6 manieren om je voor te bereiden op het zijn van een eiceldonor

Vrouwen die overwegen eidonor te worden, hebben veel dingen om over na te denken. Er zijn veel voordelen voor donoren, maar er zijn ook veel vereisten waaraan donoren moeten voldoen. Hier volgt een overzicht van enkele manieren waarop een donor zich kan voorbereiden op het eiceldonatieproces.

Fysieke voorbereidingen

Hier zijn enkele van de fysieke vereisten waarmee vrouwen rekening moeten houden:

Kom je in aanmerking?

Fysieke vereisten kunnen streng zijn voor eiceldonoren. Je zou het niet verwachten, maar eiceldonoren moeten fysiek fit zijn om in aanmerking te komen, omdat het proces meer kans op succes heeft. Hier zijn een paar dingen die een donor zouden diskwalificeren:

  • Roken en drinken
  • Illegale drugsgeschiedenis
  • Geschiedenis van kanker of hartziekten
  • Geschiedenis van betaald worden voor seks
  • Meer dan 35 jaar oud zijn

Wat te doen voordat u begint

Voordat een eiceldonor het donatieproces begint, moet hij alle alcohol en zware lichamelijke activiteit opgeven. Ze moet van plan zijn af te zien van seksuele activiteit voor de volledige duur van de donatie (die maximaal twee weken duurt). Vrouwen moeten ook stoppen met het gebruik van anticonceptie.

Wat te verwachten

Bereid jezelf fysiek voor op drie schoten per dag in je dijbeen. U zult ook worden onderworpen aan dagelijkse echo's en bloedafname als dat nodig is, dus u moet veel vocht drinken en een duidelijk schema houden. Vrouwen moeten verwachten moe, prikkelbaar en gevoelig te zijn.
Herstel van de eenvoudige operatie duurt ongeveer twee dagen. Vrouwen moeten daarna klaar zijn om te rusten en te ontspannen.

Geestelijke voorbereidingen

Hier zijn enkele van de mentale overwegingen die vrouwen van tevoren moeten maken:

Kom je in aanmerking?

Naast dat ze fysiek geschikt zijn voor donatie, moeten vrouwen mentaal voorbereid zijn. Er zijn een paar geestelijke gezondheidsproblemen die donoren zouden diskwalificeren:

  • Depressie
  • Angst
  • Geschiedenis van geestelijke gezondheidsproblemen

Samen met deze algemene diskwalificeerders, kunnen instanties en gezinnen een vrouw diskwalificeren op andere overwegingen. Ontvangers zijn op zoek naar iemand met een top lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Wat te doen voordat u begint

Voordat je aan het eiceldonorproces begint, moet je je mentaal voorbereiden. U moet bijvoorbeeld uw partner en familie informeren over het proces dat u doorloopt en dat u mogelijk gevoelig en kwetsbaar bent. U moet uw werkplek ook informeren over planningsproblemen die zich zullen voordoen en van plan zijn om een ​​paar dagen vrij te nemen voor de operatie.

Wat te verwachten

Tijdens de injecties ervaren vrouwen verhoogde emoties en stress. Ze maken zich misschien zorgen over het welzijn van het toekomstige kind en maken zich zorgen over het paar. Sommige vrouwen ervaren een korte depressie na de eiceldonatie. De meeste vrouwen geven echter aan veel trots te voelen dat ze een paar in nood kunnen helpen.
Donoren moeten proberen positief te blijven en na te denken over de voordelen van de eiceldonatie, in plaats van stil te staan ​​bij de mogelijke negatieven. Een positieve houding aannemen helpt bij het herstel direct vanaf de mentale belasting van donatie.
De keuze om een ​​ei te doneren is een gulle handeling die veel verschillende mensen treft. Donoren moeten voorbereid zijn op alle dingen die ze zullen ervaren voordat ze aan het proces beginnen.

Artikel door Emily Green