Drie dieettips om je gezonde nagels tijdens de zwangerschap te behouden

Een van de subtielste vroege tekenen van vroege zwangerschap kan snelle nagelgroei zijn, maar het is niet allemaal goed op de voorkant van de nagel wanneer je een nieuw leven kweekt. Helaas kunnen deze nieuwe snel gegroeide nagels sommige met extra brosheid, groeven en zelfs scheiding van de nagel van het bed. Wanneer je nagels er minder goed uitzien, kan een manicure alleen maar hun oude glorie herstellen.

Rood vlees

Het belangrijkste bestanddeel van de structuur van je nagels is keratine, een ongelooflijk taai eiwit dat essentieel is voor een gezonde groei. Ons haar bevat ook keratine, dus hetzelfde voedsel dat werkt om de gezondheid van de nagel te stimuleren, zal ook helpen om je haar een volle, glanzende glans te geven. Zonder voldoende aminozuren kan je lichaam geen keratine blijven produceren, dus het is belangrijk om veel eiwitten in je dieet op te nemen.

Rood vlees zoals rundvlees en lamsvlees zit boordevol eiwitten die u kunnen helpen keratine te produceren als dat nodig is. Je krijgt ook een behoorlijke dosis ijzer, die niet alleen essentieel is voor de algehele gezondheid, maar ook de ontwikkeling van vingers en teennagels beïnvloedt. IJzergebrek wordt geassocieerd met koilonychia, een aandoening waarbij nagels rond en omgekeerd groeien.

Hoewel ijzer een belangrijke voedingsstof is, moet je er rekening mee houden dat je maximaal één of twee keer per week rood vlees mag eten. Rundvlees, lamsvlees en andere dergelijke eiwitten bevatten ook verzadigde vetten die uw persoonlijk risico op het ontwikkelen van hartaandoeningen, kanker, diabetes type 2 en meer kunnen verhogen. Andere bronnen van ijzer die u aan uw dieet kunt toevoegen, zijn van hele voedingsmiddelen, waaronder bonen, bladgroenten, tofu en verrijkte granen. IJzer is ook absoluut van vitaal belang voor een gezonde zwangerschap, dus als u uw natuurlijke ijzergehalte hoog kunt houden, kunt u mogelijk de supplementen vermijden die regelmatig tijdens de zwangerschap worden gegeven.

zeevruchten

Vis, schaaldieren en schaaldieren zijn allemaal uitstekende eiwitbronnen die weinig vet en een hoge voedingswaarde hebben. Mager vlees zoals zalm en makreel bevat biotine, eiwitten en omega-3-vetzuren die een gezonde huidontwikkeling bevorderen en ontstekingen verminderen die anders de gezonde ontwikkeling van de nagelplaat zouden kunnen beïnvloeden.

Oesters zijn bijzonder goed voor broze nagels, omdat ze meer zink per portie bevatten dan enig ander voedsel, volgens National Institutes of Health. Zink is essentieel voor het produceren van haar- en nagelproteïnen. Zink kan ook helpen om voortijdig haarverlies tegen te gaan.

Als u zwanger bent, zullen veel artsen de consumptie van zeevruchten afraden. Zolang u echter nog steeds een uitgebalanceerd dieet volgt en toegang heeft tot adequate kraamzorg, zullen uw nagels waarschijnlijk langer en sterker groeien tijdens uw negen maanden met kind. Dit komt door de extra hormonen die je bij je hebt.

Noten en zaden

Veel noten, waaronder paranoten, walnoten en cashewnoten, zitten vol met de gezonde eiwitten en vetten die nodig zijn om keratine te produceren. Pompoenpitten, amandelen en zonnebloempitten bevatten ook een hoog magnesiumgehalte, wat helpt om de integriteit van je nagels te behouden. Verticale ribbels kunnen het eerste teken zijn van een magnesiumtekort in uw dieet.

Sommige zaden bevatten extra vitamines en voedingsstoffen die een gezonde nagelgroei kunnen stimuleren. Zonnebloempitten bevatten vitamine B6, zink en vitamine E, die allemaal bijdragen aan sterke botten en gezonde nagels.