5 dansen om snel een strandlichaam te krijgen

Dansen lijkt leuker dan serieuze training. Als u echter minstens een paar lessen bijwoont, zal het duidelijk worden dat dit een geweldige manier is om uw lichaam met plezier en zonder overmatige inspanning te verbeteren. Dansen omvat die spieren die ontspannen blijven, zelfs met de zwaarste belasting in de sportschool. Vandaag zullen we je vertellen welke danslessen zullen helpen om snel een strandlichaam te krijgen tegen de zomer en hoe danslessen worden gegeven.

LICHAAM ballet

Ballet is de moeilijkste sport. Je komt bijna onmiddellijk tot deze conclusie, zodra je je in de eerste positie in een hal met spiegels bevindt. De zogenaamde "opkomst" wordt gevormd in dansers sinds de vroege kinderjaren, terwijl een gemiddeld persoon slechts tot op zekere hoogte flexibel is. Om je benen correct te plaatsen en je lichaam recht te maken, moet je veel meer inspannen dan tijdens elke vorm van push-ups met gewichten.

Aan het begin van een les zullen ze voorstellen om veel oefeningen op de spieren van de rug, benen en voeten uit te voeren, strekken en versterken. Interessant is dat zelfs mensen met een goede fysieke conditie tot 50-60% kunnen presteren en over stretchen gesproken, de meerderheid kan deze oefening slechts tot 40% doen.

Ballerina's doen alles "perfect goed", en met onwerkelijk gemak. Na zo'n training kun je begrijpen hoeveel hard werken een paar stappen rond het podium en een paar beurten vereist. Je voelt meteen diep respect voor dit soort kunst en je realiseert je waarom kaartjes voor een balletvoorstelling veel geld kosten.

Na het versterken van oefeningen, wordt voorgesteld om verschillende oefeningen met complexe Franse namen uit te voeren. Wanneer je de dansles verlaat, realiseer je je dat de houding nu veel gemakkelijker te handhaven is, je gang beter is en er een gevoel van vliegen is. Gespannen buikspieren maken duidelijk dat u voordeel moet halen uit deze lichaamsbeweging.

Jazz modern

In tegenstelling tot klassiek ballet is deze dansvariatie minder stressvol, maar helemaal niet eenvoudiger. Opwarmen is ook heel anders - de instructeur toont enkele eenvoudige bewegingen en zegt dat als je ze thuis 10-15 keer herhaalt, het cijfer beter wordt.

Veel elementen van dans zijn op het eerste gezicht heel eenvoudig, maar ze vereisen een serieuze fysieke vorm. Niemand kan bijvoorbeeld snel vanuit een buikligging opstaan ​​zonder hulp van handen. Om zo'n truc uit te voeren, moeten mensen zeer sterke rugspieren hebben.

Om je rug sterker en elastischer te maken, moet je leren hoe je eraan kunt trekken. Om dit te doen, stelt de instructeur voor dat je met je rug naar de muur gaat staan ​​en dan langzaam buigt en je voeten met je vingers aanraakt. Een eenvoudige beweging die veel vaardigheid vereist. Jazz modern geeft een gevoel van vrijheid en lichtheid. Na 45 minuten training kun je rugspieren, lagere buikspieren en de spieren aan de achterkant van de dij voelen.

Jazz Funk

Deze trend in dansen zet je aan het denken en zweten. Veel mensen komen naar dergelijke lessen. Te oordelen naar hun vaardigheden, zijn ze regelmatig bezig met hiphop, Latin en clubdansen: de bewegingen van de persoon maken meteen duidelijk welke achtergrond ze hebben. Elke dans geeft je de mogelijkheid om je op je gemak te voelen in verschillende situaties, omdat elk van die geleerde bewegingen helpt om verder te gaan en je intellectuele en fysieke vaardigheden uit te dagen. Bovendien biedt Jazz-funk ook de mogelijkheid om prachtig te bewegen in een club of op een bedrijfsfeest. Het is niet nodig om een ​​reeks bewegingen te onthouden, het belangrijkste is om te begrijpen hoe de elementen zijn verbonden of waar u een handbeweging kunt invoegen.

De klas geeft een gevoel van deelname aan een dance-tv-show - het is een beetje leuk, maar ook met goede spanning voor de spieren. Het effect wordt uitgesproken als je kijkt naar de cijfers van degenen die er regelmatig mee bezig zijn.

Buikdans in Amerikaanse tribale stijl

Tribal is een dans die net zo moeilijk is als het ballet qua fysieke oefeningen. In zekere zin is het nog moeilijker. Om langzame en soepele bewegingen uit te voeren, zoals een vrouwelijke slang, moet je meer dan een maand trainen. Maar als gevolg hiervan zullen de spieren van de buik, rug, armen, benen grondig worden gebouwd; je krijgt een gevoel van balans en een gevoeliger houding ten opzichte van muziek.

Tribal wordt uitgevoerd als solo- of groepsdans. Bovendien houden veel mensen van deze dans vanwege de kostuums. Talrijke armbanden, lijfje en een lange rok creëren een gevoel van hypertrofische vrouwelijkheid.

Het vereist grote inspanningen. Stel je voor dat je voor de spiegel zweet en een ingewikkelde buikspier op het ritme van de muziek probeert te verplaatsen. Maar zodra je echt begint te slagen, lijkt het meteen dat je elegant, magisch en dramatisch mysterieus bent. Je kunt meteen het podium opgaan om het publiek te verbazen met je talent.

Tijdens dergelijke lessen praten ze graag over energie, vrouwelijkheid en natuurlijke schoonheid. De filosofie van deze dans is zoiets als yoga, even mystiek en toont onverwachte levenssituaties.

Als je niet nadenkt over het doel en jezelf niet associeert met de uitstraling van goddelijke kracht, kun je eenvoudig een heel mooi lichaam creëren. Dit kost niet zo veel tijd. Het belangrijkste verschil tussen dansoefeningen en fitness is dat er na dergelijke lessen geen sterk hongergevoel is. En dit is precies wat het mogelijk maakt om beter aan je figuur te werken.

barre

Barre kan slechts een dans voorwaardelijk worden genoemd. Het biedt geen enkele reeks bewegingen. Maar het geeft je de rek, zonder welke ballet niets anders is dan belachelijke bewegingen, en Jazz modern lijkt op de dansen uitgevoerd door de volkeren van het noorden. Barre-instructeurs richten zich op de elementen van ritmische gymnastiek en laten je je lichaam voelen vanuit een nieuw perspectief.

Deze lessen zijn een perfecte aanvulling op andere dansbewegingen en stijlen en stellen je in staat om te leren hoe je elastischer en sierlijker kunt zijn.