10 tips voor het kiezen van de beste elliptische machines voor u

Of u nu thuis of in de sportschool werkt, elliptische trainers kunnen een van de beste low-impact cardiotraining bieden die u ooit in uw leven zult krijgen. Hoewel loopbanden bij veel mensen een meer populaire keuze zijn, bootst Ellipticals de beweging van het rennen na, maar zonder enige impact of belasting op je benen. Dit helpt uw ​​gewrichten te beschermen tegen schade, wat belangrijk is voor iedereen met letsel aan knie, heup of onderlichaam. Door je gymervaring thuis te brengen, kan een elliptische trainer work-outs leuker maken. Het is dus geen wonder dat deze machine de favoriet van een atleet is als het gaat om fitnessapparatuur voor thuis.

Dat gezegd hebbende, kan het kopen van een elliptische machine een beetje verwarrend zijn, omdat er zoveel opties zijn om uit te kiezen. Om de verschillen tussen soorten elliptische trainers te begrijpen, moet je wat onderzoek doen om te weten te komen wat het beste voor jou werkt en je opties beperken.

Om dit proces te vereenvoudigen, hebben we deze 10 nuttige tips afgerond voor het kiezen van de beste elliptische machine voor u.

1. Machinegrootte

Vooral als u er een koopt voor gebruik thuis, is de grootte zonder twijfel een belangrijke factor om te overwegen bij het kiezen van een elliptische machine. Voordat je naar de markt gaat, wil je de hoeveelheid ruimte die je beschikbaar hebt overwegen, zowel voor tijdens training als tijdens opslag. Het heeft geen zin om een ​​machine te kopen die u dwingt om uw trainingen naar de achtertuin te brengen, als u niet veel geld uitgeeft aan het hermodelleren van uw huis om het onder te brengen.

Gemiddeld is de standaard elliptische machine ergens tussen de 4 en 7 voet lang en ongeveer 2,5 voet breed, met de pedalen soms iets verder dan dit. Dit betekent dat de betreffende ruimte dit moet kunnen bevatten, plus een extra 20 centimeter of zo om een ​​veilige en handige trainingservaring mogelijk te maken. Bovendien moet de machine waarvoor u kiest qua ruimte in die ruimte passen.

2. Overweeg gewicht

Gewicht is een andere belangrijke factor om te overwegen bij het kiezen van een elliptische machine. In de meeste gevallen bieden zwaardere machines veel meer ondersteuning dan hun lichtere varianten. Bovendien, hoe zwaarder uw machine, hoe stabieler en robuuster deze is. Wat ondersteuning van het gebruikersgewicht betreft, kunnen middelgrote en high-end elliptische trainers tot ongeveer 130-150 kg ondersteunen. Aan de andere kant, de meeste instap elliptische fietsen wegen slechts 90-100 kg. Het is altijd het beste om een ​​machine te kiezen die meer gewicht ondersteunt dan uw eigen.

3. Kies een handige stijl / ontwerp

Design is een andere belangrijke factor die geen koper van een elliptische fiets mag negeren. Dit komt omdat de keuze die u maakt in stijl u en uw training op meer dan een paar manieren zal beïnvloeden. In wezen komen elliptische fietsen in 3 basisontwerpen, elk met zijn eigen voordelen en nadelen. Vaak gecategoriseerd door het soort aandrijving dat de machine biedt, omvatten ze het volgende:

  • Front-drive - Van de drie is de front-drive het meest betaalbare alternatief, maar kan een beetje luidruchtig zijn. Het heeft een groot wiel aan de voorkant van de machine.
  • Center-drive - Aan de andere kant biedt de center-drive elliptische trainer een zachtere training en lijkt hij bijna op een loopband waarbij de pedalen de baan vervangen. Het is ook ergonomischer, heeft een compact ontwerp en vermindert de druk op je heupen. Het nadeel is echter dat ze niet voorzien zijn van een helling voor eenvoudige crosstraining.
  • Achterwielaandrijving - In deze elliptische trainer bevindt het vliegwiel zich aan de achterkant. Het kan een geweldige optie zijn voor beginners, gezien het gebruiksgemak. Het is echter de langste optie van allemaal, hoewel opvouwbare ruimtebesparende opties tegenwoordig beschikbaar zijn.

Bij het kiezen van een elliptische fietsstijl, is het ook belangrijk om naast het bovenstaande rekening te houden met zijn esthetische aantrekkingskracht, vooral als je geen thuisgymnastiek of ruimte in huis hebt die je duidelijk hebt gereserveerd voor je trainingssessies.

4. Trainingsintensiteit en weerstand

De elliptische fiets waarvoor u kiest, moet u kunnen helpen uw fitnessdoelen te bereiken zonder u te breken of u te 'misleiden'. Met andere woorden, het moet niet te moeilijk voor je zijn, noch te gemakkelijk in termen van de vereiste spanning en input (weerstand). Om deze reden hebben de meeste fietsen een variabele weerstand. De ideale fiets moet gemakkelijk trappen met de laagste weerstandsinstelling en een beetje uitdagend als je nadert.

