5 redenen waarom je nu op een fiets moet stappen en beginnen met fietsen

Wanneer heb je voor het laatst op een fiets gereden? Welnu, u kunt beter binnenkort gaan fietsen zodat u kunt genieten van de enorme gezondheidsvoordelen die deze activiteit u kan bieden. Een fiets is goed voor u en voor het milieu. Daarom is dit misschien de beste levenskeuze die je op dit moment ooit kunt maken.

Voor de duidelijkheid: hier zijn 5 dwingende redenen om nu meteen te gaan fietsen.

1. Het is beter voor uw financiën

De meeste mensen zijn nooit gestopt om na te denken over hoe slecht arme levenskeuzes hun gezondheid beïnvloeden. Zo is bijvoorbeeld aangetoond dat een toename van de BMI met één eenheid resulteert in een vermindering van de welvaart met 8%. Fietsers hebben meestal een lagere en gezondere BMI, wat betekent dat ze over het algemeen ook financieel beter zijn.

Fietsfans vermijden ook de chronische gezondheidsproblemen die veel mensen veel geld kosten. Volgens de winnende fiets zijn betaalbare fietsen van hoge kwaliteit nu zo gewoon. Er is dus geen geldgerelateerd excuus om fietsen te vermijden.

2. Verbeterde intellectuele mogelijkheden

Fietsen is erg goed voor de gezondheid van je hersenen. Veel creatieve mensen hebben grote uitdagingen op het werk tijdens het fietsen opgelost. Studies hebben zelfs aangetoond dat fietsen kan leiden tot een verbetering van 5% in de prestaties van mentale tests. Fietsen helpt ook bij het creëren van nieuwe hersencellen.

3. Slaap van betere kwaliteit

Je slaapt op basis van een natuurlijk ritme. Het lichaam bepaalt dit ritme op basis van uw blootstelling aan zonlicht. Fietsen zorgt er onvermijdelijk voor dat u niet de hele dag gekookt doorbrengt in uw huis of kantoor. Door deze blootstelling aan zonlicht te krijgen, herkent uw lichaam beter dat het tijd is om te slapen wanneer u zich 's avonds eindelijk naar bed terugtrekt.

4. Verbeterde immuniteit

Fietsen kan leiden tot een aanzienlijke verbetering van uw immuniteit. Dat betekent dat u beter beschermd bent tegen infecties en andere gezondheidsproblemen wanneer u gaat fietsen. Studies hebben zelfs aangetoond dat vijf dagen per week 30 minuten fietsen per dag half zoveel zieke dagen krijgen als degenen die hun tijd op hun bank doorbrengen.

5. Het is beter voor de planeet

De wereld zou alle moeite kunnen gebruiken die je kunt doen om de uitstoot van gevaarlijke broeikasgassen te verminderen. Een manier om dit te doen is om fietsen te gebruiken om naar het werk te reizen. De congestie die vaak in steden wordt ervaren, kan ook worden voorkomen door fietsen te gebruiken in plaats van auto's. Naar schatting kan de ruimte van 1 auto worden gebruikt om 20 fietsen te parkeren.

Gevolgtrekking

De meeste mensen hebben geen tijd voor fietsen. De activiteit lijkt iets beters voor een klein deel van de mensen die gek zijn op fietsen.

Maar iedereen zou moeten proberen om regelmatig van deze activiteit te genieten. Het is bewezen dat fietsen op een aantal manieren uw gezondheid verbeteren. Het is ook een gezondere optie voor het milieu, die voortdurend stikt van alle uitstoot van broeikasgassen.