te weten te komen over zwanger worden na 40, is een van de eerste feiten die waarschijnlijk naar voren komen dat dergelijke vrouwen slechts 5% kans hebben op conceptie per cyclus. Je kunt deze kansen vergroten door stress weg te houden. Als vruchtbaarheidsspecialist in Boston's Brigham and Women's Hospital, legt Janis Fox, MD uit: "Er is niets dat een paar probeert zwanger te worden, wil minder horen dan 'Relax, je probeert te hard.'"

Het krijgen van een baby is een geweldige ervaring, zelfs als je zwanger wordt na 40. Het belangrijkste is om er fysiek en mentaal op voorbereid te zijn. Zelfs als je levenssituatie ertoe heeft geleid dat je dit wonder van de natuur later in het leven doormaakt, is er geen reden waarom je geen lieve, gezonde baby kunt krijgen. Je hoeft alleen maar klaar te zijn voor de uitdagingen die je kunt tegenkomen en binnenkort zul je een trotse ouder zijn van een schattige bundel van vreugde.