Winter Outdoor Workouts: voor en tegen

Als je in de herfst en de winter alleen maar in een deken wilt wikkelen, bekijk dan de vele joggers in de parken. Wat dacht je ervan om lid te worden? Als je ertegen bent, geloof je waarschijnlijk nog steeds in de mythen over buitensporten. Of weet je niet hoe je je goed moet kleden? Is het gevaarlijk om te trainen in de regen of bij temperaturen onder nul? Ons artikel gaat over de populaire mythen in verband met trainingen en de fouten die beginners maken.

4 feiten over buitensporten

  1. De voordelen van buiten zijn zijn bewezen door wetenschappelijk onderzoek en praktijk. Trainen in de frisse lucht is nog effectiever omdat uw lichaam meer calorieën uitgeeft. Studies, waarbij bijvoorbeeld de belasting werd vergeleken tijdens het fietsen op straat en op een hometrainer, toonden aan dat een persoon meer calorieën op straat uitgeeft. Dit is ook te wijten aan windweerstand en veranderingen in het oppervlak, waarlangs een persoon loopt of rijdt.
  2. Lichamelijke activiteit in de open lucht verbetert het kortetermijngeheugen.
  3. Met zuurstof verrijkt bloed transporteert voedingsstoffen sneller en recycleert gebruikte voedingsstoffen. Het lanceert het proces van efficiënte productie van serotonine en endorfine.
  4. Regelmatig sporten in de frisse lucht kan het risico op een slechte geestelijke gezondheid met de helft verminderen. Onderzoekers van de Universiteit van Glasgow hebben de rol bestudeerd van een natuurlijke en onnatuurlijke omgeving voor fysieke activiteit (wandelen, hardlopen en fietsen). Ze ontdekten dat regelmatige buitenoefeningen en het overwegen van de natuur stress helpen weerstaan, wat onmogelijk is in een onnatuurlijke omgeving, zoals in de sportschool. Bovendien verlaagt het lichaam cortisol (stresshormoon) wanneer u lang in de frisse lucht blijft.

Met alle duidelijke voordelen van buitenactiviteiten in het laagseizoen en in de winter, maken mensen zich nog steeds zorgen. Zelfs degenen die eraan gewend zijn om de dag te beginnen met een training in het park, gaan naar de sportschool of stoppen zelfs met trainen. Iemand is bang om te beginnen.

1. "Hoe train ik in de sneeuw / in de regen?"

Trainen bij koud weer is een uitweg uit de comfortzone. Als iemand het de hele tijd doet, vinden ze het leuk. Veel sportvelden hebben voortenten, u kunt eronder trainen. Sneeuw op het sportterrein wordt regelmatig schoongemaakt, zodat u op comfortabele sportoppervlakken kunt trainen. Denk aan de juiste kleding: een hoogwaardige waterdichte windjack houdt je droog.

2. "Ik zal bevriezen"

Je bevriest niet als je netjes gekleed bent! Zo kleed je je goed:

  • 5−10 graden: onderste basislaag (jas met lange mouwen, legging / broek) + thermostatische laag (sweatshirt met lange mouwen).
  • -1 tot 5 graden: onderste basislaag (jas met lange mouwen, legging / broek) + beschermlaag (lichte jas) + accessoires (lichte handschoenen en oorverband of een lichte hoed voor degenen wier oren snel koud worden).
  • -6 tot -1 graden: onderste basislaag (thermisch ondergoed, broek) + thermostatische laag (fleece) + beschermende laag (jas) + accessoires (handschoenen en hoed).
  • -15 tot -6 graden: onderste basislaag (thermisch ondergoed, broek) + thermostatische laag (fleece) + beschermende laag (jas en warm vest) + accessoires (handschoenen, oorband, hoed en een buff in de nek).