75% in de richting van de hoogste instelling. Dit geeft je wat ruimte om je trainingsintensiteit te verbeteren en je spel geleidelijk op te voeren tijdens je trainingen. Dit brengt ons bij het volgende belangrijke punt!

5. Mechanische versus magnetische weerstand

Met mechanische weerstand, hoe meer je rent, hoe moeilijker het is om te trappen. Magnetische weerstand die ook bekend staat als een gemotoriseerd remsysteem, wordt daarentegen gewijzigd via een console in de elliptische trainer. Magnetische weerstand is veel comfortabeler omdat u hiermee uw cardiotrainingroutines kunt handhaven terwijl de weerstandsniveaus automatisch automatisch worden gewijzigd.

6. Elliptische machine prijzen

In de meeste gevallen weerspiegelt de prijs de kwaliteit van een product, omdat u voor een hoogwaardige machine moet verwachten dat u meer betaalt. Met andere woorden, een goedkope elliptische trainer heeft gewoon niet de beste functies! De meeste goedkope elliptische trainers worden geleverd met een licht vliegwiel, minder trapcomfort en onvoldoende weerstand. De meeste zijn ook luidruchtig, minder robuust en minder duurzaam. Als u een hoogwaardige, stille en robuuste elliptische trainer wilt, waarop u minstens een keer per week wilt trainen, moet u wat meer investeren. Een beetje extra geld uitgeven voor middelgrote of high-end elliptische trainers zal zeker een lange weg voor je gaan.

7. Vliegwielgewicht

Het vliegwiel heeft rechtstreeks invloed op de kwaliteit, het comfort en de soepelheid van de elliptische trainer. Daarom moet u heel voorzichtig zijn bij de keuze van uw vliegwielgewichten. De te lichte vliegwielen variëren van 7 tot 10 kg en kunnen ervoor zorgen dat uw pedalen te oncomfortabel zijn. Op basis van de snelheid en versnelling bepaalt het vliegwiel de hoeveelheid weerstand met zijn zeer lichte wiel. Met andere woorden, hoe meer weerstand je tegenkomt als je sneller gaat, hoe meer moeite je doet om te trappen. Met dit zeer lichte wiel versnelt en vertraagt ​​je fiets dus sneller, waardoor je minder moeite moet doen. Als je iets effectiever wilt, ga dan voor een zwaarder wiel. Dit kan handiger zijn voor gewichtsverlies, biedt een grotere trapfluïditeit en biedt meer comfort.

8. De staplengte van de machine

Dit is een van de meest cruciale criteria bij het kiezen van de juiste elliptische fiets voor jou. De paslengte is een manier om uw beenbeweging te meten en hoe het trappen comfortabel voor u is. U moet in staat zijn om de paslengte te balanceren met uw beenbeweging; niet te lang of te kort maken, maar eerder een voldoende lengte voor je benen. Dit wordt natuurlijk rechtstreeks beïnvloed door de grootte of lengte van de elliptische machine en uw lengte. Als u een kleinere fiets hebt gekozen alleen omdat deze goedkoper was en u een lange persoon bent, zal deze niet comfortabel voor u zijn, omdat deze waarschijnlijk korte paslengtes zal hebben.

9. Wattage

De maximale weerstand in een elliptische fiets gaat hand in hand met zijn wattniveau. Een elliptische fiets met een laag wattniveau en een hoge maximale weerstand zou indicatief zijn voor mogelijke kwaliteitsproblemen.

10. Entertainment en gemak

Tegenwoordig worden veel elliptische fietsen geleverd met een Bluetooth-verbinding, waarmee u uw telefoon of tablet draadloos kunt verbinden met uw elliptische trainer voor wat entertainment. Ook kun je met sommige je telefoon op de fietsconsole plaatsen, zodat je hem als een smart / touch-console kunt gebruiken. Op deze manier kunt u belangrijke meetwaarden, zoals uw pedaalsnelheid, direct op uw smartphone of tablet bekijken. Bovendien kunt u ook instellingen zoals de trap moeilijkheid of weerstandsniveau van uw smartphone aanpassen! Dit is absoluut een pluspunt omdat het de training interactiever maakt.

Op dit specifieke moment is het veilig om te zeggen dat de beste elliptische trainers voor thuistraining degenen zijn die voldoen aan alle kwaliteitscriteria (comfort en bewegingsvrijheid, stil trappen, goede weerstandsniveaus en sterkte) voor een zeer goede prijs. Als je die magische combinatie vindt, ga er dan meteen voor! Ben je klaar om wat calorieën te verbranden en je cardiovasculaire conditie te testen?