5 tips om zwanger te worden

Statistieken tonen aan dat de kans om zwanger te worden in elke menstruatiecyclus ongeveer twintig procent is. Daarom kunnen veel vrouwen niet snel en gemakkelijk zwanger worden. We geven je een paar universele tips om het langverwachte uiterlijk van je baby dichterbij te brengen. Als u wilt weten hoe u zwanger kunt worden, lees dan verder.

Let op de cyclus

Tel 14 dagen vanaf het begin van de laatste menstruatie - dit is de ovulatiedag, de meest gunstige voor de conceptie. Deze methode is de meest effectieve voor vrouwen met een menstruatiecyclus van 28 dagen. Als u dit advies opvolgt, wordt u veel gemakkelijker zwanger.

Wilt u het effect vergroten en zwanger worden na de eerste poging? Heb geen seks drie dagen vóór de ovulatie. Dan zal uw echtgenoot een voldoende hoeveelheid sperma verzamelen voor conceptie. Maar houd hem niet langer dan drie dagen 'uitgehongerd' - het effect zal precies het tegenovergestelde zijn.

Onmiddellijk na de ejaculatie moet uw man wrijvingen stoppen, maar binnen blijven. Dan is de kans groter dat de zaadcellen hun doelen zullen bereiken en de langverwachte zwangerschap zal komen.

Verhoog het foliumzuurniveau in het lichaam

Foliumzuur verhoogt uw kansen op zwangerschap. Om dit te doen, kun je vitamines nemen en voedingsmiddelen eten die veel ervan bevatten: noten, vooral pinda's, runder- en varkensvleeslever, bonen, spinazie, broccoli, avocado, eekhoorntjesbrood en champignons.

Geef alcohol en sigaretten een paar maanden vóór de conceptie op.

Heb vaker seks

Het betekent niet dat je je man moet verslijten met je seksuele eetlust. Een keer per dag zou voldoende zijn.

Niet op dieet zijn

Dieet is de ergste vijand van je zwangerschap. Producten met weinig calorieën verminderen uw vruchtbaarheid. Als u zwanger wilt worden, zorg dan voor gezondheid en voeding.

Om uw inspanningen niet vruchteloos te laten zijn, raden wij u aan uw gynaecoloog te raadplegen. Hij of zij zal de ovulatiedagen correct identificeren en dan zal je pad naar conceptie nog korter zijn.