De enige manier om het juiste fitnessplan te schrijven

De sportschool is het best mogelijke excuus als je niet ergens naartoe wilt. In het geval dat je wordt uitgenodigd voor een feest waar je ziek van wordt zodra je daar verschijnt, ga je gewoon met een levensreddende uitdrukking "Sorry, ik ga meestal op dit moment naar de sportschool". En dat is het dan. In plaats van onbeleefd te zijn, lijkt je gewoon fit en gezond. Dit is een levenshack aller tijden. Het is echter niet de enige reden waarom je eindelijk die lidmaatschapskaart voor sportschool moet gaan gebruiken die al jaren in je tas ligt.

Trainen is goed voor je lichaam (omdat niemand 'een moment op de lippen, een leven op de heupen' heeft geannuleerd), gezondheid (het behoeft geen uitleg) en geest (studies meldden dat trainen en tillen vooral gewichten beschermen u tegen depressies). Sport is in feite zo cruciaal voor je welzijn dat zelfs universiteiten die ons verstikken met studieleningen en huurprijzen voor studenten vaak studenten gratis sportschoollidmaatschappen bieden.

Dat is waarschijnlijk de reden waarom ik ben gaan sporten. Ik moet je zeggen, sporten kan een verslaving zijn als je niet het juiste plan hebt (en dat is waar we hier voor zijn). Ik raakte een beetje geobsedeerd door lichamelijke activiteit en het leek erop dat het nooit genoeg was. Ik moest meer rennen, meer springen, en ik sloot zelfs een paar lezingen om op tijd bij mijn step-aerobicsles te zijn. Het zou echt teleurstellend zijn om fit te zijn, maar werkloos, omdat ik uiteindelijk uit de universiteit had kunnen worden gezet als ik geen truc had gehad die ik online tegenkwam.

Ik vond dit team van academische schrijvers die zochten: "Hé meid, wij doen je essay, jij doet je work-out en we zijn goed". Het was praktisch een perfecte match. Maar laten we tenminste proberen ons aan het plan te houden, goed?

Inconsistentie is groot in deze situatie

Je weet dat je regelmatig zou moeten trainen. Maar betekent het regelmatig drie keer per week of regelmatig elke dag? Nou, de gouden regel is om een ​​dag (soms twee dagen) te hebben tussen trainingssessies. Maar probeer het altijd een beetje door elkaar te halen. Als je elke maandag, woensdag en zaterdag traint, moet je de dagen van de week veranderen, omdat je lichaam zal wennen aan die specifieke pauzes tussen sportschoolsessies en ze zullen niet zo effectief zijn.

Ook is de diversiteit van je routine absoluut cruciaal. Als je voor elke training hetzelfde plan hebt, zal dit niet tot gewenste resultaten leiden, want nogmaals, je spieren wennen aan die trainingsroutine en het is niet meer uitdagend genoeg. Het is absoluut perfect als je voor elke sportschool een nieuw plan zou kunnen schrijven. Het gaat niet alleen om stretchen of gewichtheffen, maar ook om cardio.

Gooi alle lekkere goodies weg

Behalve fruit en honing. Het spijt me echt om het aan u te melden, maar volgens een wetenschappelijk onderzoek maakt uw dieet tot 75% uit van uw succes met gewichtsverlies en fitness. Dus zelfs als u 10 mijl per dag rent en een paar chocoladetaarten eet nadat u thuis bent gekomen uit de sportschool, zult u geen resultaten zien. Neem dieet op in uw trainingsplan. Nee, dit betekent niet dat je tijdens het sporten iets kunt eten.

Alleen water, meisje, alleen water. Trouwens, geloof het idee niet dat je tijdens het sporten niet gehydrateerd mag worden. Drink altijd zoveel water als je nodig hebt.

Eet geen 1,5 uur voorafgaand aan een trainingssessie en daarna kun je beter worden gevuld met eiwitten. Het kan een kipsalade, cottage cheese, eieren zijn of wat u maar wilt. Sluit nooit het juiste dieet uit van uw fitnessplan.

Het is niet de meest energieke tijd

Er zijn twee soorten dames: degenen die hard blijven trainen terwijl ze ongesteld zijn en degenen die een week lang helemaal niet naar de sportschool gaan. Beide benaderingen zijn verkeerd. Je moet een beetje vertragen met bepaalde soorten gewichtheffen, crunchen en werken aan je buikspieren. Cardio is nog steeds meer dan welkom, tenzij u ernstige krampen voelt. Gynaecologen beweren dat hardlopen PMS en de menstruatiepijn juist kan verlichten. Blijf dus fit, ongeacht het tijdstip van de maand.

Jenny May is een blogger, freelance schrijver en een fitnessfreak. Ze geniet van het delen van alles wat ze weet over gezond leven en sporten met de wereld.