Afhankelijk van de gevoeligheid van je keel en oren en de algehele gezondheid, heb je misschien al een lichte sjaal en een oorband nodig bij +10 graden. Je zult het begrijpen bij de allereerste jog. De meeste mensen zijn echter meestal op de hoogte van dergelijke lichaamskenmerken, zelfs zonder in de open lucht te sporten.

3. "Als ik met een kind kom, zal hij of zij niet stil zitten en zal ik voortdurend worden afgeleid"

Baby's slapen meestal in kinderwagens. Trouwens, er zijn al kinderwagens om te joggen. Oudere kinderen kunnen de oefeningen na jou op hun eigen manier gretig herhalen.

4. "Ik zal zweten en verkouden worden"

Neem een ​​extra set kleding mee om direct na de training van kleding te veranderen voordat u het koud krijgt. Wat nog beter is - train in het park bij het huis of kies geen lange weg om te joggen. Het is beter om dezelfde cirkel twee keer te joggen dan de rest van de lange weg zweterig, af te koelen en ziek te worden.

5. 's Avonds is het buiten donker. Ik zal me ongemakkelijk voelen in het park ”

Parken en sportvelden zijn meestal erg goed verlicht. Wanneer deze verlichting niet genoeg of in reparatie is, kunt u een draagbare zaklamp of een voorhoofdflitslamp gebruiken. Als je overdag niet kunt sporten, zoek dan een vriend voor jezelf en jog of sport samen.

4 Frequente fouten Beginners maken

Als je hebt besloten om in de winter in de frisse lucht te sporten, herhaal dan deze fouten niet:

Trainen op een lege maag

Het lichaam raakt gestrest wanneer het een lading krijgt zonder de juiste voeding. Wat en wanneer eten? Het is noodzakelijk om rekening te houden met uw trainingsdoelen. Als het uw gezondheid, fysieke fitheid en uw spieren in vorm houdt, is het het beste om voedsel te eten dat rijk is aan complexe koolhydraten en licht verteerbare eiwitten voor het ontbijt, ongeveer een uur voor een training. Voor de avondtraining raden we ook aan vast te houden aan het principe van "complexe koolhydraten + eiwitten". Let op vezelrijk voedsel, zoals groenten en vetarme visgerechten. Vergeet de drinkmodus niet! Het is uiterst belangrijk om schoon water te drinken voor, tijdens en na het sporten!

Houd uw ledematen bloot (blote enkels / open oren)

Door deze open oppervlakken verliest het lichaam zijn eigen warmte. Denk er eens over na: tijdens intense fysieke activiteit gaat ongeveer 30% van de lichaamswarmte verloren door het hoofd! Stel je voor wat er gebeurt als je geen hoed draagt!

Dressing te warm

Als je kleding kiest voor training, moet je je zo kleden dat het koud is om gewoon zo te staan. U zult zich binnen enkele minuten na het begin van de training comfortabel voelen wanneer de bloedcirculatie aanzienlijk versnelt. Als je je te warm kleedt, kun je tijdens het sporten oververhit raken of veel zweten en ziek worden.

Draag geen thermisch ondergoed

Thermisch ondergoed is functioneel ondergoed. Het helpt om warm te blijven en vocht van de huid te verwijderen. Hierdoor kunt u zich comfortabel voelen tijdens intensieve lichamelijke inspanning en oververhitting voorkomen. Thermisch ondergoed is de beste functionele versie van de basislaag van kleding bij koud weer.

Gevolgtrekking

Sport moet niet alleen voldoening uit het resultaat halen, maar ook vreugde uit het proces. Sport in de frisse lucht is niet alleen fitness in de directe zin van het woord, maar ook zorg voor de menselijke gezondheid, het vermogen om de regels van een gezonde levensstijl te volgen, wandelen en trainen te combineren. Dit bespaart tijd op weg naar de fitnessclub. Het is geen toeval dat steeds meer mensen de trend op straat gaan volgen - mensen die begrijpen hoe belangrijk het is om voor zichzelf en hun gezondheid te zorgen, zelfs vanaf jonge leeftijd.