Leer hoe je thuis fitnessapparatuur kunt maken

Als je fit en gezond blijven belangrijk voor je bent, is de kans heel groot dat het idee van een homegym op een gegeven moment bij je opkomt. Misschien hou je er niet van om afgeleid te worden terwijl je aan het trainen bent of hou je niet van het idee van het avondverkeer terwijl je naar de commerciële sportschool gaat. Een homegym kan een belangrijke troef voor u zijn. Het kan je helpen je te concentreren op training op een manier die goede resultaten oplevert.

Als je er nooit aan hebt gedacht om je eigen fitnessapparatuur te maken, vraag je je misschien af ​​of dit echt nodig is. Hieronder schetsen we de redenen waarom het bezit van fitnessapparatuur belangrijk is.

Waarom u zou moeten overwegen om uw eigen fitnessapparatuur te maken

Training thuis past bij uw schema

Een uur naar de sportschool rijden, 30 minuten trainen en vervolgens een uur terug naar huis rijden is niet ideaal. Wanneer u thuis uw eigen fitnessapparatuur hebt, kunt u op elk gewenst moment trainen. U hoeft niet eens te maken te hebben met drukke tijden, die meestal kenmerkend zijn voor de fitnesscentra. Thuis sporten voorkomt dat u uw tijd verspilt en ook traint wanneer u zin ​​heeft om te trainen.

1. U kunt genieten van gerichte training

In de commerciële sportscholen zul je te maken krijgen met afleiding. Als u echte resultaten wilt bereiken, moet u zich concentreren op daadwerkelijk trainen en niet op iets anders. Thuis trainen zorgt ervoor dat je geest gefocust blijft. Dit betekent betere resultaten behalen binnen een korte periode.

2. U hoeft de lidmaatschapsbijdrage van de Gym niet te betalen

Als u een commerciële sportschool gebruikt, moet u betalen voor een sportschoollidmaatschap om te kunnen blijven genieten van de diensten die door de sportschool worden aangeboden. Hoewel het bedrag dat u elke maand betaalt misschien klein lijkt, kijk dat bedrag op jaarbasis. Overweeg de hoeveelheid geld die u in de komende 10 jaar zult hebben uitgegeven. Na het doen van je wiskunde, zul je je realiseren dat dit veel geld is. Het maken van uw eigen fitnessapparatuur vereist slechts een eenmalige investering. Nadat je je fitnessapparatuur hebt gekocht, kun je ze de rest van je leven gebruiken zonder nog een cent uit te geven.

3. Je krijgt vrijheid

Wanneer u thuis traint, hoeft u zich geen zorgen te maken over de dresscode. Je wordt niet geschreeuwd omdat je op blote voeten traint. U hoeft zich geen zorgen te maken over met wie u traint of hoe u traint. Als u een commerciële sportschool gebruikt, zult u niet al deze vrijheid hebben, u zult regels moeten volgen.

Te overwegen factoren bij het maken van uw fitnessapparatuur

Om je eigen fitnessapparatuur te maken, heb je meer nodig dan alleen leuke apparatuurideeën voor je homegym. U moet ook enkele van de factoren kennen waarmee u rekening moet houden bij het maken van uw homegym. We hebben enkele van deze factoren hieronder beschreven:

1. Het budget

Om elk project te laten slagen, is budgettering nodig. Als u niet van tevoren plant, kunt u te veel uitgeven. Hoewel je misschien denkt dat het maken van een homegym duur is, is het dat niet. Een budget van ongeveer $ 1000 - $ 2000 kan u helpen bij het opzetten van uw homegym met alle belangrijke apparatuur die u nodig hebt. Houd er rekening mee dat u niet alles tegelijkertijd hoeft te kopen. U hoeft daarom geen budget van duizenden dollars te hebben om een ​​thuisgymnastiek te maken.

2. Fitnessdoelen

Uw fitnessdoelen zullen grotendeels het soort fitnessapparatuur beïnvloeden dat u in uw homegym zult hebben. Voordat u uw eigen fitnessapparatuur maakt, moet u zich afvragen: "Wat probeer ik te bereiken?" Deze vraag helpt u te bepalen of uw doel is om sneller, fitter of zelfs sterker te worden. Iemand die sneller wil zijn, heeft andere fitnessapparatuur nodig dan iemand wiens einddoel sterker is.

3. Ruimte en locatie

Bedenk voordat u in uw fitnessapparatuur gaat investeren, waar deze apparatuur zal eindigen. Denk na over de ruimte die de apparatuur nodig heeft. Bepaal of u met de locatie waar u uw sportschool wilt instellen comfortabel kunt trainen. Genoeg ruimte en een goede locatie maken uw training een fluitje van een cent.

Investeren in een homegym bespaart u tijd en geld

Hoewel training in een commerciële sportschool voordelen heeft, heeft het wel beperkingen. Je moet bijvoorbeeld naar de sportschool rijden en ook betalen voor het lidmaatschap van de sportschool. Ook zullen de afleidingen die aanwezig zijn in de commerciële sportschool niet helpen bij je training. Investeren in een thuisgymnastiek helpt u te voorkomen dat u de contributie voor de sportschool betaalt en traint ook in een omgeving waarin u zich kunt concentreren. Als u trainingsapparatuur bezit, kunt u uw training in uw schema passen.